REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Țeparii din dosarul Vectra au rămas și fără un imobil din cartierul Compozitorilor

Țeparii din dosarul Vectra au rămas și fără un imobil din cartierul Compozitorilor

Andreea VREJOIU 30 ianuarie 2023 | 00:00 6725

Bunuri deținute de Adrian Roșu și Gabriel Moise, țeparii din dosarul Vectra, au fost scoase la licitație de un lichidator judiciar din Constanța. Mai exact este vorba despre o boxă situată într-un imobil de pe strada Constantin Bobescu, numărul 9. Prețul de pornire al licitației este de 5.550 de lei, exclusiv TVA. Vă reamintim că Adrian Roșu, unul dintre cei trei administratori a fost condamnat definitiv, pe 22 ianuarie 2021, la 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de grup infracţional organizat, după ce a scăpat de acuzațiile de înșelăciune, ca urmare a intervenirii prescripției faptelor.

teparii din dosarul Vectra au ramas si fara un imobil din cartierul CompozitorilorImobilul de pe strada Constantin Bobescu, numărul 9

Lichidatorul judiciar al societății Vectra Construct SRL vinde prin licitație publică cu strigare un imobil, fiind vorba despre o boxă, situate la demisolul blocului BV2, de pe strada Constantin Bobescu, numărul 9. Prețul de pornire al licitației este de 5.500 de lei, exclusiv TVA. Licitația va avea loc pe 31 ianuarie 2023, la ora 14:00.

De altfel, anul trecut, lichidatorul altei societăți deținută de cei doi afaceriști, fiind vorba despre Gamad Ghipping, a mai scos la licitație un imobil, construcţie, proiectată pentru apartamente şi demisol cu destinaţie de garaje, în soluţie D+P+3E+M, cu suprafaţă de 379 mp (suprafaţă construită la sol), amplasată pe un teren cu suprafaţă de 716mp (vila Florenţa), valoare lichidare 88.562 euro exclusiv TVA, identificată în Constanţa, pe strada Constantin Bobescu nr.83. Valoarea totală a imobilului era de 111.313 euro exclusiv TVA.

teparii din dosarul Vectra au ramas si fara un imobil din cartierul Compozitorilor

Date despre dosarul Vectra

Roşu Adrian, Moise Gabriel şi Moldoveanu Cosmin, în calitate de persoane fizice, reprezentanţi ai SC Vectra Imobiliare SRL, SC Vectra Construct SRL şi SC City Invest SRL, au indus în eroare 189 de persoane, în perioada 13 februarie 2007 - 28 martie 2009, angajându-se ca, în calitate de dezvoltatori imobiliari, să construiască apartamente - 16 vile situate în municipiul Constanţa. Părţile vătămate au fost prejudiciate cu sumele totale de 5.586.828 euro şi 282.500 lei.

Iată cum acţionau cei trei

Mai multe familii, au achitat preţul integral al apartamentelor în avans (spre exemplu, sume între 20.000 şi 46.000 euro pentru un apartament) şi au fost menţinute în eroare şi după încheierea contractelor de execuţie - construire întrucât imobilele nu au mai fost edificate sau au fost construite doar parţial. La momentul încheierii contractelor, părţile vătămate nu știau că o parte din terenurile pe care urmau să se construiască imobilele erau ipotecate în favoarea unor unităţi bancare pentru garantarea unor credite obţinute sau că nu aparţineau firmelor din Grupul Vectra ori dezvoltatorilor persoane fizice, ci unor terţi. De asemenea, banii încasaţi ca urmare a încheierii acestor contracte nu au fost folosiţi pentru edificarea imobilelor, ci în scop personal sau folosiţi la alte proiecte imobiliare. În plus, inculpaţii s-au implicat şi în intrarea în insolvenţă a firmelor din grupul Vectra şi au continuat să facă promisiuni nefondate părţilor vătămate. Pentru recuperarea pagubelor create aceștia din urmă au ajuns în fața instanței.

