REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ținta aducerii în țară a lui Cristian Rizea este Mircea Geoană. Video

Ținta aducerii în țară a lui Cristian Rizea este Mircea Geoană. Video

Mirela PASCAL 30 aprilie 2023 | 00:00 11982

Revenirea în țară a lui Cristian Rizea, evident, pe ușa din dos, a bucurat o sumedenie de oameni, ”prieteni” de-ai lui Rizea, care abia așteaptă să-l viziteze la închisoare. Fugit în Republica Moldova, după ce în 2019 a fost condamnat de Înalta Curte la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență și spălare de bani, Rizea a fost adus în Romania, joi seara, 27 aprilie 2023. Dar ce se ascunde în spatele acestui fapt și cine este de fapt ținta? Nimeni altul decât Mircea Geoană, cu care Rizea se petrecea pe yachturi de lux, în urmă cu mulți ani. Așadar, Rizea ar urma să fie folosit în campania electorală de la alegerile prezidențiale, pentru a-l ține departe pe Geoană de o eventuală candidatură sau, dacă nu, de un câștig. În trecut,  Rizea a făcut o mulțime de acuzații de corupție la adresa lui Geoană, acuzații care nu s-au dovedit, dar care ar putea să-l încurce, astăzi.

tinta aducerii in tara a lui Cristian Rizea este Mircea Geoana. VideoGeoană și Rizea, pe yacht, înainte de alegerile din 2009

Dacă în 2009 l-a încurcat Sorin Ovidiu Vântu, ei bine, în 2024 ghinionul lui Mircea Geoană ar putea fi chiar Cristian Rizea. Dar, haideți să ne aducem aminte de ce a pierdut Geoană alegerile prezidențiale în 2009. Mircea Geoană putea să câștige alegerile, dacă nu ar fi existat faimoasa vizită la Sorin Ovidiu Vântu. A fost filat, iar informația și fotografiile cu Geoană în fața casei lui Vântu au ajuns la Băsescu, contracandidatul lui Geoană de atunci.

tinta aducerii in tara a lui Cristian Rizea este Mircea Geoana. Videoimagine de la dezbaterea din 2009

În dimineața dezbaterii celor doi contracandidați, au apărut în presă faimoasele fotografii cu Mircea Geoană în fața casei lui Vântu, imediat după ce fostul director al Gelsor, Nicolae Popa a fost arestat.

tinta aducerii in tara a lui Cristian Rizea este Mircea Geoana. Video

Toate sondajele arătau că a pierdut cel puțin jumătate de milion de voturi după întâlnirea celebră pe care am avut-o. Fostul candidat PSD a afirmat că nu a primit în acea perioadă informaţii din partea staff-ului său de campanie că ar fi filat, şi nici din partea SPP.

tinta aducerii in tara a lui Cristian Rizea este Mircea Geoana. Video

Vântu: Nu vizita domniei sale l-a costat câștigarea alegerilor, ci reacția vinovată

La un an de la alegeri, Vântu făcea primele declarații despre subiect. A povestit ce a căutat Geoană la el acasă în miez de noapte și de ce acest lucru s-a întors împotriva social-democratului, și l-a costat alegerile.

tinta aducerii in tara a lui Cristian Rizea este Mircea Geoana. VideoSorin Ovidiu Vântu

"La vremea aceea sprijineam proiectul Iohannis. Aveam mai multă încredere în proiectul Iohannis decât în proiectul Boc și se pare că am avut dreptate. Pentru a reuși acest proiect era necesar ca Geoană să câștige alegerile, de aia am început să-l sprijin”, spunea Vântu. "Când a intrat în casă, ofițerul de serviciu a venit și ne-a spus că domnul Geoană a fost filmat. Știam că sunt filat. Nu sunt de mână cu Traian Băsescu. Dovadă stau dosarele mele...", a mai spus Vintu. "Nu vizita domniei sale l-a costat câștigarea alegerilor, ci reacția vinovată. S-a pierdut cu firea atunci. În realitate, pierderea alegerilor s-a datorat unei slabe organizări a PSD-ului, însă episodul cu vizita a fost scos în față de staff-ul PSD, ca să ascundă erorile lor", a conchis Vintu, în 2010.

