REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

TEROARE în Tomis Nord! Un cartier întreg, sub frica câinilor maidanezi: un copil era cât pe ce să rămână fără mână

TEROARE în Tomis Nord! Un cartier întreg, sub frica câinilor maidanezi: un copil era cât pe ce să rămână fără mână

Replica API 4 aprilie 2018 | 00:00 691

Într-un oraș cu pretenția de a fi de nivel european, unde civilizația înseamnă curățenie, ordine și comunitate, la marginea orașului Constanța haosul domină. Și aici nu vorbim de criminalitate, ci de lipsa de umanitate. Iubitorii de animale punctează de fiecare dată că este în regulă să ai grijă de un suflet în corp de patruped. Nimic greșit, după cum punctează locuitorii din zona Tomis Nord, dar iată că atunci când libertatea altuia duce la rănirea celui aproape, aici ar trebui să intervină legislația.

Mai mulți oameni hrănesc câinii maidanezi din zona Tomis Nord, unde sunt blocurile TAV2, TAV3 și TAV4. Nimic greșit, doar că unul dintre ei este agresiv din fire. Chiar dacă este hrănit, mușcă oamenii din zonă. Un tânăr a fost mușcat de mână în urmă cu două luni, iar sâmbătă, 31 martie, un copil de 9 ani a păţit acelaşi lucru, iar dacă nu erau părinții în zonă pentru a-l goni, cel mic putea să fie sfâșiat de patruped.

Copilul povestește cu privirea în pământ, îngrozit de cele petrecute. Cu mâna bandajată, în loc să se bucure de vacanța de Paște, stă în casă, cu frică. Îi este teamă să iasă afară să se joace, îi este frică să iasă afară să meargă la cumpărături cu mama. Îi este frică să iasă din casă. Asta pentru că sâmbătă seara, când se întorcea cu părinții de la un grătar, câinele care își face veacul în zonă de câțiva ani l-a atacat.

„Veneam cu mami și tati de la grătar, am coborât din mașină și m-am dus la el să îl mângâi. Mereu mă jucam cu el. Și...”, atât a putut povesti copilul îngrozit. Mama sa a povestit mai departe. „A întins mâna să îl mângâie când câinele s-a repezit la el. L-a mușcat de mână și de burtă, iar dacă nu eram noi.... sărea la față sau doamne ferește...”, povestește mama îngrozită.

Seara a sunat la Spitalul de Boli Infecțioase, unde a fost lovită de o altă palmă – după ora 18:00 nu găsește vaccin antirabic, iar la Spitalul Județean Constanța nu este disponibil acest vaccin. A doua zi s-a dus pentru a-i face vaccinul copilului, asta după ce a fost bandajat la mână. Au mers apoi la Institutul de Medicină Legală, unde s-a punctat că are nevoie de 14 zile de îngrijiri medicale.

„ Nu este vina câinelui că mi-a mușcat copilul, ci a administrației că nu ia măsuri!”

Copilul traumatizat va fi dus la psiholog, asta pentru că teama lui poate lăsa urme adânci în dezvoltarea sa. „Cine acoperă zilele astea de îngrijiri medicale? Cine acoperă orele și chinurile prin care o să treacă el până va trece peste, cât îl vom duce la psiholog? Dacă omor eu un câine este dosar penal, nu? Dacă un câine mușcă un copil, trebuie să mă lupt prin civil ca să arăt cu degetul către vinovat.

Nu este vina câinelui că mi-a mușcat copilul, ci a administrației că nu ia măsuri! De asta o să dau Primăria Constanța în judecată pentru că nu gestionează situația cum trebuie. S-au făcut nenumărate sesizări să vină hingherii să îl ia. Desigur, și vecinii sunt de vină. E una din blocul TAV2 care îl ascunde când aude că vin hingherii”, a povestit mămica.

O altă mamă povestește cum fiica ei, pe atunci având aproximativ aceeași vârstă precum băiatul mușcat sâmbătă, a avut noroc că era o femeie adult pe stradă să o „salveze”. „A plecat să își ia înghețată de la magazin. Bunicul ei se uita pe geam, dar nu și-a dat seama că este ea și a văzut cu ochii ei cum a sărit un câine pe ea să muște, iar o femeie a tras-o în spatele ei și l-a alungat pe maidanez cu ceva”, povestește îngrozită femeia.

