REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.2° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.2° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Toamna în festival la şcoala „Viceamiral Ioan Murgescu” din Valu lui Traian

Toamna în festival la şcoala „Viceamiral Ioan Murgescu” din Valu lui Traian

Replica API 28 octombrie 2014 | 00:36 581

Toamna, anotimp al emoţiilor, al aromelor şi al melancoliei, este sărbatorită la Şcoala Gimnazială „Viceamiral Ioan Murgescu” din Valu lui Traian, în cadrul programului educaţional „Festivalul Toamnei”, desfăşurat în perioada 20 - 31 octombrie 2014. Scopul acestuia este de a stimula potenţialul creativ, artistic şi plastic si de a dezvolta abilităţile de comunicare, de relaţionare şi de lucru în echipă, prin antrenarea elevilor, a cadrelor didactice, a părinţilor şi a membrilor comunităţii în derularea unor activităţi educative, de creaţie şi cultură. „De la mic la mare, elevii şi profesorii s-au implicat cu multă bucurie şi entuziasm în organizarea programului-festival. Astfel, reuniţi în ateliere de creaţie, copiii şi-au confecţionat mai întâi costume deosebite, folosind materiale din natură şi au pregătit cântece, poezii, dansuri populare dobrogene şi tătărăşti, scenete vesele, balet contemporan şi dans sportiv.

Părinţii, bunicii şi reprezentanţi ai autorităţii locale au participat vineri, 24 octombrie, la Căminul Cultural din localitate, unde au urmărit cu încântare programul artistic intitulat „Sărbătoarea toamnei”. Eforturile depuse de cei mai talentaţi elevi ai şcolii, pentru realizarea programului şi a minunatelor costume, au fost răsplătite cu multe aplauze. În săptamâna 27 - 31 octombrie, şcolarii vor realiza expoziţia „Bucuriile Toamnei”, unde vedete vor fi fructele şi legumele, transformate cu dibăcie şi multă imaginaţie în jucării şi figurine, spre marea bucurie a celor mici, dar şi felinare din bostani, tăiaţi şi decoraţi de elevii mai mari. „Proiectul se va finaliza cu jocuri tematice de recunoaştere a alimentelor dupa formă, miros/ aromă şi gust şi o paradă a alimentelor sănătoase, desfăşurate în cadrul unui carnaval”, a declarat prof. Săndilă Dragomir, consilierul de imagine al unităţii de învăţământ.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272