REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.1° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Tîlvăr: Dislocările de militari americani în România - dovadă a solidarităţii şi angajamentului SUA faţă de regiunea Mării Negre

Tîlvăr: Dislocările de militari americani în România - dovadă a solidarităţii şi angajamentului SUA faţă de regiunea Mării Negre

Victor ROTARU 17 aprilie 2024 | 00:00 197

Dislocările de militari americani în România sunt o "dovadă a solidarităţii şi angajamentului SUA faţă de regiunea Mării Negre", a afirmat, luni, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, la întâlnirea cu ambasadoarea SUA, Kathleen Kavalec.

 Tilvar: Dislocarile de militari americani in Romania - dovada a solidaritatii si angajamentului SUA fata de regiunea Marii NegreAngel Tîlvăr

Potrivit MApN, întrevederea celor doi oficiali a oferit prilejul abordării unor subiecte importante pe dimensiunea de apărare, precum situaţia actuală de securitate din regiunile Mării Negre şi Orientului Mijlociu, aspecte privind planurile de modernizare a Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu şi perspectivele cooperării bilaterale în domeniul apărării.

Ministrul Apărării Naţionale a mulţumit oficialului american pentru dialogul constant şi coordonarea strânsă, aspecte esenţiale într-un mediu de securitate aflat într-o continuă schimbare, care întăresc şi mai mult Parteneriatul Strategic dintre cele două state.

În context, ministrul Tîlvăr a reiterat importanţa prezenţei trupelor SUA în România, complementară capabilităţilor de descurajare şi apărare ale NATO, apreciind profesionalismul forţelor americane.

"Aceste dislocări reprezintă încă o dovadă a solidarităţii şi angajamentului SUA faţă de regiunea Mării Negre, iar contribuţia persistentă este fundamentală în descurajarea acţiunilor Federaţiei Ruse în regiune", a arătat el.

De asemenea, ambii oficiali au concluzionat că oferirea unei asistenţe internaţionale multidimensionale continue este esenţială pentru susţinerea Ucrainei în efortul defensiv şi pentru restabilirea ordinii şi stabilităţii regionale şi internaţionale.

În finalul întrevederii, ambele părţi au convenit continuarea dialogului în vederea dezvoltării priorităţilor comune în perspectiva Summit-ului NATO din luna iulie, de la Washington, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in sfarsit ,siau gasit locul si aici! intarata si se baga! asta i lozinca!asa au facut intodeauna si traesc bine!platim si acum pentru a ne apara asa cum am platit la turci, rusi ,nemti intodeauna! nu conteaza ca majoritar o ducem asa cum nar trebuii, bogatii cu salarii, pensii speciale cu averi colosale facute in cativa ani o duc bine si sunt pe val!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272