REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Termenul de valabilitate al permisului de portarmă este de 5 ani!

Termenul de valabilitate al permisului de portarmă este de 5 ani!

Replica API 23 iunie 2018 | 00:00 275

Permisul de armă are o valabilitate de 5 ani, termen care se calculează de la data eliberării sau, după caz, de la data ultimei prelungiri, exceptând perioada de suspendare.

În vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă, titularul acestuia este obligat să se prezinte înainte de împlinirea termenului prevăzut la alin. (1) la structura de poliţie competentă în a cărei rază de competenţă teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa cu armele înscrise în permis, precum şi cu documentele stabilite în normele metodologice de aplicare a prezentei legi.

Valabilitatea permisului de armă se prelungeşte de către autoritatea competentă pentru o perioadă de 5 ani, dacă titularul îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 14 alin. (1) lit. c) - f), h) şi i) din lege şi prezintă dovada efectuării unei şedinţe de tragere anual, într-un poligon autorizat, cu excepţia posesorilor de arme de vânătoare.

Permisul de armă conferă titularului drepturile prevăzute de lege şi după radierea din acesta a armelor înstrăinate prin vânzare, donaţie, închiriere sau comodat, până la expirarea termenului de valabilitate, în caz contrar fiind aplicabile dispozițiile art. 342 alin. 6 din Codul Penal.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa inceapa odata ostilitatile sa se inarmeaza populimea la femei sa le dea pusti,barbatilor pustoaice!
0
0
Daca suntem aliati cu SUA vrem legea armelor ca la ei!
0
0
ptr o tara unde populatia are restrictionat DREPTUL de detinere mai rau decat in Corea de NOrd si Rusia, atentie DETINERE nu PORT ai unde doar inaltii deminari au voie ca doar au patru koaye aceasta stire e un rahat si nu inseamna nimic. Inaltii demnitari si toti garcea beti, restul aparati-va cu pietre si nici macar cu alea ca intrati la bulau instant in lumina ultimilor legi infractorii au mai multe drepturi decat victima
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272