REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

TERMOMETRELE folosite în Constanța NU sunt CALIBRATE!

TERMOMETRELE folosite în Constanța NU sunt CALIBRATE!

Replica API 22 mai 2020 | 00:00 3464

În contextul pandemiei de coronavirus şi a stării de alertă, a început măsurarea temperaturii cetățenilor la intrarea în diverse instituții și magazine și foarte mulți și-au cumpărat termometre cu infraroșu pentru asta. Motivul este că nu există contact cu pielea. Problema este că cele mai multe instituţii şi magazine aleg să folosească termometre ieftine care nu garantează însă o măsurare precisă. Pe lângă aceasta, nici unul dintre termometrele folosite în Constanţa nu sunt etalonate metrologic, astfel că temperatura arătată de ele este una pe care nu te poţi baza.

Cum funcţionează un termometru cu infraroşu (pirometru)

Acesta măsoară radiația pe care pielea ta o emite în infraroșu și în funcție de aceasta determină temperatura corpului. Un corp de temperatură mai mare emită mai multă radiație în spectrul infraroșu decât unul cu temperatură mai mică. Este același principiu pe care se bazează și camerele cu termoviziune. Diferența este că o cameră cu termoviziune măsoară simultan o zonă mai mare. Un pirometru măsoară temperatura unei zone mici, practic un punct. Majoritatea pirometrelor au și un laser ce indică punctul în care măsoară temperatura pentru ca operatorul să știe ce-a “țintit” cu acel aparat. Pirometrele sunt imprecise din motive de componente de calitate slabă.

Temperatura unui om trebuie luată doar cu pirometre medicale, calibrate pentru emisivitatea specifică oamenilor

Temperatura unui om trebuie luată doar cu pirometre medicale, calibrate pentru emisivitatea specifică oamenilor, nu cu unele generice care poate că sunt gândite pentru inspectat conducte sau angrenaje.

Nici o persoană sau instituţie din Constanţa nu a cerut etalonarea termometrului

“Nici o persoană sau instituţie din Constanţa nu a cerut etalonarea termometrului. Preţul acestei etalonări este 270 de lei fără TVA.” a declarat pentru ziarul Replica, Marius Neagu, directorul Institului Naţional de Metrologie.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O....afacere pe cinste! Dar a cui o fi!!???
4
0
Cica iti impregneaza covid 19 prin acele raze, sunt cazuri confirmate! Este o nebunie la ce s a ajuns. Sper sa nu luati pt ca veti ajunge ca leprosii.
2
2
Stai asa ca se da o lege maine poimaine, ca sa manance si metrologia o paine!
12
2
La LIDL mi-a luat un temperatura un expert portar si aveam 32 de grade,adica eram pe moarte in curs de racire. Sa fim seriosi,asta cu termometrele e inofensiva dar si inutila. Pune statul pe bietii portari sa stea cu daravelele alea si sa-si ia injuraturi de la oamenii nervosi pe cine nu trebuie,ca sa nu fie concediati. Mergeti voi ,guvernantilor la psihiatru ! Il mai si baga la inaintare pe Arafat,de parca el ar da ordine ,nu autoritatile din govern,ca sa poate sa-l mazileasca cu ajutorul criticilor tembelilor din multimea de romani nauci.Porcarie!
11
2
escrocul de arab arafat a vrut termometre de cacat la populatie! nu toata lumea trebuie sa fie asimptomatica, exista persoane care nu se infecteaza, au o imunitate buna indiferent de varsta, adica organismul nu receptioneaza orice boala.
7
5
o ho ho 270 plus tva mai scump decat termometru insusi ce pleasca ar fi ptr bugetarii lu peste, oricum paznicii tin termometrele pe surface sa arate mai putin ca daca le pun pe body ar trebui sa refuze 90% dintre clienti pe caldura asta toata lumea are peste 37 grade
8
2
specialisti...cunoscatori ai constitutiei...sunt sigur ca o cititi cel putin o data in fiecare seara inainte de culcare...va trebuie un pic de dictatura sa va amintiti cum era..scarboasa natie am ajuns.
11
5
sa te pisi pe ele de aparate ,nici calibrate , 37.3 nu semnifica nimic trebuie sa indice de la 38 de grade in sus ca sa fie ceva suspect , plus ca cei asimptomatici nu au niciun fel de temperatura ridicata ,o vrajeala cu aparatele astea
15
4
A verificat cineva acest lucru?
11
4
Termoscanerele industriale au o marja de aprox 1 grad si nu pot fi folosite pentru citirea exacta a temperaturii umane. Cele umane dau erori in momentul in care nu se respecta distanta de citire specifica fiecarui model de aparat. Chiar nu citeste nimeni instructiunile de utilizare? Unii au luat o razna inainte sa ii manipuleze 5g ul
26
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218