REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

„The Fallout“, câştigător al juriului şi al publicului la festivalul american de film SXSW

„The Fallout“, câştigător al juriului şi al publicului la festivalul american de film SXSW

Replica API 25 martie 2021 | 00:00 1127

Filmul "The Fallout", care a marcat debutul în regie al actriţei Megan Park, a triumfat la festivalul american South by Southwest (SXSW), câştigând premiul juriului şi cel al publicului pentru cel mai bun lungmetraj, relatează EFE, citată de Agerpres.

Filmul, care prezintă povestea unei eleve traumatizate după ce a asistat la focuri de armă trase în şcoala sa, a câştigat marţi premiul publicului la unul dintre cele mai importante festivaluri ale industriei culturale americane, a cărui ediţie s-a desfăşurat pentru prima oară în 34 de ani de existenţă exclusiv online.

Premiul a fost anunţat la o zi după ce SUA s-a confruntat cu o altă serie de împuşcături cu victime - cea mai gravă din 2019 - după ce un tânăr de 21 de ani a deschis focul într-un supermarket din Colorado şi a împuşcat mortal zece persoane.

"Megan Park oferă un film oportun şi fascinant care invită la reflecţie despre ceea ce înfruntă un adolescent care trăieşte într-o lume care nu este sigură. Este o peliculă intensă şi emoţionantă care abordează o temă importantă la care nu putem să nu ne simţi conectaţi", notează juriul într-un comunicat.

La secţiunea documentar, "Not Going Quietly" a câştigat premiul publicului, un film care prezintă eforturile lui Ady Barkan, un pacient cu scleroză laterală şi activist, pentru a promova o reformă a sistemului sanitar în SUA.

Totuşi, juriul a declarat câştigător film documentar "Lily Topples the World" care prezintă povestea celei mai bune realizatoare de construcţii Lego din lume.

Festivalul SXSW, care reuneşte domenii precum filme, muzică şi tehnologie, este unul dintre primele evenimente ale anului acesta, care şi-a prezentat proiecţiile înainte de începerea marelui sezon ale premiilor cinematografiei.

Toate filmele selectate pentru festivalul SXSW sunt eligibile pentru premiile Independent Spirit Awards, în timp ce filmele câştigătoare la categoria animaţie, documentar şi scurtmetraj sunt selectate în cursa pentru premiile Oscar.

Festivalul se desfăşoară în mod tradiţional la Austin (Texas) însă anul trecut a fost anulat în contextul pandemiei de COVID-19, iar anul acesta s-a desfăşurat în format exclusiv online.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272