Țeparii din dosarul Vectra au rămas și fără un imobil din cartierul Compozitorilor
Țeparii din dosarul Vectra au rămas și fără un imobil din cartierul Compozitorilor
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestBunuri deținute de Adrian Roșu și Gabriel Moise, țeparii din dosarul Vectra, au fost scoase la licitație de un lichidator judiciar din Constanța. Mai exact este vorba despre o boxă situată într-un imobil de pe strada Constantin Bobescu, numărul 9. Prețul de pornire al licitației este de 5.550 de lei, exclusiv TVA. Vă reamintim că Adrian Roșu, unul dintre cei trei administratori a fost condamnat definitiv, pe 22 ianuarie 2021, la 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de grup infracţional organizat, după ce a scăpat de acuzațiile de înșelăciune, ca urmare a intervenirii prescripției faptelor.
Imobilul de pe strada Constantin Bobescu, numărul 9
Lichidatorul judiciar al societății Vectra Construct SRL vinde prin licitație publică cu strigare un imobil, fiind vorba despre o boxă, situate la demisolul blocului BV2, de pe strada Constantin Bobescu, numărul 9. Prețul de pornire al licitației este de 5.500 de lei, exclusiv TVA. Licitația va avea loc pe 31 ianuarie 2023, la ora 14:00.
De altfel, anul trecut, lichidatorul altei societăți deținută de cei doi afaceriști, fiind vorba despre Gamad Ghipping, a mai scos la licitație un imobil, construcţie, proiectată pentru apartamente şi demisol cu destinaţie de garaje, în soluţie D+P+3E+M, cu suprafaţă de 379 mp (suprafaţă construită la sol), amplasată pe un teren cu suprafaţă de 716mp (vila Florenţa), valoare lichidare 88.562 euro exclusiv TVA, identificată în Constanţa, pe strada Constantin Bobescu nr.83. Valoarea totală a imobilului era de 111.313 euro exclusiv TVA.
Date despre dosarul Vectra
Roşu Adrian, Moise Gabriel şi Moldoveanu Cosmin, în calitate de persoane fizice, reprezentanţi ai SC Vectra Imobiliare SRL, SC Vectra Construct SRL şi SC City Invest SRL, au indus în eroare 189 de persoane, în perioada 13 februarie 2007 - 28 martie 2009, angajându-se ca, în calitate de dezvoltatori imobiliari, să construiască apartamente - 16 vile situate în municipiul Constanţa. Părţile vătămate au fost prejudiciate cu sumele totale de 5.586.828 euro şi 282.500 lei.
Iată cum acţionau cei trei
Mai multe familii, au achitat preţul integral al apartamentelor în avans (spre exemplu, sume între 20.000 şi 46.000 euro pentru un apartament) şi au fost menţinute în eroare şi după încheierea contractelor de execuţie - construire întrucât imobilele nu au mai fost edificate sau au fost construite doar parţial. La momentul încheierii contractelor, părţile vătămate nu știau că o parte din terenurile pe care urmau să se construiască imobilele erau ipotecate în favoarea unor unităţi bancare pentru garantarea unor credite obţinute sau că nu aparţineau firmelor din Grupul Vectra ori dezvoltatorilor persoane fizice, ci unor terţi. De asemenea, banii încasaţi ca urmare a încheierii acestor contracte nu au fost folosiţi pentru edificarea imobilelor, ci în scop personal sau folosiţi la alte proiecte imobiliare. În plus, inculpaţii s-au implicat şi în intrarea în insolvenţă a firmelor din grupul Vectra şi au continuat să facă promisiuni nefondate părţilor vătămate. Pentru recuperarea pagubelor create aceștia din urmă au ajuns în fața instanței.
Adrian Roșu, condamnat la 5 ani de închisoare
Adrian Roşu, unul dintre cei implicaţi în dosarul Vectra, a fost condamnat definitiv, pe 22 ianuarie 2021, la 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de grup infracţional organizat, după ce a scăpat de acuzațiile de înșelăciune, ca urmare a intervenirii prescripției faptelor. Mai apoi, Adrian Roşu a contestat decizia fiind vorba de o contestație la executare ce a fost depusă la Curtea de Apel Constanţa, în data de 12 martie 2021. Magistraţii din cadrul Curţii de Apel Constanţa au decis, însă, pe 4 octombrie 2021, respingerea contestaţiei la executare ca inadmisibilă, decizia fiind definitivă. Tot cu 5 ani s-au ales și Moise Gabriel, dar și Cosmin Moldoveanu.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News