REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.6° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Tinerii din centrele de plasament, pregătiți de pompieri cum să acționeze în situații de urgență

Tinerii din centrele de plasament, pregătiți de pompieri cum să acționeze în situații de urgență

Replica API 25 iulie 2019 | 01:20 381

În scopul prevenirii evenimentelor cu consecinţe deosebit de grave asupra vieţii şi bunurilor, copiii prezintă o vulnerabilitate ridicată în ceea ce priveşte expunerea la anumite situaţii de urgenţă. Astfel, în urma solicitării Asociației Lindenfeld, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța au desfășurat în cadrul Programului educațional Ajungem Mari, activități de pregătire în domeniul situațiilor de urgență în Centrele de Plasament ”Antonio” și ”Ovidiu” din municipiul Constanța și în Centrul de Plasament ”Delfinul” Agigea.

La aceste activități au participat 50 de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani, dar şi 24 adulţi, angajaţi ai centrelor de plasament. În cadrul acestor întâlniri, pompierii militari, dar și voluntari în cadrul inspectoratului pentru situații de urgență județean, le-au prezentat copiilor aspecte care privesc modul de acţiune şi reacţie în cazul producerii unei situaţii de urgenţă, fiindu-le înmânate materiale de informare preventivă, în vederea prevenirii producerii de evenimente negative, precum şi menţinerii unui grad ridicat de siguranţă în rândul acestora. Totodată, un accent deosebit s-a pus pe tehnicile şi procedeele de acordare a primului ajutor în caz de urgenţă medicală, prezentările având și un format interactiv. Astfel, s-a urmărit dobândirea unei culturi de pregătire teoretică şi practică pentru dezastre şi de reducere a riscurilor, dezvoltarea capacităţii de reacţie în caz de incendiu, precum şi formarea abilităţilor necesare asigurării asistenţei în caz de urgenţă medicală.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272