REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Theodor Berna, DENUNȚĂTORUL lui VÂLCOV, rămâne fără BUNURILE din MEDGIDIA

Theodor Berna, DENUNȚĂTORUL lui VÂLCOV, rămâne fără BUNURILE din MEDGIDIA

Replica API 22 iulie 2021 | 00:29 6742

După ce a rămas fără apartamentul din Complexul Caelia din Mamaia, Theodor Berna, fostul consilier al lui Băsescu, a fost ”ușurat” și de bunurile pe care le deține în Medgidia. Maestro SRL, administratorul judiciar al societății patronată de Berna, Tehnologica Radion, i-a scos la licitație bunurile și utilajele din șantierul deschis în Medgidia, dar și mai multe containere.

Theodor Berna este unul dintre aşa-numiţii regi ai asfaltului, având afaceri în București, județul Constanța și nu numai. Firma patronată de acesta, Tehnologica Radion este în faliment, iar lichidatorul Maestro i-a scos la vânzarea mai multe bunuri. După ce a rămas fără apartamentul din Mamaia, Berna mai primește o lovitură. Lichidatorul i-a scos la licitație bunurile din Medgidia utilaje și mijloace de transport din șantier, proprietatea Tehnologica Radion SRL, și 6 containere, dar și un teren

Tehnologica Radio SRL și-a desfășurat activitatea în 10 locaţii din Bucureşti Tulcea, Călăraşi, Prahova, Craiova, Chitila și Medgidia. De-a lungul anilor, a primit mai multe contracte de la Primăria Medgidia, pentru reabilitarea drumurilor.

Firma lui Berna, în insolvență din 2014

Datoriile Tehnologica Radion, care a intrat în insolvență în 2014, către cei aproape 700 de creditori erau de aproape 90 de milioane de euro. Pe lista din dosarul aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti, s-au aflat și creditori din Constanţa, instituţii publice şi firme private, toate deţinute de persoane foarte cunoscute la malul mării.

Cine este Theodor Berna!

Theodor Berna este fostul consilier al lui Traian Băsescu. Este considerat unul dintre regii asfaltului, după ce ani la rândul, a câştigat mai multe contracte cu statul. Numai în 2009 și 2010, Tehnologica Radion şi-a adjudecat contracte de achiziţii publice de 386 de milioane de euro, din 2012 nu a mai câștigat nicio licitație.

Berna şi companiile sale, Tehnologica Radion şi Teloxim Con, au fost trimişi în judecată în 2015 pentru evaziune fiscală şi spălare de bani de peste 100 de milioane de euro de către procurorul Mircea Negulescu zis Portocală de la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, devenit apoi celebru pentru presupuse abuzuri.

Berna, denunțuri pe bandă rulantă: Ghiță și Vâlcov

În septembrie 2014, aflat în arest preventiv pentru evaziune și spălare de bani, a formulat mai multe denunţuri, potrivit unor documente din dosarele penale apărute în spaţiul public. Astfel, Berna l-a denunţat pe fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă. Acesta l-ar fi şantajat pe Berna şi i-ar fi cerut 500.000 de euro astfel încât postul de televiziune Realitatea să nu îl atace pe afacerist. Pe atunci, Ghiţă era manager la Realitatea. După denunţul lui Berna, Ghiţă a fost trimis în judecată de DNA Ploieşti. Într-un alt dosar, Berna a recunoscut că i-a dat şpagă peste 2 milioane de euro fostului primar din Slatina, Darius Vâlcov, ca să obţină contracte cu Compania de Apă Olt. Numele firmei Tehnologica a apărut în stenogramele discuţiilor dintre Sorin Blejnar, fostul şef al ANAF, şi preşedintele Traian Băsescu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un sifon ordinar sluga marinarului chior care a castigat contracte cu statul cand betivul era presedinte.
2
0
UN ESCROC ORDINAR LA PUSCARIE CU TINE
2
0
Denuntator, adica mancator de cacat.
10
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272