REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Tinerii constănțeni APROBĂ ordonanța militară: Putem face ce nu ne-a permis timpul până cum

Tinerii constănțeni APROBĂ ordonanța militară: Putem face ce nu ne-a permis timpul până cum

Replica API 26 martie 2020 | 00:00 1197

Începând cu ziua de miercuri, 25 martie, România a intrat în carantină totală. Cu alte cuvinte, cetățenii au voie să iasă pe timpul zilei din case doar pe baza unei declarații pe proprie răspundere, conform căreia se precizează unde se efectuează deplasarea, în speță: locul de muncă, cumpături, medic, deplasări scurte, lângă domiciliu pentru desfășurarea de activități fizice individuale, deplasări scurte lângă domiciliu pentru plimbarea animalelor de companie, pentru situații urgente sau pentru asisența persoanelor în vârstă, însoțirea copiilor sau a persoanelor cu dizabilități.

Cu alte cuvinte, ordonanța militară te obligă să stai în casă și să ieși doar cu un motiv bine întemeiat din cele prezentate mai sus și cu documentele necesare. Tinerii constănțeni s-au acomodat acestei situații speciale, nemaîntâlnite într-un context democratic și s-au conformat cu noile reglementări date de autorități. Pentru ei este o perioadă destul de bună pentru a petrece timp cu cei dragi, pentru a se relaxa în casă și pentru a citi cărți sau viziona seriale. Nu este o pedeapsă. „Personal consider că măsurile care s-au luat sunt exact ceea ce aveam nevoie noi toți ca țară. Probabil nu s-ar fi ajuns până în punctul acesta dacă toată lumea ar fi înțeles gravitatea situației, însă izolarea și toate celelalte măsuri care s-au luat au fost mișcare spre înainte, spre mai bine; raportându-mă la propria persoană, faptul că stau în casă nu este o problemă, consider că acum am timp să fac tot ceea ce în mod normal nu aș fi putut face. Trăim în niște vremuri în care avem acces la o grămadă de lucruri - internetul fiind unul dintre acele lucruri, prin urmare... acum pot să ascult cât de multă muzică vreau, pot să ajung la zi cu toate serialele pe care de-a lungul timpului le-am „abandonat”, pot să citesc, să încerc o rețetă nouă... există atât de multe lucruri de făcut... chiar și în casă”, spune o studentă din ultimul an, de la Facultatea de Științe ale Naturii și Stiințe Agricole de la Universitatea Ovidius.

Un alt student aflat în anul al doilea la Matematică și Informatică, la aceeași universitate, vine și cu o propunere pentru autorități în cazul persoanelor de peste 65 de ani. „Sunt de acord cu măsurile luate de autorități, dar nu înțeleg de ce doar pentru pensionari există un interval orar în care trebuie să iasă din case? Să fie trei categorii: 1-35, 35- 65 și 65+ , care să iasă în următoaree intervale, 11-13, 13-16 și 16-19”.

O altă studentă constănțeancă este mulțumită cu măsurile luate de autorități și spune că România stă mult mai bine decât alte țări la numărul de îmbolnăviri și decese. „Eu sunt foarte mândră de ce măsuri s-au luat în România. Ne-am mișcat foarte bine și alte țări care sunt mult mai puternice decât noi (exemplu, Marea Britanie), au dat rateuri. Nu ne convine să stăm în casă, dar cum am mai zis, do it for summer”, a spus ea.

Un alt student constănțean este de părere că aceste măsuri trebuiau instituie mai devreme. ”Din punctul ,eu de vedere, starea de urgență, trebuia instituită mai devreme și să cuprindă alte metode de prevenire a răspândirii virusului. Noi, spre deosebire de Italia am avut mai mult timp să prevenim dezastrul, rămâne de văzut ce se va întâmpla pe viitor”, spune el.

Concluzia este simplă și fireacă, tinerii au arătat că pot fi responsabili în situații de criză și chiar și prin simplul fapt că stau în case, este un lucru de admirat. Normalitatea merită aplaudată în situații anormale ca în cazul de față.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da niste ordonante pt plafonarea preturilor la alimentele de baza domnilor conducatori cand ? Ce facem cu oamenii trimisi acasa de la munca fara nici un ban , fara nici un venit ce facem cu un sfert din populatia tarii care sunt batjocoriti de acesti asa zisi patroni
0
0
Interesant este ca de acum 4 luni cand a pornit nebunia asta in China, noi ne am ocupat de alegeri anticipate si de pensii speciale. Asta era prioritatra guvernantilor, nu procuratea de echipament medical, nu inchiderea granitelor etc etc
0
0
Suntem de acord in totalitate cu masurile luate de guvern.
0
1
Fiecare dintre noi trebuie sa fie responsabil in situatiile de criza, chiar si prin simplu fapt ca stam in casa, este un lucru de admirat. Normalitatea trebuie aplaudata in situatii anormale.
1
0
Toata lumea vine la televizor si striga in gura mare ca vrea ajutor de la guvern. Guvernul saracu, nu are cu ce sa ajute. Descurcati va singuri care cum puteti. Nu va veni nimeni sa va salveze.
4
2
cum sa rezulv in doua ore problemele de sanitate.Doua ore nu sant suficiente nici pentru transport.Un presedinte idiot,cel mai prost govern.
2
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614