REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Teodorovici propune impozitarea unor activități ale Bisericii, urmând ca banii să meargă în proiecte sociale

Teodorovici propune impozitarea unor activități ale Bisericii, urmând ca banii să meargă în proiecte sociale

Replica API 15 iulie 2017 | 01:17 278

Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici, consilier onorific al primului-ministru și fost ministru al Finanțelor, propune impozitarea unor activități economice ale Bisericii Ortodoxe Române (BOR), urmând ca banii să fie direcționați strict către proiecte sociale, precum construirea de orfelinate sau reabilitarea de școli.

"Este o discuție pe care am avut-o acum câțiva ani, în sensul de a discuta cu cei din BOR care sunt acele activități economice care, de comun acord, pot fi impozitate de către stat, iar suma strânsă în urma acestei impozitări să fie mai departe direcționată spre activități de tip social. Este o chestiune pe care și Biserica și populația și statul român o pot accepta, pentru că este o direcționare clară a unei sume de bani către nevoi pe care această țară le are", a spus Teodorovici, prezent la conferința organizată de Consiliul Național pentru IMM-uri cu ocazia împlinirii a 25 de ani de activitate.

El a precizat că nu a făcut o evaluare asupra sumei ce s-ar putea colecta de la Biserică, însă la nivel de țară ar fi destul de importantă.

Consilierul guvernamental a adăugat că, la primele discuții, reprezentanții Bisericii s-au arătat deschiși, astfel că subiectul ar trebui reluat.

"Repet, este o discuție care a început atunci și nu a apucat să fie concretizată, dar e o discuție la care și ei au fost deschiși, pentru că banii nu erau luați de stat, ci rămâneau mai departe la Biserică, dar erau direcționați clar către un tip de activități cu caracter social", a adăugat Teodorovici, care este și senator PSD.

Fostul ministru de Finanțe a dat câteva exemple de proiecte care ar putea fi finanțate din acești bani, precum: construirea de orfelinate, reabilitarea de școli, centre de plasament, proiecte pentru oameni în vârstă sau oameni nevoiași.

"România are bani. România nu are voie să spună că nu are bani. Din păcate, este o ruptură foarte mare între faptul că există bani și felul în care se cheltuiesc banii. Iar dacă mergem prin țară, vedem oameni care au nevoie, de la cei mici, la cei în vârstă", a conchis Teodorovici.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102