REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
11.9° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

''The Lion King'' se menţine pe prima poziţie în box-office-ul nord-american

''The Lion King'' se menţine pe prima poziţie în box-office-ul nord-american

Replica API 30 iulie 2019 | 00:00 349

"The Lion King", o adaptare live-action a peliculei clasice de animaţie a studiourilor Disney, s-a menţinut pentru al doilea weekend consecutiv pe primul loc în box-office-ul din America de Nord, în pofida unui demaraj bun reuşit de "Once Upon a Time in...Hollywood", cel mai nou film semnat de Quentin Tarantino, potrivit datelor preliminare publicate duminică de compania Exhibitor Relations şi citate de AFP.

Pentru a povesti aventurile puiului de leu Simba, regizorul Jon Favreau a utilizat un procedeu inovator: scenele au fost filmate de o echipă tradiţională de operatori, dar în interiorul unui cadru de realitate virtuală în 3D, cineastul apelând la o distribuţie formată din vedete din showbiz, inclusiv cântăreaţa Beyonce, pentru a da voce personajelor filmului.

Între vineri şi duminică, această superproducţie Disney a obţinut încasări de 75,5 milioane de dolari, iar în două săptămâni de prezenţă pe ecrane peste 350 de milioane de dolari.

La patru ani după "The Hateful Eight", Quentin Tarantino revine pe afişele cinematografelor din Statele Unite şi Canada cu producţia "Once Upon a Time...in Hollywood", care a debutat pe poziţia a doua a podiumului, cu încasări de 40,4 milioane de dolari.

Cu o distribuţie care nu dezamăgeşte, ca de obicei atunci când este vorba de un film regizat de Tarantino - cu vedete precum Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie şi Maya Hawke -, cel mai recent lungmetraj al cineastului american propune o întoarcere în timp până la sfârşitul aşa-numitei Perioade de Aur de la Hollywood, în Los Angeles-ul anului 1969, când un actor de mâna a doua, care a primit roluri în producţii de televiziune, şi prietenul său, un cascador, încearcă să se facă remarcaţi la Hollywood.

Pe ultima treaptă a podiumului se află "Spider-Man: Far From Home", al şaptelea episod din aventurile Omului-Păianjen, cu încasări de 12,2 milioane de dolari pe parcursul a trei zile şi de aproximativ 345 de milioane de dolari după lansarea sa pe plan mondial în urmă cu o lună.

Filmul reia aventurile lui Spider-Man după finalul tragic din ''Avengers: Endgame''. Peter Parker, eroul-adolescent care se ascunde sub masca Omului-Păianjen, porneşte într-o excursie în Europa alături de colegii săi de liceu, călătorie care se va dovedi plină de evenimente neprevăzute.

Locul al patrulea revine animaţiei "Toy Story 4", produsă de studiourile Pixar-Disney, care a obţinut încasări de 9,9 milioane de dolari pe parcursul weekendului trecut şi de aproape 400 de milioane de dolari în şase săptămâni de prezenţă pe ecranele din lumea întreagă.

Pelicula ''Crawl'', în regia lui Français Alexandre Aja, maestru al filmelor de groază, cunoscut pentru ''The Hills Have Eyes'' (2006), ocupă poziţia a cincea, după ce a obţinut weekendul trecut încasări de 4 milioane de dolari. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212