REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Tomac: Avem 10 milioane de concetăţeni în afara ţării; raportul MRP ar trebui să alerteze CSAT şi Parlamentul

Tomac: Avem 10 milioane de concetăţeni în afara ţării; raportul MRP ar trebui să alerteze CSAT şi Parlamentul

Replica API 25 iulie 2019 | 01:58 465

Eugen Tomac

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, consideră că raportul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, prezentat miercuri, potrivit căruia aproximativ zece milioane de români trăiesc în afara graniţelor ţării, ar trebui să alerteze CSAT şi Parlamentul şi, în acelaşi timp, obligă instituţiile statului să-şi regândească strategia în relaţia cu diaspora.

"Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a prezentat astăzi cifra românilor aflaţi peste hotare. Avem 10 milioane de concetăţeni în afara ţării. Raportul, elaborat la solicitarea PMP, obligă instituţiile statului să-şi regândească strategia în relaţia cu diaspora şi vecinătatea imediată. Statul român are obligaţia de a trata acest raport ca pe o chestiune de securitate. Fluxul continuu de cetăţeni care pleacă peste hotare ne obligă să acţionăm imediat, hotărât şi extrem de profesionist în sensul creării unor programe guvernamentale eficiente prin care să-i convingem pe români că merita să revină acasă. Toată arhitectura statului român trebuie regândită plecând de la această realitate. Prin urmare, nu este suficient să ne limităm la a obţine dreptul garantat la vot pentru românii din diaspora", scrie Eugen Tomac pe Facebook.

În opinia sa, în urma acestui raport al Guvernului, 30% din mandatele parlamentarilor ar trebui să fie deţinute de cetăţenii români care muncesc, studiază sau locuiesc permanent peste hotare.

"Acesta ar fi primul semnal politic major pe care România l-ar putea da celor peste zece milioane de români aflaţi în afara graniţelor. Debirocratizarea statului şi eliminarea micii corupţii din administraţie ar trebui să reprezinte priorităţi. Niciun român nu mai revine acasă dacă la primărie sau în orice altă instituţie a statului i se va pretinde şpagă pentru orice document eliberat. Aceşti oameni reprezintă o resursă uriaşă şi ei trebuie convinşi să revină acasă. Nu prin slogane şi promisiuni electorale, ci prin politici care să inspire încrederea că România este pregătită să-i primească şi să le ofere o perspectivă nouă în ţara lor. Aproape jumătate din românii aflaţi peste hotare nu deţin cetăţenia română, acestora statul trebuie să le-o ofere la cerere în maximum o lună. Doar aşa devenim în mod real o ţară capabilă să-i aducă acasă pe toţi românii, indiferent unde locuiesc. Această este adevărata bătălie pentru viitorul României", a adăugat liderul PMP.

