REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ŢEPE cu locuri de muncă în străinătate, prin intermediul Social Job Italia

ŢEPE cu locuri de muncă în străinătate, prin intermediul Social Job Italia

Replica API 25 februarie 2016 | 23:21 615

ANCHETĂ de amploare: firma acuzată, în cârdăşie cu o agenţie de turism

ANCHETĂ de amploare: firma acuzată, în cârdăşie cu o agenţie de turism

Ancheta continuă în cazul firmei Social Job Italia, acuzată că a dat ţepe mai multor constănţeni ce au dorit să prindă un loc de muncă în străinătate. Plângeri există şi pe numele lui Augustin Diaconu, care, din câte se pare, nu ar fi la prima abatere. Totodată, elemente dubioase sunt întâlnite şi pe alte paliere. Spre exemplu, potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, Social Job Italia apare înregistrată în Bucureşti, pe când pe site-ul acesteia lucrurile sunt alambicate, în sensul că la Constanţa este în colaborare cu o firmă de turism.

Amintim că, la 16 februarie a.c., poliţiştii Secţiei 3 Constanţa au fost sesizaţi cu privire la existenţa unor neînţelegeri între managerul unei societăţi şi şase persoane, cu care a încheiat contracte de consiliere pentru obţinerea unor locuri de muncă în Italia. Cele 6 persoane care au achitat diverse sume de bani, reprezentând contravaloarea transportului, au fost nemulţumite de serviciile acelei societăţi şi au depus plângeri pentru înşelăciune.

Precizăm că este vorba despre societatea Social Job Italia. Mai exact, oamenii acuză că au plătit pentru a ajunge în Italia, acolo unde trebuia să-i aştepte cineva şi să-i conducă la domiciliile unde urmau să locuiască, după care să înceapă serviciul. Numai că, odată ajunşi în Italia, au fost lăsaţi de izbelişte. S-au întors în România şi au făcut un scandal monstru la firma cu pricina, după care au depus plângeri la Poliţie. Administratorul, Augustin Diaconu susţine că tot ce a ţinut de el s-a şi făcut, dând vina pe firma din Italia.

Acesta a fost condus la audieri şi au început cercetările. Potrivit informaţiilor noastre, Augustin Diaconu nu este la prima abatere, iar în momentul în care s-a trezit faţă în faţă cu persoanele nemulţumite a devenit recalcitrant, fiind nevoie de intervenţia oamenilor legii pentru a calma spiritele. În continuare se efectuează verificări însă, din câte se pare, cei ce se consideră înşelaţi îşi doresc banii înapoi şi cam bat în retragere atunci când aud de audieri şi drumuri la Poliţie ori instanţă.

O firmă de turism din Constanţa, mână-n mână cu Social Job Italia

Legat de societatea în cauză, respectiv Social Job Italia, lucrurile sunt cam în ceaţă. „Persoana desemnată conform O.U.G. 116/2009, prin Decizia D.G. nr. 20 din data de 14.01.2010 - Bolintiru Mihaela. În baza cererii nr. 430613 din data 09.12.2014 şi a actelor doveditoare depuse, la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus autorizarea constituirii, înmatricularea şi înregistrarea societăţii comerciale cu următoarele date: denumire Social Job Italia S.R.L., cod unic de inregistrare: 33887082”, potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

Sediul social este în Bucureşti, sectorul 1, Calea Victoriei nr. 91-93, iar fondator şi asociat unic apare Mariana Marianovici. Însă, pe site-ul firmei, şi anume job-italia.eu, la descriere apare că o altă firmă lucrează în colaborare cu aceasta în vederea consilierii cetăţenilor români care doresc să se integreze la un loc de muncă în Spaţiul Comunităţii Europene.

Mai exact, Griffy Expedition- Agency, cu sediul în Constanţa, strada Suceava nr. 6 (punct de lucru în Constanţa, strada Vasile Pârvan nr. 17) este descrisă ca o firmă de turism, care colaborează cu Social Job Italia şi care organizează plecări săptămânale cu avionul, în grupuri organizate, către Marea Britanie şi Italia, iar prin firmele colaboratoare din ţările respective oferă asistenţă şi consultanţă juridică, scopul final al călătoriei fiind testarea şi angajarea fiecărui aplicant la unul din joburile disponibile pentru care acesta este eligibil.

„Griffy Expedition- Agency, prin Social Job Italia, oferă posibilitatea fiecărui cetăţean român de a beneficia de un loc de muncă în străinătate, oferind în acest sens consultanţă în domeniu şi acces la cele mai ieftine companii aeriene. Preţul unui bilet de avion variază între 90 euro şi 125 euro (pentru Italia) şi 90 -125 lire (pentru Marea Britanie). Din experienţa de până acum toţi aplicantii selectaţi de noi au beneficiat de un loc de muncă în ţările respective. Acest obiect de activitate poartă denumirea de turism industrial”, potrivit site-ului. Însă, plângerile au fost depuse pe numele lui Augustin Diaconu şi al societăţii Social Job Italia.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Multi din cei care comenteaza mai jos sunt chiar beneficiarii banilor de la cetatenii tzepuitzi. Pe internet oriciene poate fi oricine. Escroci cu acte in regula.
0
0
In situatia mea nu e vina agentiei Social Job din Constanta.Aceasta agentie a fost increzatoare in cei care mint
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218