Copilul mușcat sâmbătă povestește cum o altă fată a fost mușcată vara trecută. „O altă fată a fost mușcată de câine vara trecută, aici în spate. Tot așa, de mână...”, spune cu vocea sa tremurândă. Iar șirul agresiunii canine nu se oprește aici. În parcarea blocului un tânăr parchează. Coboară din mașină. Are o statură înaltă și nu pare tipul de persoană care să aibă frică de animale. Nici nu avea.

Câinele care l-a mușcat pe copil se afla în urmă cu două luni în scara blocului unde locuiește tânărul. A intrat în scară și s-a aplecat să îl mângâie, moment în care l-a mușcat de mână. „Este clar că are o problemă cu agresiunea. Este hrănit de toată lumea. Nu se poate spune că sunt șanse ca acel câine să ducă lipsă de mâncare sau apă. Este doar protejat de bătrânii din cartier”, a punctat mama copilului.

Sesizări au fost făcute și la Primăria Constanța. O sesizare a fost depusă de mama copilului mușcat în data de 1 aprilie, iar pe data de 2 aprilie o altă vecină a sunat la municipalitate, cerând ca hingherii să vină să ridice animalele care au devenit agresive. Cele două sesizări se află în curs de soluționare la administrația locală. Cert este dacă femeia care protejează câinele în bagă în scara blocului sau în casă, cei de la ecarisaj nu au cum să îl ridice.

