REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Terenurile unui INTERLOP partener cu familia lui Sorin OPRESCU, scoase la LICITAŢIE, în NEPTUN

Terenurile unui INTERLOP partener cu familia lui Sorin OPRESCU, scoase la LICITAŢIE, în NEPTUN

Replica API 1 august 2020 | 11:22 4321

Un afacerist interlop din Turcia, fost partener de afaceri cu familia lui Sorin Oprescu, rămâne fără două terenuri din stațiunea Neptun după ce banca i le-a scos la licitație, în contul unui debit de aproximativ jumătatea de milion de euro. Este vorba despre Basar Hacisuleymanoglu, ce deține societatea One Properties SRL, dar și European Eye Centers SRL, firmă în baza căreia a activat Spitalul de Oftalmologie Europe Eye din capitală până în 2014, atunci când a fost preluată de Dorin Oprescu, fratele lui Sorin Opescu, fostul primar al capitalei.

Terenuri din Neptun scoase la licitație, în contul unui debit de 400.000 euro

GE Garanți Bank SA a solicitat punerea în executare silită imobiliară a debitorului One Properties SRL, pentru recuperarea debitului de 400.000 euro, contractat în anul 2010, asupra imobilelor constând în teren intravilan, în suprafață de 10.050 mp, situat în extravilanul stațiunii Neptun, zona Stadion și teren în suprafața de 2.449,6 4 mp situat tot în Neptun, terenuri fără construcții.

A fost deschis un dosar de executare silită pe care One Properties SRL, aflată în insolvență de la finele anului trecut, încearcă să-l anuleze, invocând excepția prescripției dreptului de a obține executarea silită în privința dreptului de a obține executarea. One Properties SRL îi are asociați pe Basar Hacisuleymanoglu, cunoscut ca făcând parte dintr-un clan interlop, și Ata Hacisuleymanoglu.

Interlopul, fost partener de afaceri cu familia lui Sorin Opescu

Basar Hacisuleymanoglu mai este implicat și în firma European Eye Centers SRL, alături de alte 4 persoane, probabil din familie căci poartă același nume de familie. Firma interlopului a deținut, până în 2014, un spital de oftalmologie în centrul Bucureștiului. La deschiderea spitalului de oftalmologie “Europe Eye”, în 2011, a participat și primarul de la acea dată, Sorin Oprescu, împreună cu Emil Boc, el declarând atunci: “Respect pentru lumea care a pus umărul ca astăzi Bucureștiul să poată beneficia de acestă structură de avangardă“.

Trei ani mai târziu, fratele său a preluat unitatea, denumind-o Metropolitan, potrivit RISE Project. Dorin Oprescu, fratele primarului, este administratorul firmei Medicable Life Hospital, înființată ca să gestioneze spitalul Metropolitan. El mai este partener în alte două clinici private “Academica” din București, împreună cu Sorin Oprescu și cu fiul acestuia.

Firma clanului Hacisuleymanoglu, European Eye Center, este vizată de procurori într-un dosar de spălare de bani, alături de șefii Camerei de Comerț România-Azerbaidjan, de la care preluaseră afacerea.

Extrădat din România pentru omor, jaf, lipsire de libertate, amenințare etc

Basar Hacisuleymanoglu era anchetat încă din 2007 de Poliția din Istanbul ca lider al unui clan interlop local, din care mai făcea parte și tatăl său. Autoritățile turce i-au cerut extrădarea în 2013 pentru omor calificat, constituire de grup infracțional organizat, șantaj, jaf, lipsire de libertate, amenințare, fals în înscrisuri private.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu au ajuns ei in posesia terenului si banca cui il vinde
6
0
Oprescu asta nu e la parnaie?
8
0
Interlopi,borfasi,nu e prea mare diferenta intre ei,doar ca unii sunt prin Parlament,Senat,Guvern,primarii!
8
0
Ce tara este aia "Turcea"?
10
0
Politicieni in cardASIe cu interlopii, in romanica? nu se poate! Astia sunt cinstea intruchipata!
8
0
Deci nu numai Basescu are rude apropiate in cardasie cu interlopii.
10
2
Bravo PSD partid cu legaturi mafiote din alte tari. Nu va ajungeau clanurile Sportivilor...
9
2
Mai repede ca le cumpara Murad aproape gratis pe toate!
6
1
Mi-e sila! iar de Oprescu asta, imi este si mai mare sila! Are un muian de om acru, arogant, care arata o superioritate inutila si nefondata. Un cacat in ploaie.
20
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212