REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Toader, despre cei 4 candidaţi la şefia DNA: Nu înseamnă că obligatoriu trebuie să selectăm pe unul dintre ei

Toader, despre cei 4 candidaţi la şefia DNA: Nu înseamnă că obligatoriu trebuie să selectăm pe unul dintre ei

Replica API 25 iulie 2018 | 01:52 485

Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni că nu este "obligatoriu" să desemneze pe unul dintre cei patru procurori înscrişi la selecţia pentru şefia DNA, procedura putând fi reluată.

"Mai este o problemă. Noi avem patru candidaţi. Dar nu înseamnă că obligatoriu trebuie să desemnăm unul dintre cei patru. Procedural vorbind, să nu excludem varianta, aceea în care Comisia nu se opreşte la unul dintre candidaţi, ci reluăm procedura, anunţăm din nou perioada de înscriere, de selecţie, adică o luăm de la început. (...) Ştiţi vorba aceea românească: poţi candida singur şi să ieşi pe locul doi. Aici sunt patru, dar nu înseamnă că obligatoriu trebuie să selectăm pe unul dintre ei", a spus Toader, într-o intervenţie telefonică la RTV.

Tudorel Toader a enumerat câteva dintre criteriile avute în vedere la susţinerea interviurilor de către cei patru candidaţi.

"Criteriile sunt stabilite, sunt afişate şi le vom respecta. În mod inevitabil, se pune problema vechimii în magistratură ca procuror, se pune problema activităţii profesionale, se pune problema programului managerial cu viziunea de reformare, de aducere a DNA în parametrii legali, în parametrii constituţionali, astfel încât să ne atingem cel puţin două obiective. Pe de o parte, cetăţeanul să nu se mai afle în situaţia recentă, încă prezentă, în care, nevinovat, nu ştie dacă nu cumva va fi condamnat. Românul să nu se ducă cu temerea faptului că procurorul nu ştiu de care probe va administra. Pe de altă parte, să redăm încrederea în actul de justiţie", a precizat Toader.

Cei patru procurori înscrişi la selecţia pentru şefia DNA sunt: Florentina Mirică - procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr - procuror şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob - procuror şef adjunct al DNA şi Elena Grecu - procuror şef serviciu în structura centrală a DNA.

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai buricul pamantului cine te crezi, l-ai luat cumva pe Dzeu de picioare?, asta in mintea ta bolnava. Gandeam ca banul dezumanizeaza , am depasit stadiul- credeam- am ajuns la convingere, sunteticel mai elocvent exemplu
1
0
pentru mishu si prietenii lui : Eu va fut in gura iar voi imi trageti din pula.
1
1
Mai dar voua constantenilor bandita asta de Grecu Elena nu va spune nimica ca la noi la Eforie e cunoscuta de Bandita.
4
0
Foarte corect. Daca ai patru frizeri prosti,cauti o alta frizerie. Daca ai patru faiantari prosti,cauti altii. Nu este ca la vot,unde castiga cel cu mai multa voturi,chiar daca e prost si lumea nu si-a dat seama la timp.Daca ai patru medici slabi la concurs,ai prefera sa castige si sa te opereze unul din ei,sau mai bine sa se organizeze un concurs nou,unde ai avea sanse de medici buni?La DNA este periculos sa existe calai care pot trimite nevinovati dupa gratii,sau macar sa le strice viata cum s-a intamplat pana acum.
3
3
Deja Dragnea cu Tariceanu i-au dat biletul cu numele persoanei pe care o va numi.
6
0
sa va fut in gura pe amandoi dupa ce trec pe la mamele voastre sa le dau muie !!!!
4
9
Pt mishu,l-ai uitat pe mazare si pe Elan! Mare prost esti fratioare,mare panarama psd-ista !
11
2
@mishu : nu vezi ca n-ai loc de mine ? Futu-te-n gat de pesedist jighimea ce esti ! Iti dau muie tie,pesedeului,bubosului gargamel si mai nou lui soros ! Cu cacat !!!
11
2
Dl Ministru al Justitiei Tudorica Tudorel,Prof,Dr,Dr in drept Membru al Comisiei de la Venetia lasti pana le dati functi sa vie verificate mapa profesional la toti de catre presa ca vad ca nu au curaju toti uni mai sterg si comentarile cititorilor de pe blog.
2
4
Oricare dintre astia patru o sa te trimita dupa gratii.tocmai ce ai pierdut tot.hai pa bubosule
12
1
Te asteapta costumul de brad!!!!
12
1
Dumnezeu sa te pedepseasca pentru prostiile ce le spui, si in care tu nu crezi.
12
1
Si la moartea ta dorele.....vom dansa de bucurie........ca ai scapat de puscarie......si de noi........si noi de tine.......
19
2
@Dan esti frate cu portocala cu iorga cu Costa Rica pasarica. Hai sictir securistule ! Mai da cu cacat pe epoleti ca ti se vad de la o posta!
5
12
unul de-al nostru sa ne scape de belele cea mai buna varianta
10
10
Pai daca nu sunt pe placul ciumatilor...
22
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272