REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
17.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

TEORIILE conspirației legate de anvelopele de iarnă

TEORIILE conspirației legate de anvelopele de iarnă

Replica API 11 noiembrie 2021 | 14:37 2451

Ministerul Afacerilor Interne a demarat o campanie de atenționare a șoferilor în vederea dotării autovehiculelor cu anvelope de iarnă întrucât anotimpul rece se instalează fără doar și poate. Însă, stilul de abordare este unul destul de ”catchy”, în sensul că a fost adaptat cumva la situația actuală, adică la toate teoriile conspirației ce au luat amploare. Astfel, iată că MAI a adus în prim plan aceste teorii și legat de subiectul anvelope de iarnă.

”Ce studiu ne arată eficiența lor? Înainte de ’89, nu te obliga nimeni să faci asta. De fapt, nici nu exista așa ceva. Sigur ne obligă, doar ca să facă unii bani! Unde scrie luna, ziua și ora de când sunt obligat să fac așa ceva? Ziua e cald, asta ar însemna că trebuie să le montez la loc pe cele de vară? Știu pe cineva care a derapat cu mașina pe gheață chiar dacă avea cauciucuri de iarnă”, sunt câteva dintre exemplele date de MAI.

Astfel, reprezentanții Ministerului au precizat că teoria conspirației poate să facă pe cineva să pară interesant, dar nu-l va feri de pericole: ”Iarna este foarte aproape. Deja temperaturile sunt scăzute. Recomandarea noastră este clară: Montați cauciucurile de iarnă! Și nu uitați că, pe drumurile acoperite cu polei, zăpadă sau gheață, anvelopele de iarnă sunt obligatorii, indiferent de perioada anului”.

Apoi au venit cu exemplele de mai sus, cu rugămintea, la final, ca cititorii să mai adauge și ei motive desprinse din teoriile conspirației.

Iar unul dintre cei care a venit cu completări, într-o notă amuzantă, bineînțeles, este chiar polițistul Marian Godină: ”E o încălcare a dreptului la libera circulație, așa au început toate dictaturile, mâine, poimâine ne veți obliga să ne încălțăm iarna doar cu bocanci. Huooo! Sper ca cineva să iasă și să aibă curajul să spună adevărul!”, a spus acesta.

Trecând de nota amuzantă, amintim că nu e de glumă cu anvelopele de iarnă. Pe lângă faptul că este vorba de siguranță, nu trebuie să uităm că și amenzile sunt mari.

Detalii aici: Atenție, șoferi! Se apropie sezonul AMENZILOR pentru lipsa anvelopelor de iarnă!

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E adevarat ca nu poti sa porti doar bocanci iarna,dar nici nu poti purta slapi.
0
0
Legea zice ca dupa 1 noiembrie trebuie sa iti pui anvelope de iarna
1
5
inca nu a iesit la pensie?
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272