REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ți se înfundă urechile iarna? Află care sunt cauzele

Ți se înfundă urechile iarna? Află care sunt cauzele

A.F. 18 ianuarie 2023 | 00:00 425

 Urechile înfundate în timpul iernii reprezintă o afecțiune comună cu care se confruntă cei mai mulți dintre noi din cauza răcelilor și a tusei recurente, atunci când un virus infectează nasul și gâtul.

Ti se infunda urechile iarna Afla care sunt cauzele

În afară de urechile înfundate, s-ar putea să suferi și de un nas care curge și congestie, împreună cu dureri corporale și febră. Medicii spun că în timpul temperaturilor înghețate, atunci când faceți gripă, aceasta poate provoca dureri surde în și în jurul urechii din cauza inflamației.

Urechi înfundate: care sunt cauzele

Când sunteți răcit, o durere de ureche poate fi cauzată de oricare dintre următoarele motive:

  •     Congestionare: Potrivit experților, trompa lui Eustachie din urechile tale conectează urechea medie de gâtul superior și partea din spate a nasului. Așadar, atunci când aveți congestie și o răceală, mucoasa în nas începe să se acumuleze în trompa lui Eustachie, blocând-o și provocând durere și disconfort. De asemenea, urechea dvs. se poate simți „înfundată” sau plină. Aglomerația este o problemă comună în cea mai mare parte iarna și dispare de la sine. Cu toate acestea, dacă se agravează, congestia poate provoca și infecții.
  •     Infecție la urechea medie: Infecția din urechea medie, cunoscută în mod popular sub numele de otita medie infecțioasă, este o altă complicație care se întâmplă din cauza răcelii și gripei. Se întâmplă atunci când virușii din nas și gât intră în ureche prin trompa lui Eustachio. Acumularea virusului provoacă infecția, care duce la umflare, roșeață și urechi închise, ducând la dificultăți de auz, secreții și febră.
  •     Sinusul: Sinusurile sunt spații umplute cu aer în cap, situate în spatele frunții, a oaselor nazale, a obrajilor și a ochilor. Sinusurile sănătoase nu conțin bacterii, totuși, atunci când răcești, orificiile sinusurilor se blochează și asta provoacă probleme de auz. Medicii spun că din cauza infecției sinusurilor, cunoscută și sub denumirea de sinuzită, este posibil să aveți o presiune mare la urechi, care provoacă și durere. De asemenea, duce la dureri de cap, dureri de dinți, tuse, pierderea mirosului, respirație urât mirositoare și febră.

Modalități naturale de ameliorare a urechilor înfundate

Câteva modalități naturale și ușoare de a vă ajuta să vă deschideți urechile înfundate includ:

  •     Suflați prin nas: Pentru a vă ajuta să vă deconectați urechile, puteți încerca să le destupați astupând nasul și suflând în timp ce țineți gura închisă. Este una dintre cele mai simple și sigure modalități de a vă ajuta să vă simțiți confortabil.
  •     Spray nazal: Spray-urile nazale și decongestionantele orale pot fi utile în special atunci când zbori undeva sau dacă ai congestie nazală sau sinusală. Disponibili cu ușurință pe piață, ele sunt adesea mai eficiente ca tratament preventiv.
  •     Aburi sau compresă caldă: Aceasta este una dintre cele mai reconfortante moduri de a deschide urechile înfundate. Încearcă să pui o compresă caldă peste ureche și să faci un duș cald, deoarece poate ajuta să pătrundă aburii în canalul urechii. Doar asigură-te că stai cel puțin 5 până la 10 minute, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614