Numărul total al românilor de pretutindeni este de aproximativ 9.700.000, conform datelor comunicate de către 70 de misiuni diplomatice ale României şi centralizate de ministerul de resort. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tomacule si tot PMPul LA CACAT MA
2
3
Rusnacul asta face parte si el din cei 10 mil. Si ce e rau ca am impunzit lumea. in felul asta s-a aflat despre Romania.A fost firesc ca dupa zeci de ani de stat in lant ,romanii, sa doreasca sa cunoasca lumea.Potomac,asta, nu e la curent cu planurile de golire a Romaniei si adusi imigranti?PMpistii astia au un tupeu oceanic, ca si presedintele lor.parca nu au trait in Romania,si chiar au contribuit la situatia actuala.
1
2
ati vrut capitalism, il aveti, vrei ca statul sa impuna patronilor sa dea de toate, pai asta nu-i comunism mai boule, iesi in plm si fa greva 1 zi 2, 10 zile la usa patronului, ca la piata victoriei te duci repede sa tipi cum te invata altii!!! Nimeni nu-ti baga in traista deca stai cu gura cascata!
1
2
Dupa salariu a doua diferenta dintre Romania si tarile unde au plecat romani sunt legile si respectrea lor,in romania legile nici nu sunt facute pentru om si nici respectate nu sunt,in europa pentru un sofer care a omorit din culpa trei oameni alcoolemia nu conteaza,despre furtul de la stat pedepsele sunt aproape ca in cazul crimei daca ai functie politica sau de control pentru ca evaziunea nu ar fi asa mare daca nu ar fi inplicati oameni cu putere in stat asa spun prosti astia de europeni,ei nu apara politicieni hoti prin senatori sau deputati ca in Romania.
4
0
Progeniturilor politicienilor: Pasti-ai indoapa PSD! Fata lu Daea, a lui Florin Iordache, a lui Emilia Arcanu, a lui Badalau, C-tin Nita, baiatul lui D-tru Buzatu, a lui Tudorel Toader, Adrian Nastase, baiatul si nora PM Viorica Dancila..si alte zeci si sute de astfel de progenituri, asezati mot de PSD si alti politruci in functii importante si pe bani multi..multi de tot! Si Romania de-asta este unde este acum! In loc sa punem oameni competenti noi impunem numai mediocritati!
4
1
Dar cine le recomanda oare, romanilor care se plangeau ca nu este de munca sa mearga sa lucreze afara pentru ca acolo se gaseste din plin? Nu cumva mentorul d-lui Tomac si creatorul PMP?
3
1
Cifra mi se pare cam exagerata !
4
3
Fiecare merge unde crede ca ii e mai bine. Asa e normal. Dar ce face diaspora pt Romania si romanii ramasi in tara?
2
3
Astia care conduceti tara ia-ti trimis afara ca s-au saturat oamenii de minciunile voastre si de hotiile nepedepsite
4
0
Voua nu va tb autostrazi, aveti jeepuri, nici spitale, aveti bani de clinici private, pensii speciale fara sa munciti ptr ele scoli nu e nevoie ca aveti copii la scoli private si oricum st pusi pe pile toata viata, va comportati ca niste badarani in mai toate ipostazele, aveti toti aere de parveniti, daca vine vreunul inapoi in tara il goniti, ii furati banii, si oricum sunteti mai destepti decat el, inainte cand venea vreunul din occident il puneati ministru acum va pisati pe ei, faceti legi ca asa e in vest fara sa intelegeti natura si contextul acestora, caricatura caragiala cu iz comunist
7
0
Conform principiului lui basescu, ne cacam pe cei multi, cei putini sa o duca bine! Ne a furat cu udrea si cu fratiorul si cu nepotul si toata gasca politica iar acum incearca sa ne prosteasca cu interesul pt cei plecati din tara, dar in realitate i se rupe!!!!
6
3
Si dupa 90 si din cauza coruptiei si a lipsei a unei anumite securitati financiare .....Cind vezi ca toti care au condus conduc si acum din umbra .
5
0
Au plecat f multi cand a taiat Base si Boc salariile
9
8
Dati afara porcii care conduc istitutile statului! Artagea Bogdan fura de la aeroport!!!! Chiar acum e la istanbul cu companie pe banii aeroportului! Da salarii mizerabile la oameni doar ca sa poata sa se plimbe cu prostituatele!!!
10
1
Patronii sa fie obligati prin lege sa acorde al 13lea si al 14lea salariu -paste si craciun-, sa acorde tot ce acorda si statul putorilor bugetare care falimenteaza tara:tichete, vaucere,bonuri, sa ia in calculul salariului, anual, in ianuarie rata inflatiei, asa cum e la pensii, sa ia in calculul salariului vechimea in munca, sa acorde sporuri pt munca cu oamenii, cu calculatorul, de stres, etc, identice cu cele ale bugetarilor.
9
4
Reduceti nr de politicieni la jumatate birocrati care iau sal degeaba ridicati sal la oameni muncii si mai vedem dupa ce se intampla,nu numai vorbe....
11
0
Acesti oameni vor reveni cand patronii putrezi de bogati din ro vor fi constransi de LEGE sa dea salarii decente,ca in UE angajatilor.De 30ani, legile sunt discriminatorii, umilitoare pt angajati.Absolventii platiti mai rau decat cameristele, evaziune la greu a patronilor, inexistenta respectului fata de angajatul care le castiga averea, golanii care se intituleaza patroni, coruptia din institutiile statului, nefolosirea calculatoarelor si eliminarea sutelor de hartii inutile plimbate de rudele mafiotilor.Diaspora sa inceteze trimiterea banilor in tara macar 1an, si bagarea tarii in faliment e
15
2
Micii coruptii administrative,este mai MARE decat Palatul Parlamentului
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272