REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Teodosie, către o femeie silită de soț să încalce postul: Găsește o modalitate de a împlini cerința! Video

Teodosie, către o femeie silită de soț să încalce postul: Găsește o modalitate de a împlini cerința! Video

A.V. 21 noiembrie 2022 | 00:00 10640

Deși apare foarte obosit și ațipește la emisiunile radio în direct, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, oferă răspunsuri la obiect, inclusiv despre chestiuni delicate.

La emisiunea săptămânală de la Radio Dobrogea, postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului, ÎPS Teodosie are un dialog duhovnicesc cu ascultătorii. Aceștia-i trimit întrebări pe mailul redacției, iar realizatorul Eugen Tănăsescu, preot și purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, i le adresează ierarhului, care răspunde pe loc.

O astfel de întrebare, foarte delicată, a venit pentru Teodosie chiar la începutul emisiunii, când o credincioasă s-a plâns de zelul consortului, care nu ține cont de postire în a-i cere soției să-și îndeplinească îndatoririle conjugale. Femeia se temea astfel că este forțată să cadă în păcat în timpul postului destinat rugăciunii și curățeniei trupești.

„Bărbatul este foarte pasional, nu prea ține cont de post, de sărbători... Apoi trece la amenințări și acuze... El se supără destul de repede, ea se simte vinovată. Ea se întreabă: “, a fost cazul expus de părintele Tănăsescu, spre rezolvare înțeleaptă, arhiepiscopului Tomisului.

Om de lume, ierarhul Tomisului a oferit un răspuns împăciuitor, îndemnând creștina să fie totuși o soție supusă.

„Este bine să ții rânduiala, dar pentru armonie și unitatea familiei, este bine să găsești o modalitate a împlini... Noi ne întâlnim, duhovnicii, cu astfel de situații… Nu trebuie duse la extrem, dar cu blândețe, poate pe parcurs, va înțelege să fie socotite ca nu toate zilele sunt la fel și să avem discernământ. Să distingem timpul… (postirii – n.a.) de orice altă patimă“, a dat sfat ÎPS Teodosie.

„Femeia știe că în Biblie se spune că ea nu mai e stăpână pe trupul său și invers - dar cum e asta?“, a insistat preotul Eugen Tănăsescu. „Se referă la iubire, nu la posesie. Ei își aparțin unul altuia, dar nu la extrem“, a separat lucrurile arhiepiscopul Teodosie.

El a reușit să ducă la bun sfârșit toată emisiunea, deși era într-o stare evidentă de oboseală și nu s-a putut abține să mai moțăie pe durata transmisiunii, conform știripesurse.ro

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Draga dnl e Şpagoveanu spune dumneata cite impozite ai dat la stat pt firma dumitale funerara.Nu de alta dar reclamele la serviciile dumitale funerare pe toate ușile bisericilor ba chiar si la cucoanele de la pangare. La cele bătrînele se dau si cite un fluturaș pe lîngă lumînările plătite din mîini tremurînde de bătrînețe de boala.Zic doar atiit RUSINE.
1
0
Draga dnl e Şpagoveanu spune dumneata cite impozite ai dat la stat pt firma dumitale funerara.Nu de alta dar reclamele la serviciile dumitale funerare pe toate ușile bisericilor ba chiar si la cucoanele de la pangare. La cele bătrînele se dau si cite un fluturaș pe lîngă lumînările plătite din mîini tremurînde de bătrînețe de boala.Zic doar atiit RUSINE.
1
0
Draga dnl e Şpagoveanu spune dumneata cite impozite ai dat la stat pt forma dumitale funerara.Nu de alta dar reclamele la serviciile dumitale funerare in pe toate ușile bisericilor ba chiar si la cucoanele de la pangare. La cele bătrînele se dau si cite un fluturaș pe lîngă lumînările plătite din mîini tremurînde de bătrînețe de boala.Zic doar atiit RUSINE.
1
0
Dincolo de caracterul sub orice critica al lui Spagoveanu, marlanismul si misoginismul lui, citez si eu dintr-un popa mare (cine intreaba ii spun si cine e) : "Pacat e ce scoti pe gura nu ce bagi in gura". Pt tot prostul - ca vorbesti cu pacat e una, incalcarile alimentare sunt minore
1
0
Bărbatii care nu stiu să respecte femeia nu se respectă nici pe ei si cei care nu stiu sa fie echilibrati si fara țaca-paca nu pot face nici un lucru de calitate PENTRU CĂ LE LIPSEȘTE RĂBDAREA,RESPECTUL ȘI STĂPÂNIREA DE SINE. Chiar daca esti supusa sotului el tot dili e si daca-i faci pe plac intr-un sens gaseste sa te supere cu alte lucruri ....pentru ca-i lipseste linistea si asta pentru ca nu -l are pe Dumnezeu aproape de sufletul lui .
3
6
Cred ca si dumneata , esti cu problema aia....care o doare capul de sapte ori in sapte zile ! Cat credeti ca va suporta barbatii ? Ori viol conjugal , ori ...la c***e !
4
3
Cand nu e Pismis de munca de i-a liber de la bec ,ca doar i-a cărat toata toamna struguri lu Stefea si isi permite ,eu ma ocup de Vera, ii mai trag cate o carje ca pe Vildan o doare capul mereu , nu o satisfac ca am meltecu mic .
7
0
Simplu, si-o trage apoi merge cu bani la popa s-o ierte de pacate. Banul merge ca uns la spagovean.
7
0
Dragi fețe bisericești, nu mai încurajați violul conjugal! Dacă femeia nu vrea, indiferent ca e post sau nu, indiferent din ce motiv, tot viol se numește!
3
6
Doar prostii asculta emisiunea asta radio de cacat :) Si tampitii sunt aceea care intra si live.
13
4
Sa-i dea teoDositul bani sa mearga la coorve. Punct.
5
4
Toate spuse mai jos e de la impotentul de SPIRIDON căruia din cauza excedentului de laba i a murit medularul.
9
2
Din pacate nu este vorba de o femeia cretina cum spui,sunt destule proaste care le spun tot popilor tocmai pentru ca snapani astia pun greutate pe pacatul pracurviei,cum spum ei,defapt dintre proastele astea care vin la popi sa le spuna detalii despre viata lor intima isi aleg profitori astia victimile adresandule intrebari provocatoare,e adevarat ca sunt si c***e care se dau ele la preoti,deci astea sunt povesti adevarate cu preoti,c***e si femei credule.
12
4
mai ce cretina de femeie ....ce ai vrut sa demonstrezi de te faci de cacat cat de regilioasa esti sau cat de p*****a esti alt subiect nu aveai de discutat decat intimitatea ta????
22
6
mentionez ca sunt la pol. locala cernavoda si eu tin armonie in randul colegilor virili care ma lucreaza conform graficului facut de seful Steflea exceptie facand cei impotenti sau care put a kkt dar cu o tuica se rezolva.
15
7
Eu la tura de noapte când fac servici la Primărie , ii dau cheia de la întrare colegului meu Pismis, să vină să mi-o traga, ca sunt disperata după p**a. Post sa tina babele.
21
8
Cunosc pe cineva care s-a rugat de popă să-i dea dezlegare la brânză, lapte și smântână pe perioada postului. Ea nu poate să trăiască dacă nu mănâncă zilnic aceste produse !!! A primit dezlegare, dar popa ia amintit să nu uite să bage câțiva „bănuți” în Cutia Milei.
18
5
Mai pe scurt, i-a spus sa-i faca handjob
21
7
femeia nu e om. Punct si mwie spagoveanului si lingaului tanasescu !
23
22

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212