„Trebuie să omoare un copil pentru ca cineva să ia atitudine? Câinele este în cartier de ani de zile. Copiilor le este frică să iasă din casă”, spune mama băiatului. „Fetei mele îi este frică să meargă la magazin. Nu este normal ca un copil de 12 ani să fie supravegheat și când iese 5 minute în fața scării, nu din pricina altor oameni, ci din cauza faptului că maidanezii o pot sfâșia”, a punctat mama altui copil, vecină cu cel mușcat.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
SUCCESULUI.. sau Cum sa faci cand fara contractul pe constanta esti o firma care dai faliment? in aprilie aduci masiv caini in constanta, faci reclamatii false sau prin fufa de la birou catre primaria constanta cum ca in cartiere maidanezii halesc lumea precum leii, activezi presa lesinata de provincie in care ai contacte sa bage niscaiva terori soc groaza articole bombastice cu pericolul maidanezilor si.. voila.. ai un nou contract pe un an pe banii prostilor.. timp in care iti mai iei o masinuta jeep rosie sa mnoara prostii de invidie ca dintr-o functionara obscura de primarie esti afaceris
3
0
pt asta de mai jos..esti un imbecil mincinos, nici macar nu ai copii..hingher jegos
2
2
Pentru toate fufele gen Andreea Anca etc: sa aveti copiii muscati de maidanezi ca sa aveti explicatii pe viitor. Dar mai intai multa m u y e de la caiini de pe strazi.
2
2
Oraseni idioti. Daca omori o ghioarla, faci parnaie, daca faci avort si-ti omori copilul, esti doamna. Iarta-ne, Doamne!
3
6
Sa starpeasca o data pentru todeauna cainii maidanezi.
13
4
Seara in zona stadion trust umbla o nebuna cu 4 javre dupa ea, care sunt si agresivi totodata,Politia Comunitara nu ia nici o masura!
16
3
De ce la articolul cu fagadau nu se poate comenta ??? Sau la reclame nu avem voie ?
14
1
Daca sunt multi caini pe strazi si ati constatat ca s-au inmultit atunci nu cumva varianta cu eutanasierea e gresita? Nu cumva se arunca bani degeaba iar rezultatele sunt 0? Cand o sa ne invatam minte?
10
0
e mai usor sa arunci vina pe oricine numai sa te scoti tu nevinovat. cainele nu are constiinta, cainii n ar fi trb sa fie pe strazi in primul rand! ar trb sa existe organizatii care sa ii adune sa i sterilizeze sa i castreze sa vada daca au sau nu potential agresiv, sa i omoare pe cei care nu pot fi domesticiti si sa faca ample campanii de adoptie inclusiv in afara!! si cei care au caini sa si pazeasca sa nu mai futa cainii vagabonzi ca sa faca alti pui! nu i mai dat afara cand devin incomozi! strangeti dupa ei, in sens contrar sa ploua cu amenzi!!!! sau munca in fol comunitatii!!!!!
17
1
ca altfel nu scapati de ei.
10
5
da ce aveti cu bietele patrupede! sa va invatati copiii sa nu se mai lase muscati de caini, sa ii dotati pe copiii cu lesa si botnita! cainele era machidon si de aia a muscat copilul roman! vai steaua voastra!sau invers!
6
8
Fara suparare, stimata mamica , de vina sunteti dumneavoastra ca nu ati supravegheat copilul.Daca stiati ca este asa de agresiv de ce l-ati lasat pe copil sa-l mangaie? Cat priveste ecarisajul sa vina sa-l ia.
10
18
pai da neomarxismul progresist , Romania tara in carfe daca omori javra maidaneza facim inchisoare dar daca practici prostitutia iei doar amenda. Si ptr cretinul care i-a musct copilul - BA DA PROSTULE E VINA CAINELUI ca javra l-a muscat ca daca nu exista javra nu era kmuscat nici copilul , pricepi relatia cauza -efect?
16
10
DUCETII LUI ANIMALU DE BASESCU SA I MANANCE IN KM 5 CA EL A DAT LEGILE!!!!!
5
8
Animalele nu au nici o vina, au ajuns pe strazi din cauza retardatilor de oameni care in.loc sa si castreze animalele le lasa sa se inmulteasca si arunca puii in strada.Va meritati soarta!!Si voi astia care nu stiti altceva decat sa otraviti animalele puteti sa incepeti cu voi ca sunteto mai animale decat animalele!
13
20
pentru cei ce adapostesc si hranesc cainii vagabonzi in jurul blocului , si pentru cei cu caini de talie fara botnita . Daca nimeni nu ridica pe cei vagabonzi , otrava din mers , singura solutie sa ne aparam .
24
9
sa ne bagam pl n toata familia ma tii caca m as pe pieptul ma tii de machidon troglodit marj in mortii tei din tara asta daca nu ti convine
4
8
ca sa nu deranjezi animalele MUTA-TE din oras
4
12
Regula de aur in relatia cu animalele: nu le deranjezi. Punct. Poate sa fie si cainele vecinilor, pe care il cunoasti. Nu te duci la el. Daca vine el la tine dand sin coada atunci da. Altfel nu. Ce naiba e asa de greu de inteles!! Si toti care invitati la omor..vai de capul voatru, sunteti parte la ce se intampla mai rau in societate. Imi pare tare rau penteu copil, stiu ca e o trauma..dar ca de fiecare data autoritatile publice o dau in interesul lor!! Oameni buni, daca nu investesc in castrare vom avea VESNIC problema asta! Ei investesc in omor...ca e mai profitabil!!
