REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Thrillerul apocaliptic ''Foe'', o ecranizare după Iain Reid, cu Saoirse Ronan şi Paul Mescal în distribuţie

Thrillerul apocaliptic ''Foe'', o ecranizare după Iain Reid, cu Saoirse Ronan şi Paul Mescal în distribuţie

A.F. 4 octombrie 2023 | 00:00 145

''Foe'', un thriller apocaliptic care are la bază un roman al autorului canadian Iain Reid, va avea premiera pe marile ecrane din Statele Unite pe 6 octombrie.

Thrillerul apocaliptic ''Foe'', o ecranizare dupa Iain Reid, cu Saoirse Ronan si Paul Mescal in distributiesursa foto: MGM Studios / Facebook

Filmul spune povestea lui Junior şi a lui Hen, doi soţi care trăiesc la o fermă izolată, transmisă din generaţie în generaţie. Acţiunea filmului este plasată în viitorul apropiat (anul 2065), iar ferma supravieţuieşte cu greu din cauza schimbărilor climatice. O posibilă soluţie se iveşte când un străin misterios, pe nume Terrance, soseşte la fermă pentru a-l informa pe Junior că a fost selectat pentru a participa la o misiune pe o staţie spaţială orbitală. Junior nu doreşte să-şi părăsească soţia, dar Terrace îl asigură că Hen nu va rămâne singură. Cât timp Junior va fi plecat, o replică biomecanică a lui va rămâne alături de soţie şi va avea grijă de aceasta. Veştile schimbă complet relaţia dintre cei doi soţi, iar, în vreme ce Terrance îi vizitează constant în scopul colectării de date pentru a crea o copie exactă a lui Junior, situaţia se deteriorează.

''Foe'' este ''o explorare tulburătoare a căsătoriei şi identităţii, plasată într-o lume incertă'', se spune în sinopsisul filmului.

Lungmetrajul este o adaptare a unui roman din 2018 de Iain Reid, un scriitor ale cărui texte gravitează în jurul unor teme psihologice care frământă şi captează cititorii. Scriitorul este la cea de-a doua adaptare, după ce regizorul Charlie Kaufman a ecranizat în 2020 ''I'm Thinking of Ending Things'' (2016, cu Jesse Plemons, Jessie Buckley şi Toni Collette în distribuţie.

Regizorul Garth Davis (cunoscut pentru ''Lion''-2016) propune o explorare tulburătoare a dragostei şi formulează întrebări persistente despre natura umanităţii (şi a umanităţii artificiale), aducând la viaţă, prin imagini fascinante, un viitor nu prea îndepărtat. Actorul irlandez Paul Mescal (''Normal People'', ''Aftersun'') este Junior, protagonistul şi naratorul, alături de Saoirse Ronan, care este Henrietta, soţia lui Junior. Aaron Pierre (''Brother'', ''Mufasa: The Lion King'') îl interpretează pe Terrance, străinul care soseşte cu o propunere surprinzătoare.

Din punctul de vedere al regizorului, personajele sunt cea mai importantă parte a poveştii şi de aceea a avut nevoie de o pereche de actori extraordinari pentru a-i întruchipa pe Junior şi pe Hen. Saoirse Ronan a impresionat prin jocul ei actoricesc încă de la debutul său în televiziune la vârsta de nouă ani. Pelicule precum ''The Lovely Bones'', ''Lady Bird'', ''Little Women'' sau colaborările cu Wes Anderson au transformat-o într-una dintre cele mai apreciate tinere actriţe de la Hollywood.

Pe de altă parte, Mescal a impresionat prin debutul din serialul ''Normal People'' (2020) şi pare că îl aşteaptă un viitor luminos după interpretarea din ''Aftersun'', care i-a adus prima nominalizare la Oscar. Actorul va juca în curând în primul său blockbuster, ''Gladiator 2'', regizat de Ridley Scott, peliculă a cărei producţie este în prezent sistată din cauza grevei actorilor de la Hollywood.

Thrillerul este produs de Kerry Kohansky-Roberts, Davis, Emile Sherman şi Iain Canning. Din echipa de producători executivi fac parte Dawn Olmstead, David Levine, Robert Walak, Samantha Lang şi Reid.

Adaptarea va avea premiera în cadrul Festivalului de Film de la New York, care începe pe 29 septembrie, după care va fi lansat în cinematografele din Statele Unite pe 6 octombrie. Ulterior, va fi disponibil pe platforma Amazon Prime Video.

Regizorul şi scenaristul Garth Davis a declarat pentru publicaţia Vanity Fair: ''Ceea ce mi se pare cu adevărat puternic la acest film este că ne cere să fim conştienţi şi să fim în viaţă. Problemele cu care ne confruntăm în relaţii sau cele climatice sau alte lucruri care ne asaltează sunt cauzate de faptul că suntem adormiţi la volan. Filmul acesta spune cu putere 'Treziţi-vă. Viaţa este preţioasă şi dacă nu o apreciem, o vom pierde'', citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468