teparii din dosarul Vectra au ramas si fara un imobil din cartierul Compozitorilor

Adrian Roșu, condamnat la 5 ani de închisoare

Adrian Roşu, unul dintre cei implicaţi în dosarul Vectra, a fost condamnat definitiv, pe 22 ianuarie 2021, la 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de grup infracţional organizat, după ce a scăpat de acuzațiile de înșelăciune, ca urmare a intervenirii prescripției faptelor. Mai apoi, Adrian Roşu a contestat decizia fiind vorba de o contestație la executare ce a fost depusă la Curtea de Apel Constanţa, în data de 12 martie 2021. Magistraţii din cadrul Curţii de Apel Constanţa au decis, însă, pe 4 octombrie 2021, respingerea contestaţiei la executare ca inadmisibilă, decizia fiind definitivă. Tot cu 5 ani s-au ales și Moise Gabriel, dar și Cosmin Moldoveanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ahahaah! Cat de dobitoc sa fii, rupt in koor, si sa te imprumuti pe 30 de ani pentru a da bani pe ceva ce nu exista? Tepuitii isi merita soarta. Asta or sa iasa din parnaie dupa 2 ani jumate, cu 6 milioane de euro ascunsi in conturi offshore, de nici sulea nu o sa ii mai gaseasca. Respect teparilor!
2
4
E trist ca multi condamna justitia pentru asemenea nedreptati, fara sa inteleaga, desi nu-ti trebuie multa minte, ca nu se poate pedepsi autorul unei infractiuni de inselaciune, oricat de mare ar fi prejudiciul, cu zeci de ani de puscarie (asa cum ar fi meritat acesti mega-tepari), in conditiile in care parlamentul a adoptat noul cod penal cu pedepse mult mai blande, iar judecatorii nu pot aplica pedepse peste limitele prevazute de lege. In plus, a intervenit si CCR in ajutorul infractorilor, pentru a obliga instantele sa constate prescriptia raspunderii penale in foarte multe cazuri. Dar na, e usor sa-si dea cu parerea oricine, chiar si cei care nu inteleg cum stau lucrurile.
4
3
cum sa dai banii inainte?ce erau bani furati, nu munciti?
6
1
Le-au luat boii denla bicicleta. Praf in ochi. Ei au pe dreapta cate un milion, cand ies, se apuca iar. Mistoo justitia.
11
0
Urmeaza Maurer, dar la un nivel mult mai mare. Maurer,Pricop Petrut finul sau si administratorul Maurer Constanta, jurista infractoare Ianos Cristina care a terminat Facultatea in 7 ani la Spiru Haret, luau banii la sacosa de la clienti ca sa fenteze TVA ul si ipozotul pe profit. Au cheltuit banii din avansurile pe care le au dat clientii si acum, de 5 ani nu reusesc sa construiasca blocurile. La Brasov nici bani de glet nu au. Iau bani din taxa de administrare si mai cumpara cate un palet de vopsea MARELE MAURER. Le au plecat toti angajatii buni, dar problema este ca nici angajati slabi nu mai au. Maurer Simon trebuie sa dea banii inapoi la clienti, sa i aduca de la c***e din Tenerife, sa vanda elicopterele pocaitul si sa se lase de construit. Betivul Pricop Petrut a pus totul la pamant impreuna cu infractoarea jurista Ianos Cristina care tipa la clienti cand isi cer banii inapoi. Maimuta asta infractoare, Ianos Cristina nu stie sa faca un contract. Si o trage cu notarul de la Brasov si ii explica el ce are de facut. Dati ne banii pe care vi i am dat acum 5ani sa ne construiti apartamentele inapoi infractorilor
18
3
Au nenorocit oameni, i-au tarat prin procese ani de zile
16
0
Trebuia sa le dea cate 25 de ani ca sa putrezeasca in puscarie, nu 5 ani!
22
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367