REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Teşeleanu zice că nu are nici o implicare în cazul Banias-Mironescu

Teşeleanu zice că nu are nici o implicare în cazul Banias-Mironescu

Replica API 24 mai 2011 | 00:00 110

Fostul şef al Vămii Agigea n-a fost la DNA, dar merge în instanţă să afle de ce a fost schimbat "disciplinar"

Fostul şef al Vămii Agigea n-a fost la DNA, dar merge în instanţă să afle de ce a fost schimbat "disciplinar"

Între vameşii care au fost chemaţi, ieri, la DNA, pentru a fi anchetaţi în legătură cu presupuse infracţiuni într-un dosar în care a fost pus sub urmărire senatorul PDL Mircea Banias, nu s-a aflat şi fostul şef al Vămii Constanţa Sud Agigea, Iulian Teşeleanu. În schimb, foşti subalterni ai acestuia s-au aflat la Anticorupţie, lucru care însă nu a fost comentat de Teşeleanu în prea multe cuvinte: "Nu ştiu nimic, decât ce am văzut şi eu la buletinele de ştiri". El a mai spus că în mandatul său de şef al respectivei vămi, unde ieri mascaţii au făcut mai multe percheziţii, nu s-a petrecut nici o fărădelege, nu au ieşit mărfuri fără să fie verificate şi nici nu a intervenit nimeni pentru a-i cere o astfel de "favoare", nici măcar Mircea Banias sau Laurenţiu Mironescu. "La mine n-a venit nimeni cu de-astea", a susţinut Teşeleanu.

Potrivit lui Iulian Teşeleanu, în ultima perioadă, a încercat să nu mai păstreze legătura cu foştii săi subalterni ori cu prietenul său Mircea Băsescu, întrucât - a sesizat el - "cei cu care stăteam de vorbă erau detaşaţi sau aveau probleme, aşa că am făcut un pas în spate. Acum îmi văd de treaba mea", a spus vameşul, care a fost, de aproape un an de zile, detaşat la vama de la Mihail Kogălniceanu. Iniţial, Teşeleanu a fost mutat, disciplinar, de la Agigea la Galaţi, iar apoi la Kogălniceanu. Motivele, declară Teşeleanu, nu le cunoaşte cu exactitate. Însă, de-a lungul timpului, acesta a trimis diverse sesizări la centru cu privire la cum ar putea fi îmbunătăţită activitatea de la Agigea ori ce deficienţe în relaţia cu alte instituţii constată. A urmat apoi mega-captura de cocaină din vama pe care el o conducea, moment în care asupra lui au planat suspiciuni că ar fi avut legături cu traficanţii. "M-a făcut presa traficant, acum îmi repar imaginea şi am să demonstrez că nu am avut nici o legătură, iar motivele mutării mele de la Agigea au fost altele. Care, nu ştiu exact, dar am să aflu". De altfel, la începutul acestei luni, Iulian Teşeleanu s-a adresat instanţei, fiind înregistrat un dosar prin care contesta "măsura administrativă" în ceea ce-l priveşte. S-ar părea că Teşeleanu ar dori să anuleze măsura de schimbarea a sa din funcţia de la Agigea, însă acesta ne-a dat asigurări că urmăreşte altceva. "Vreau doar să aflu de ce am fost detaşat. Să mi se prezinte motivele, pentru că eu nu le ştiu", a precizat Teşeleanu, care nu a vrut să răspundă clar dacă ar mai reveni pe post la Agigea sau nu. Facem menţiunea că, după schimbarea lui Iulian Teşeleanu de la conducerea vămii de la Agigea, a fost numit în funcţie Liviu Durbac. Acesta nu a stat prea mult la Agigea, postul lui fiind preluat interimar de Liviu Bratu. Atât Durbac, cât şi Bratu, au fost ieri audiaţi la DNA.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212