REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
13.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Tipul de cancer cu care s-ar putea confrunta Prințesa Kate

Tipul de cancer cu care s-ar putea confrunta Prințesa Kate

A.F. 4 aprilie 2024 | 00:00 160

Kate Middleton a dezvăluit că se confruntă cu cancer, fără să ofere detalii precise despre tipul afecțiunii. Această lipsă de claritate a determinat mai mulți specialiști să încerce deducerea naturii bolii, bazându-se pe istoricul medical al Prințesei. Un medic oncolog renumit a indicat că nu există indicii că Kate Middleton ar suferi de cancer ginecologic.

Tipul de cancer cu care s-ar putea confrunta Printesa KateKate Middleton

Claudio Zanon, un chirurg oncolog italian și director științific la Motore Sanità, a oferit o posibilă explicație privind tipul de cancer pe care îl poate avea soția Prințului William. Mai mult decât atât, el a indicat că este posibil să i se fi extirpat o parte din intestin și că chimioterapia a fost recomandată pentru a preveni apariția metastazelor în organism.

Medicul oncolog a explicat că, în conformitate cu informațiile disponibile despre starea lui Kate Middleton, aceasta pare să fie afectată de o tumoare la colon. Claudio Zanon și-a întărit punctul de vedere cu argumente solide, explicând importanța și implicațiile acestei forme de cancer.

Din ceea ce s-a scris în ziare și a declarat chiar prințesa Kate Middleton, operația la care a fost supusă pentru cancer abdominal, urmată de o ileostomie, ar putea fi cauzată de o tumoare a colonului stâng sau a rectului.

Putem spune acest lucru deoarece ileostomiile temporare sunt efectuate în mod normal pentru a proteja anastomozele chirurgicale care sunt mai greu de vindecat, având în vedere vascularizarea și inflamația țesuturilor implicate.”, a declarat medicul oncolog italian pentru Quotidiano.net.

Claudio Zanon nu exclude posibilitatea unui cancer ovarian

Totuși, Claudio Zanon nu exclude posibilitatea unui cancer ovarian care să fi avut repercusiuni asupra colonului. Medicul oncolog a detaliat implicațiile acestei forme de boală, precum și procedura chirurgicală precum cea la care a fost supusă Prințesa de Wales.

„Este o altă ipoteză, un carcinom ovarian care a cuprins colonul, dar, în mod normal, cancerul ovarian nu presupune o terapie adjuvantă după extirpare, ci o terapie de consolidare, în timp ce, din ceea ce am putut înțelege din știrile de la Londra, chimioterapia prescrisă are ca scop să îndepărteze o eventuală diseminare metastatică.

Mai există o altă situație care afectează persoanele tinere, sindromul Lynch, rar, caracterizat printr-o mutație de origine ereditară, care afectează în principal colonul drept, dar este puțin plauzibil, ipoteza dominantă este aceea a unui cancer rectal sporadic.”, a mai spus medicul Claudio Zanon.

Medicul oncolog a mai explicat că, de obicei, cancerul de colon afectează persoanele în vârstă. Totuși, în ultimii ani, a crescut incidența cancerului sporadic la tineri, fără să aibă vreo legătură cu stilul de viață. De asemenea, Claudio Zanon a precizat că există terapii sofisticate, precum chimioterapia și imunoterapia, care oferă mai multe șanse de vindecare pacienților, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212