REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

TERIBILISM! Drifturi în sensuri giratorii şi în Portul Tomis: un puşti de 18 ani s-a răsturnat cu maşina

TERIBILISM! Drifturi în sensuri giratorii şi în Portul Tomis: un puşti de 18 ani s-a răsturnat cu maşina

Replica API 16 octombrie 2015 | 00:00 323

Şoferul a fugit de la faţa locului

Şoferul a fugit de la faţa locului

Bogdan Covrig

Motoare turate şi cauciucuri încinse! Cam acestea sunt unele dintre pasiunile tinerilor care se adună pentru a participa la drifturi prin diferite parcări din Constanţa. Pe lângă drifturi, la modă” sunt şi liniuţele şi, din păcate, au fost şi cazuri când aceste „îndeletniciri” ilegale şi desprinse din teribilismul vârstei s-au terminat tragic. Un astfel de final a fost la un pas de a se înregistra şi în dimineaţa de joi, 15 octombrie, când un tânăr a vrut să se dea în stambă în faţa prietenilor, dar s-a răsturnat cu maşina, în Portul Tomis. Totodată, un alt individ a fost văzut făcând drifturi în sensul giratoriu din zona Primăriei din Constanţa.

Un tânăr în vârstă de 18 ani, care obţinuse permisul de conducere doar de o lună de zile, a făcut-o lată. Acesta a mers într-un club din Constanţa, din zona Peninsulară, anunţând pe Facebook: „Fac tot ce vreau, că seara asta-i seara mea. Nu pot să stau, văd c-a început petrecerea”. Şi aşa a fost întucât câteva ore mai târziu se lăsa cu răsturnări de maşini şi fugă de la faţa locului. Mai exact, probabil după ce s-a distrat niţel prin club, Bogdan Covrig, zis Bobo, a decis să meargă cu prietenii în Portul Tomis, pentru a se da niţel în stambă.

Astfel, potrivit poliţiştilor rutieri, totul s-a petrecut pe 15 octombrie, în jurul orelor 1.00, când Bogdan a condus autoturismul marca Renault Symbol, în parcarea Portului Tomis, unde făcea drifturi, iar din cauza vitezei şi lipsei de experienţă (permis de conducere obţinut în urmă cu o lună de zile), a lovit cu roata dreaptă faţă bordura din dreapta a parcării şi s-a răsturnat. După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, fiind prins ulterior.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a unei tinere de 18 ani din Constanţa, pasagera locului dreapta faţă din autoturism. Poliţiştii rutieri au întocmit dosar de cercetare penală pe numele şoferului care a rămas şi fără permis. Precizăm că acesta a absolvit Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanţa şi este pasionat de fotografie. În septembrie anul acesta, tânărul se ruga să ia sala atunci când va da examenul pentru obţinerea permisului de conducere, fiind încurajat de mama sa, care lucrează la Casa de Asigurări de Sănătate. Nici prietenii nu s-au dat la o parte, venind cu sfaturi, moment în care Bogdan chiar a afirmat: „Tu vrei linii, golanule!”, fiind vorba despre un răspuns dat unui amic care tot îl grăbea să ia permisul de conducere!

Drifturi şi în zona Primăriei Constanţa

În aceeaşi seară, se pare că un alt şofer a ales să încingă cauciucurile autoturismului pe străzile urbei de la malul mării. „Atenţie la CT 90 RMS, BMW! Băieţasului îi place să facă drifturi în sensurile giratorii! Aseară (miercuri, 14 octombrie, ora 19.00) făcea drifturi în sensul giratoriu de la Primarie, deşi traficul în zonă era destul de ridicat”, a scris un bărbat pe reţelele de socializare. Menţionăm şi faptul că, în ultima perioadă, mai mulţi tineri au fost filmaţi în timp ce făceau drifturi şi liniuţe prin Constanţa, clipurile ajungând pe internet, moment în care Poliţia Rutieră s-a autosesizat şi a pornit în căutarea lor, lăsându-se cu cercetări şi sancţiuni. În aceeaşi situaţie a fost şi cel care se autointitula Asprinul Shef şi care a ajuns în atenţia poliţiştilor în septembrie 2014 după ce a participat la liniuţe pe nişte bulevarde intens circulate de la malul mării.

Însă, din păcate, astfel de “evenimente” s-au lăsat şi cu tragedii. Spre exemplu, la data de 6.06.2014, Matthias Bogdan Niculescu şi Adnan Mahmudi, în jurul orei 23.10, s-au angajat într-o întrecere ilegală de autoturisme pe strada Interioară numărul 3 din municipiul Constanţa, între autoturismul marca Seat Leon cu numărul de înmatriculare B -79- DON condus de inculpatul Niculescu şi autoturismul marca Volkswagen Golf cu numărul de înmatriculare B -68- ADN condus inculpatul Adnan, iar când au ajuns în dreptul depozitului SC Enb SRL, autoturismul condus de Matthias Bogdan Niculescu a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Opel Astra ce era condus în mod regulamentar de persoana vătămată M.D., pe care l-a tamponat în partea laterală dreapta din spate. În urma impactului a rezultat decesul a doi minori, Maria şi Bogdan, de 14 şi 17 ani, pasageri în Opel Astra.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bobo e cel mai bun sofer din loome
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218