Rizea, acuzații la adresa lui Geoană

La 8 ani de la alegeri, fostul deputat PSD Cristian Rizea a rupt tăcerea şi a făcut dezvăluiri halucinante despre Geoană și despre sumele de bani care circulau în subteranele politicii.

Rizea l-a denunţat pe Geoană la DNA afirmând că, în vara lui 2008, i-a plătit 300 mii de euro ca să-l nominalizeze pe listele de partid la Camera Deputaţilor. Banii au fost daţi prin intermediul lui Ion Bazac, fost ministru al Sănătăţii şi prieten la cataramă cu Geoană. „ (…) La începutul lui 2008 am primit de la Mircea Geoană, președinte PSD în acel moment, propunerea de a candida pentru un post de deputat în Parlamentul României! Propunerea îmi fusese făcută inițial prin intermediul lui Ionuț Bazac, ”omul de casă” al familiei Geoană, pe care îl cunoscusem încă din 2005!

tinta aducerii in tara a lui Cristian Rizea este Mircea Geoana. Videovacanța din 2008, despre care vorbește Rizea

Chiar în timpul vacanței de vară din 2008, mai precis sfârșitul lunii iulie și începutul lunii august, l-am invitat pe Mircea Geoană împreună cu familia la Monte Carlo pentru câteva zile. Într-o deplasare cu yachtul de la Monte Carlo la Saint Tropez pentru a sărbători ziua fiicei sale, Ana, la faimosul Club 55, Geoană l-a sunat pe Radu Mazăre și i-a spus direct că trebuie să candidez în județul Constanța! În urma acestei discuții telefonice, Geoană a stabilit că la sfârșitul lunii august să-l însoțesc la Mangalia pentru o întâlnire cu Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, unde fusesem deja invitați la un eveniment dedicat Serbărilor Mării!

tinta aducerii in tara a lui Cristian Rizea este Mircea Geoana. Video

(…)Yachtul cu care ne deplasam îl închiriasem de la o cunoștință din Monaco, Giancarlo Vigo, un cetățean italian pe care mi-l prezentase un prieten vechi de acolo, proprietarul restaurantului Zello’s (fost Zebra), Luigi Forciniti! Chiar înainte să plecăm în croazieră l-am prezentat pe proprietarul yachtului lui Ionuț Bazac și Mircea Geoană care, aveam să aflu după o perioadă că, ținuseră legătura și se împrieteniseră atât de bine, încât deciseseră să facă și afaceri împreună cu italianul! Din câte am aflat ulterior, Giancarlo Vigo îi pusese la dispoziție lui Mircea Geoană avionul său privat pentru a se deplasa în interiorul țării atât în campania pentru parlamentare din 2008 cât și pentru campania prezidențială din 2009! Avionul a stat în toate aceste perioade pe aeroportul Băneasa, iar tot ceea ce vă spun se poate foarte ușor verifica dacă cineva va dori să se uite în registrele de zbor! Bineînțeles că Geoană, oportunist așa cum îl știm, a compensat toate aceste cheltuieli traficându-și influența pentru ca italianul Vigo să primească rapid toate autorizațiile solicitate pentru proiectele sale imobiliare, din București și stațiunea Jupiter, pe care urma să le inceapă!”, a mai spus Rizea.

