REPLICA ONLINE CONSTANTA

10° ConstanÈ›a Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
10° ConstanÈ›a Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Tîlvăr: Rachetele lansate de navele de luptă ruseşti vizează şi obiective aflate foarte aproape de România

Tîlvăr: Rachetele lansate de navele de luptă ruseşti vizează şi obiective aflate foarte aproape de România

Victor ROTARU 3 august 2023 | 00:00 317

Rachetele lansate de navele de luptă ruseÅŸti vizează ÅŸi obiective aflate foarte aproape de România, a afirmat, marÅ£i, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, care a participat la ceremonia dedicată împlinirii a 50 de ani de la înfiinÅ£area Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer (RSA) "General Nicolae Dăscălescu".

Tilvar: Rachetele lansate de navele de lupta rusesti vizeaza si obiective aflate foarte aproape de Romania

Potrivit unui comunicat al MApN, la eveniment a participat şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu.

"Acest război a transformat o parte a Mării Negre într-o zonă de conflict. Rachetele lansate de navele de luptă ruseÅŸti lovesc oraÅŸe ÅŸi elemente de infrastructură civilă în Ucraina, ucigând oameni nevinovaÅ£i ÅŸi punând în pericol milioane de cetăţeni ucraineni. Am văzut recent că aceste lovituri vizează ÅŸi obiective aflate foarte aproape de România, iar dumneavoastră, ca rachetiÅŸti antiaerieni, înÅ£elegeÅ£i foarte bine natura acestor riscuri", a transmis ministrul Apărării NaÅ£ionale, care a subliniat, totodată, că Å£ara noastră este parte a celei mai puternice alianÅ£e politico-militare din lume, iar acest statut oferă "cele mai importante" garanÅ£ii de securitate din întreaga noastră istorie.

"ExperienÅ£a dramatică a Ucrainei ne arată ÅŸi că apărarea începe de acasă", a completat ministrul.

Angel Tîlvăr a amintit programele de modernizare care se derulează în domeniul apărării antiaeriene, precum ÅŸi pe cele aflate în pregătire.

"În acest an, am finalizat prima etapă a dotării ForÅ£elor Aeriene Române cu sisteme de rachete sol-aer cu bătaie Patriot. Cele patru sisteme care au intrat deja în dotarea Regimentului 74 Patriot aduc României un plus important de securitate a spaÅ£iului aerian. Sunt ÅŸi alte programe importante în acest domeniu pe care le avem în pregătire, cum ar fi programul SHORAD-VSHORAD, dar ÅŸi alte investiÅ£ii în tehnică ÅŸi tehnologie de ultimă generaÅ£ie. Acestea vor asigura României nivelul de apărare pe care îl merită ÅŸi de care are atâta nevoie, mai ales în actualul context de securitate", a evidenÅ£iat el.

Generalul Daniel Petrescu a transmis militarilor că marea unitate de rachete sol-aer reprezintă o capacitate operaÅ£ională esenÅ£ială în arhitectura defensivă naÅ£ională. "Cu toÅ£ii apreciem abnegaÅ£ia profesională ÅŸi sacrificiul de natură personală al celor care, de-a lungul celor cinci decenii, au participat la aplicaÅ£ii solicitante, în principal în poligonul Capu Midia", a spus ÅŸeful Apărării.

În semn de apreciere pentru serviciile militare importante aduse României, Drapelul de Luptă al marii unităţi a fost decorat, prin decret prezidenÅ£ial, cu Ordinul "Virtutea Militară" în grad de OfiÅ£er cu însemn de pace, pentru militari, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sau o constatare? In ambele cazuri cap alb nu spune nimic
1
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468