REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
15.2° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

TEROARE într-o şcoală din Connecticut: peste 20 de copii au fost împuşcaţi mortal

TEROARE într-o şcoală din Connecticut: peste 20 de copii au fost împuşcaţi mortal

Replica API 15 decembrie 2012 | 00:00 128

Cel mai mare masacru din istoria Statelor Unite

Cel mai mare masacru din istoria Statelor Unite

Cel puţin 28 de persoane au murit, dintre care 22 copii după ce un atacator, care se presupune că este tatăl unui copil a deschis focul într-o şcoală din Connecticut, SUA. Atacatorul, Adam Lanza a avut 20 de ani, provenea din New Jersey şi a fost ucis sau s-a sinucis, nu se ştie cu precizie.Tatăl lui a fost găsit mort în casa lor din Newtown. Un al doilea bărbat, identificat ca fiind fratele lui, Ryan Lanza, 24 de ani, a fost reţinut de poliţişti câteva ore mai târziu. Se pare că Ryan era fiul uneia dintre profesoarele care preda la respectiva şcoală. Asupra presupusului agresor au fost găsite două arme de foc. Forţele de ordine au mai recuperat şi un autoturism Honda, negru, care se presupune că ar fi aparţinut atacatorilor. Poliţia a fost chemată de urgenţă, vineri la ora locală 9.35 (16.35, ora României), la şcoala generală "Sandy Hook" din Newtown. Conform publicaţiei The Hartford Courant, citată de postul NBC, un agresor înarmat a intrat în clădirea principală a şcolii. Un agent de poliţie a scos din şcoală un elev care prezenta plăgi făcute prin împuşcare şi care era în stare gravă, informează CNN. De asemenea, un alt agresor ar fi fost ucis de poliţie sau de agenţii de pază ai instituţiei de învăţământ. Şcoala are 39 de profesori şi aproximativ 650 de elevi. Se pare că directorul şi psihologul şcolii erau ţintele atacatorilor. Cele două persoane au fost ucise. Zeci de agenţi de poliţie au ocupat poziţii în jurul şcolii, iar restul instituţiilor de învăţământ din district au fost închise, potrivit mediafax.ro. O mămică a afirmat că fiul ei i-a povestit că gloanţele "zburau" pe holurile instituţiei şi că profesoara l-a tras într-o sală de curs. O altă mămică a afirmat că profesoara este eroina ei: i-a salvat copilul ascunzându-l pe el şi pe colegii lui într-un dulap. Părinţii îngroziţi s-au grăbit la şcoală, disperaţi să îşi găsească copiii în timp ce poliţiştii au delimitat perimetrul şcolii. O altă mămică a declarat pentru MSNBC că a auzit că directorul şcolii ar fi fost împuşcat mortal. O elevă a mai afirmat: "Doamna Martin a închis uşa şi noi am mers spre colţuri înainte ca atacatorul să împuşte la întâmplare, potrivit daily mail.co.uk.

Potrivit ultimelor informaţii oferite de daily mail.co.uk, agresorul de 20 de ani ar fi fost bolnav mintal şi ar fi furat pistolul mamei lui, armă cu care şi-a ucis ambii părinţi şi 26 de elevi şi profesori dintr-o şcoală din Connectticut. Adam Lanza avea lângă el trei arme, mai afirmă presa străină.

Esfet ARIF

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272