Geoană îți făcuse prieteni și în mafia italiană

Acum, după ce anii au trecut, putem spune că Geoană își făcuse prieteni și în mafia italiană, Giancarlo Vigo fiind membru al unei grupări care opera în zona Genova – Monaco! (detaliu pe care l-am aflat și eu ulterior), în prezent acesta ispășindu-și o condamnare în Italia pentru bancrută frauduloasă!”, continuă Rizea. ”A trecut și acea vacanță și iată-mă la Mangalia împreună cu Mircea Geoană, participând la acel eveniment împreună cu conducerea PSD Constanța! La finalul Serbărilor Mării, am fost invitați de omul de afaceri Ioan Niculae pe yachtul său Azimut, care era ancorat în portul turistic chiar acolo unde se desfășurase și evenimentul respectiv! Am observat că era o prietenie veche între Mircea Geoană și Ioan Niculae (care nu era întâmplător la Mangalia în acea seară), lucru pe care aveam să-l înțeleg ulterior prin generoasa sponsorizare făcută de omul de afaceri un an mai târziu în campania prezidențială a lui Mircea Geoană, sponsorizare pentru care din păcate, Ioan Niculae a avut de suferit, Geoană fiind absolvit bineînțeles de orice implicare! Astfel am ajuns candidat din partea PSD Constanța pentru Camera Deputaților, fiind prezentat oficial la o acțiune de partid, atât la teatrul Fantasio din Constanța, cât și la București la congresul de la Romexpo (unii dintre voi își mai aduc poate aminte cum candidații de la PSD Constanța, inclusiv eu, am apărut îmbrăcați în salopete de muncitori având și căști de protecție pe cap).

Rizea: mi-au spus că trebuie să le dau urgent suma de 100.000 euro pentru că altfel Mircea Geoană nu validează prezența mea pe lista de candidați!

Mai erau 2 săptămâni până la începerea oficială a campaniei electorale și am fost căutat de Ionuț si Camelia Bazac, care mi-au spus că trebuie să le dau urgent suma de 100.000 euro pentru că altfel Mircea Geoană nu validează prezența mea pe lista de candidați! (pentru cei care nu știu, președintele de partid e cel care are ultima semnătură înainte de depunerea la Tribunal a listei nominale de candidaturi)! În acea perioadă mă ocupam cu diverse afaceri în domeniul imobiliar destul de profitabile și fiind presat de cei 2 soți Bazac, am acceptat și am mers la banca Unicredit sucursala Dorobanți, unde aveam contul și de unde am retras suma respectivă! Bani pe care i-am înmânat în aceeași zi Cameliei Bazac, întâlnindu-mă cu aceasta chiar în apropierea vilei lui Geoană din zona pieței Dorobanți! Dovezile și documentele există la DNA, dar așa cum foarte bine știți sau încă nu, atât Mircea Geoană cât și familia Bazac beneficiază de o ,,imunitate specială ” din partea acestei instituții!

tinta aducerii in tara a lui Cristian Rizea este Mircea Geoana. VideoCristian Rizea

Cu 3 zile înainte de trimiterea la București a listelor de candidați, din partea organizațiilor județene, sunt apelat de Nicușor Constantinescu, cel care se ocupa de activitatea PSD Constanța. Acesta mă invită în biroul lui de președinte al Consiliului Județean Constanța, unde îmi spune direct că a doua zi să aduc 350.000 euro ca și contribuție a mea la campania pentru alegerile parlamentare pe județ!

Pentru moment recunosc că m-am blocat, neștiind cum să reacționez, dar după câteva zeci de secunde i-am spus că eu îmi plătisem singur materialele de campanie și nu aveam nevoie de altele. Degeaba am încercat să-i spun că eu contribuisem inclusiv la nivel central, cât mai pe ocolite că nu puteam să dezvălui înțelegerea mea cu Geoană… Nicușor Constantinescu a rămas neclintit în ceea ce privește poziția exprimată, mai mult decât atât dându-mi chiar un ultimatum până a doua zi ca, în caz de neplată, să dispună înlocuirea mea de pe lista de candidați PSD a județului Constanța!

Am ieșit din biroul lui destul de îngândurat și imediat l-am sunat pe Ionuț Bazac explicându-i ce se întâmplase! Acesta mi-a spus să stau liniștit că în câteva minute mă va suna Mircea Geoană!