17
15
Si eu am fost muscat de caine cand eram mic dar niciodata nu le am dorit moartea. Sa nu uitati primitivilor ca o tara civilizata se vede si din grija pe care o are fata de animale. Cainii s au salbaticit din cauza voastra neanderthalilor
26
17
Pt ca administratia sa ia masuri datii in judecata si cereti cat mai multi bani sa i usture la punga Copilul poate ramane traumatizat pe viata mai stiu unul care de frica unui caine care l a agresat a facut diabet la 6 ani Asa ca luati masuri ca sa se rezolve odata problema jcomunitarilor care ne fac de ras pe mapamond
22
7
Atentie DIICOT ! Fraude Informatice Carduri Bancomate si Masluire Pacanele. Luati si pe astia din Mangalia. Nicolae Tutza condamnat zis nicky impreuna cu Tzatza Andrei zis ciusky , Tzatza Nicu tatal , Dani Lupu , Cubanitz Cristian toti cu domiciliul in Mangalia au furat si fura in continuare din bancomate , carduri si aparate slot machine din Romania dar mai mult prin Tari Straine din anul 2008 pana in prezent. Semnat un fost coechipier de sustragere din bancomate , carduri si masluire pacanele care nu si-a luat partea.
3
3
Fmm replica!
5
10
Decat sa va certati pe forum mai bine uniti-va, puneti mana de la mana si strangeti toate patrupedele canine fara stapan si ducetii la primarie.
15
1
adunati ba cainii. Orasul asta arata ca in Bangladesh.
15
5
1. Sunt multi caini pe strazile orasului. 2. Nu este normal sa fie caini pe strazile unui oras european. 3. Unii oameni chiar merita sa fie muscati de caini!
17
6
luati toti cainii de pe strazi
21
5
Articol de kkt facut la comanda. Cat va platesc c-vele care masacreaza cainii nu mai intreb. Javrele de plozi care bat cainii nu se iau in calcul. Cainii sunt problema f-tu-va de javre.
19
26
Sa le bag pula in gat la toti care iubesc cainii astia vagabonzi si nu ii iau in casa
24
16
Cainii sunt animale domesticite dependente de om deci omul e responsabil pentru bietii caini. Pana la toate animalutele astea, sunt probleme mult mai mari in tara asta! Pentru orice problema, animalele fara stapan sau mortul sunt de vina! Mai folositi si voi creierasele alea, sunt gratis!
13
24
Un primar de cacat ,ca doar este urmasul lui Mazare.Hai sictir,Fatalau,machidon laudaros !
30
3
Strangeti toti cainii daca nu direct otrava.Pai ce au ajuns niste javre sa ne bage copiii prin spital sau Doamne fereste sa se intample altceva mai grav.unde sunt acum aociatiile pt protectia animalelor sa vina sa ia cainii de pe strazi si sa-i duca in centre sa aiba grija de ei.Cei mai mari nenorociti asa zisii militanti ot protectia animalelor.
26
11
E de vina administratorul Mavromaride si locatara Iordan care baga cainii in scara sau in casa cand vin hinghierii. Cine vrea animale sa le tina in.casa.
27
11
CARTIERUL COICIU , intersectia strazilor Trandafirului cu Rasuri. Este imposibil sa treci fara sa fi alergat. Noaptea nu te poti odihni. Stau in haita si se adapostesc in curtea unui asa zis revolutionar nebun. Multele sesizari facute primariei si politiei locale au ramas fara raspuns! Multumim din inima !
23
9
e plin de caini , Fatalauleeeeeeeeeeeeeee de primar !!!!!!!!!!!
24
7
Sper ca toata familia ta sa fie mancata de caini
12
12
Tot orasul este oglinda incompetentei Primariei, a lui Fagadau si a gastii lui de pupincuristi marca psd. In tara, orasele , chiar si satele, se dezvolta si incep sa arate ca cele din occident. La noi, s-a rasturnat carul cu prosti: pietele si intersectiile sunt pline de tigani si cersetori, spatiile verzi aproape au disparut, locurile de joaca sunt de tot rahatul, mizeria-i peste tot, nu s-a plantat un pom si tot asa. In schimb, se pun de zor borduri, parcul din centru are cate doua randuri de stalpisori!? - oare care psdist ia vandut, iar idiotul de Fagadau face filozofie, trancane si atat.
21
2
nu administratiile sunt de vina! ong-urile, mari iubitoare si aparatoare vajnice ale cainilor, aia pirhopfen sau cum se numesc si altii ca ei!
24
8
Si daca sunt sterilizati nu mai musca sau cum? Plm.
27
8
un articol la comanda ca se incheie contractul pe milioane bune cu hingherii din Ovidiu
15
26
Ziarule...nu mai bine ai educa oamenii si le ai prezenta legislatia? Sterilizarea obligatorie e prevazuta rin legea 205 pe 2004 iar abandonul animalelor constituie contraventie. Taranii sa respecte legea. Cainii sunt animale domesticite dependente de om deci omul e responsabil pentru bietii caini.
16
26
Lasa ma ca oricum jumate dispar in perioada asta doar vine Pastele la piata o sa fie MIEL delicios!
15
8
iesiti in pula mea afar cu 2 topoare si 3 sabii si pac pac...ati scapat de ei...va doar ein pizda...va duceti la primarie...sa ce? omoratii si gata...
29
19

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102