REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
12.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Theodor Paleologu: Trebuie să avem o dezbatere privind modificarea Constituţiei

Theodor Paleologu: Trebuie să avem o dezbatere privind modificarea Constituţiei

Replica API 5 octombrie 2019 | 01:32 411

Theodor Paleologu, foto ziare.com

Candidatul PMP la prezidenţiale, Theodor Paleologu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că e nevoie de o dezbatere privind modificarea Constituţiei şi de o reformare a sistemului politic din România, mai ales pentru a fi evitate crizele politice precum cea existentă acum.

"Suntem abonaţi la crize şi lucrul acesta e dezastruos. (...) Aici e vorba de Constituţie, deoarece Constituţia generează aceste crize. (...) Trebuie vorbit despre Constituţie, este una dintre temele pe care le propun, o discuţie cât mai largă privind Constituţia, să ne decidem dacă dăm mai multă autoritate preşedintelui sau să avem o pură republică parlamentară. Este o dezbatere care trebuie avută", a spus Theodor Paleologu.

El a mai menţionat că preşedintele ţării ar trebui să aibă dreptul de a dizolva Parlamentul, că trebuie redus numărul de parlamentari, că este nevoie de un alt sistem electoral şi că trebuie dezbătută inclusiv forma de guvernământ. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca tot spun pizdeii si se lauda cu atatea cresteri de salarii si pensii, de ce omului de rand, zi de zi, ii raman tot mai putini bani!
0
0
paralul la cultura afost promovat si munistru momentan cine stie ce otii mai face sub numele tatalui un handicapat bun de izbit de bordurile lui vicleanu
1
1
Constitutia lu Iliescu de care s-a folosit Basescu si Iohannis. In rest numai anticomunisti in Romania. Modificati pe dracu.
1
1
I-mi pare rau Domnule Paleologu dar sunt sanse mici. Prostimea, pensionarii si rezervistii sunt mai multi la vot. In echipa dumneavoastra sunt multi banditi internationali si oricum sunteti prea scolit pentru a fii presedintele unei tari salbatice si putin roscate.
8
0
Cum sa schimbi constitutia lu Iliescu. Prostimea si rezervistii nu sunt deacord. Se pierd ajutorele sociale si pensiile speciale. Se pierde tot ce a fost furat. Nu este nici o sansa de shimbare Domnule Paleologu !
11
3
e o emanatie gazoasa
7
5
Cine draq este Planetologu asta?!?
9
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272