Eram mutat, de la Constanța, la Brăila

Cred că au trecut 20 minute și primesc un telefon de la Geoană, care îmi spune să îmi iau bagajele (eram deja mutat în județul Constanța pentru perioada de campanie) și să merg la Brăila unde mă aștepta Gheorghe Bunea Stancu, președintele PSD Brăila, pentru că voi candida acolo! Când am ajuns acolo, mi s-a spus că Mircea Stănescu (fiul lui Sorin Roșca Stănescu) care fusese trimis de Geoană la Brăila făcuse, "rocada” cu mine, eu venind în locul lui, iar el mergând în locul meu la Constanța! Astfel am candidat la Brăila unde până la urmă am și câștigat, în timp ce la Constanța, Mircea Stănescu pierduse….Concluzia mea atunci fusese că, spre deosebire de Nicușor Constantinescu, Bunea Stancu chiar asculta de Mircea Geoană!”.

Familia Geoană ”plătea” în jur de 2000 de euro/noapte

Rizea afirmă acum că fostul şef al PSD nu frecventa doar cluburile, ci lua parte şi la evenimentele organizate în cercurile înalte ale Principatului: ”În 2009 şi 2010, Geoană a participat pe 1 august la Balul Crucii Roşii, cea mai celebră petrecere de pe timpul verii din Monaco. Aceasta se ţine la Sporting Salle des Etoiles, sub patronajul Prinţului Albert, iar biletul de intrare, în care este inclusă o cină, dar fără băuturi costă… 1.000 euro de persoană!” Cu alte cuvinte, lux!

tinta aducerii in tara a lui Cristian Rizea este Mircea Geoana. VideoMircea Geoană

Serghei Mizil, către Rizea: La pârnaie sunt foarte multe jocuri, o să te joci de-a electricianul, cu picioarele în tavan

Legat de revenirea lui Cristian Rizea în țară, cel mai mult, poate, s-a bucurat Serghei Mizil. Iată ce mesaj i-a transmis:

tinta aducerii in tara a lui Cristian Rizea este Mircea Geoana. VideoSerghei Mizil

Nu e bine să te bucuri de răul altuia dar nu pot să mă abțin. Dragă Rizea, ce ți-am spus eu matale? Băi freieru' dracu' de gară, păi tu crezi că mă speriai pe mine cu un tik tok, gangster pe TikTok, și toți fraierii - băi, să vezi ce-ai făcut, că să vezi ce se întâmplă... Exact ce ți-am spus. O să ajungi la pârnaie. La pârnaie aici este foarte bine, sunt foarte multe jocuri - o să te joci de-a electricianul, cu picioarele în tavan, o să ai diferite jocuri de societate. Păi ce credeai, fraiere, că ma sperii eu? Nu mă bucur de niciun rău al altuia dar tu trebuie, bă. Aici e locul tău, băi pușcăriașule, băi lepră, înțelegi? Pentru că prea te-ai luat de toată lumea, prea ai crezut că ești dracu' gol, mă. Uite ca să vezi că s-au adeverit cuvintele mele. Nu că sunt mafald dar sunt un băiat care am creier în cap, așa, și vreau să îți spun încă o chestie - că uite cum e soarta - șmecherii, la pârnaie, fraierii, cu barca ruginită care va pleca pe lac acum la un șpriț, înțelegi? Nu eu voi conduce. Fiind prea șmecher, tu o să ajungi la Rahova acolo unde am prieteni care o să aibă grijă să fie bine de tine, ai ai tot ce îți trebuie, că așa e, oamenii la necaz trebuie să fie ajutați. Asta e viața! Și acum aș vrea să îți mai spun un proverb de la pârnaie că am foarte mulți prieteni care au trecut pe acolo și șmecheri ca tine au vorba asta: „Ziua cu sabia scoasă, noaptea cu ea în cur“. Al tău, Serghei

Video:

Acestea fiind spuse, doar timpul ne va da, sau nu, dreptate. Rămâne de văzut dacă Mircea Geoană va candida la prezidențiale în 2024 și dacă va avea același destin din 2009.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
coloured prescription lenses herbal balms
0
0
articol clar comandat ca sa-l impiedice pe geoana la o eventuala canditatura Cui ii serveste asta ? ce se spune sint neverificabile dar nu imposibile
1
5
Si Gioana si Rizea sunt niste Escroci,Hotii.
12
2
Daca partenerul de peste ocean il vrea sus, poa' sa cante Rizea vrute si nevrute!!
4
4
daca este adevarat macar jumatate din ce spune Rizea atunci Gioana asta este mare jigodie si BASE avea dreptate nu ca la s simpatiza pe base......
11
0
După foto e bărbat sau femeie?
4
2
Presa noastră cea vitează, Are-n viaţă mare rost: Este “câinele de pază”, Care latră…contra cost…
16
3
Rizea nu este un om de incredere si nici replica; cel mai probabil sunt amestecate jumatati de adevaruri cu jumatati de minciuni dar problema este ca ramane foarte greu daca nu imposibil de ghicit care sunt adevarurile si care minciunile; ca avem o clasa politica de analfabeti si de infractori, asa cum au fost si comunistii, asta nu mai este de mult o noutate; geoana nu prezinta nici o incredere numai avand in vedere apetenta pentru lux si petreceri de lux - care sunt aproape singurele certitudini din toata povestea din articol; ipoteza lansata de replica este cam subtire pentru ca rizea putea sa-l critice si acuze pe geoana si din moldova unde era o mica vedeta ca si pe retelele de socializare iar la noi realitatea il invita destul de des intr-o perioada si putea sa o faca din nou
13
1
Mai bine ca acum , nu a fost niciodata in Romani . Va tot plangeti , doar asta stiti sa faceti . Ori nu ati auzit cand presedintele a spus ca populatia romanie nu simnte inflatia ca vest europeni . Eu zic asa , sa votam actuala coalitie pentru ca dupa cum se vede , o ducem bine . Daca o duceam rau , eram in strada . Asa ca , pnl si cu psd la alegerile viitoare . Si sa nu va mai aud ca nu va este bine .
13
10
Talharii taxelor si impozitelor muncite din greu de noi tinerii… Rusine hotilor
22
1
nu tin cu geoana, este vindut si asta, dar a-ti inceput campania electorala? am auzit ca costa!
13
3
Articol la comanda scris de parerologi....
17
7
Iohannis la STS sa fie astăzi președintele de cacao turist sef al coloniei Romania?
13
5
gunoaiele politici sunt ascunse ... sub pres! cand tarzior dam peste ele ne minunam dar e tarziu, se strang altele si altele!nu dispar niciodata !
18
1
Ce va mai place sa scormoniti si sa denaturati adevarul...
7
14
Rizea i a convenit cans se spargea in figuri , ce tolanit sta in jilt si ce inganfat ii acuza pe altii de ce accepta si a dat banii, el de unde facuse atatia banii ard cum sa ii dovedeasca?
27
0
Va place? Asta e r*mânia, asa se construiește parlamentul ei, astia fac legile și uite asa, cine are bani din escrocherii și furt...plătește, cine nu are, orice valoare nationqla sau specialist salvator ar fi, nu exista pentru ei. Ceva mai abject, mai ordinar și mai imputit, nu am auzit. Mergeti și votați acum pe astia și pe alții ca ei. Nu avem destule pușcării încă pentru asa zișii politicieni de azi. Comuniștii de ieri, tovarășii de azi! Ce viitor sa mai aibă tara asta?
30
2
Sau MAFIA FILIERA TACERII...CAM ACESTEA SUNT PRETURILE PENTRU UN LOC IN SPARLAMENTUL ROMANIEI...BAGABONTILOR !!!
26
2
Îl votez pe Geoana oricind nu mai tine faza ca vintu ca rizea …..Geoana Presedinte ,Paleologu prim Ministru
7
30
Eu sug p**a la americani si la nato ca au zis ca nu se leaga de mine..asa ca PA
12
19
L a băgat la belele un jeg pe alt jeg,asa l băga jegul asta pe alt jeg.Adica,pe Geoana.Circ și răbdare.Mama,ce gunoaie,la nivel statal.
34
18

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218