8.4° Constanța Mar., 29 Nov. 2022
Anul XX Nr. 6197
8.4° Constanța Marți, 29 Noiembrie 2022 Anul XX Nr. 6197

TikTok aproape de un acord cu autorităţile americane pentru a evita vânzarea, susţine NYT

Redacție 28 septembrie 2022 118

Oficialii americani şi TikTok au negociat un plan care prevede că populara aplicaţie video va face unele modificări cu privire la securitatea datelor şi guvernanţă, astfel că proprietarul aplicaţiei, firma chineză ByteDance, nu va mai fi obligată să o vândă, a anunţat luni cotidianul New York Times, preluat de Reuters.

Potrivit unor surse din apropierea acestui dosar, TikTok şi administraţia Biden au pus la punct un acord preliminar pentru a răspunde îngrijorărilor legate de securitatea naţională dar negociază încă un posibil acord, citează Agerpres.

Aplicaţia TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, este de multă vreme în vizorul oficialilor americani care au întrebări cu privire la securitatea datelor utilizatorilor aplicaţiei. În urmă cu peste doi ani, administraţia Trump a ordonat companiei ByteDance să îşi vândă operaţiunile din SUA, ca urmare a îngrijorărilor că TikTok că fură date ale utilizatorii americani în beneficiul regimului de la Beijing.

VIVO - Ad.
VIVO - Ad.

TikTok a înregistrat o creştere explozivă a numărului de utilizatori la nivel mondial în ultimii ani, în pofida faptului că a intrat în vizorul autorităţilor de reglementare din SUA şi alte regiuni. În prezent, TikTok a ajuns la un miliard de utilizatori activi lunari în întreaga lume, însă SUA este cea mai mare piaţă a sa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

REPLICA

LOTO

6/49
193339183026
5/49
1136376284
joker
20243019359