REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
9.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Tomac despre reducerea numărului de parlamentari: Nu renunţăm la acest obiectiv

Tomac despre reducerea numărului de parlamentari: Nu renunţăm la acest obiectiv

Replica API 5 septembrie 2020 | 00:00 1331

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, a declarat, vineri, la Iaşi, că reducerea numărului de parlamentari la 300 rămâne un obiectiv pentru acest partid.

Eugen Tomac

"Pentru noi rămâne un obiectiv la care nu renunţăm referendumul pentru reducerea numărului de parlamentari la 300. Sunt aproape 10 milioane de români care au spus că vor 300 de parlamentari, în cadrul unui referendum. Un referendum nu este un sondaj de opinie. Uitaţi-vă la Marea Britanie. Un guvern iresponsabil i-a împins pe cetăţeni într-un referendum punând sub semnul întrebării statutul lor în UE. Jumătate plus unu dintre cetăţeni au votat ieşirea din UE. Nimeni, niciun politician, deşi costurile Brexitului sunt imense, nu a pus sub semnul îndoielii voinţa poporului şi au plecat din UE. La noi, toţi politicienii subestimează voinţa cetăţenilor şi o ignoră de mai bine de 10 ani", a spus Eugen Tomac, scrie Agerpres.

Acesta a criticat faptul că iniţiativa legislativă nu este sprijinită de celelalte partide politice, subliniind totodată că este nevoie de un singur vot pentru a pune în aplicare voinţa poporului exprimată prin referendumul din 2009 privind reducerea numărului de parlamentari la 300 de parlamentari.

"Singurul partid din această ţară care a mers în Parlament cu un proiect de lege prin care am cerut să fie redus numărul de parlamentari la maxim 300 este PMP. (...) acest proiect de lege (...) a trecut, este adoptat de Senat, este pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor de mai bine de nouă luni de zile. (...) Democraţia nu poate fi dispreţuită funcţie de agenda unui partid sau altul. (...) Toate partidele au obligaţia morală să susţină acest proiect pe care noi l-am propus. Ne mai trebuie doar un vot pentru a pune în aplicare voinţa a zece milioane de cetăţeni. Suntem în plină criză. Toţi politicienii le cer românilor să facă eforturi pentru a trece prin criza care urmează să o traversăm, pentru că nu suntem în vârful crizei economice. Primul pas pe care trebuie să îl facă statul este să reducă numărul de parlamentari şi ne vom bate pentru acest obiectiv. Este o chestiune care ţine de demnitatea statului român şi loialitatea faţă de democraţie", a mai spus Eugen Tomac.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tactu infractorul betiv a condus aceasta tara timp de 10 ani chiar daca s-a dovedit ca a mintit, a furat, a fost informator etc Acum tolomacule plangi dupa nr. de parlamentari ? Pe pirat nu il vezi ? Nu iti sare in ochi abuzurile facute de aceasta starpitura de om.
2
0
are dreptate, eu zic sa fie doar doua locuri de parlamentari, unul pentru el si celalalt pentru base. base sa centreze si el sa dea cu capul. Chiar asa, facem unul la Palazu Mare pentru ei.
1
0
Pina in anul 2014, Basescu a fost presedinte. Poporul a votat cu peste 50% prin referendum pentru 300 de parlamentari in anul 2009, si Curtea Constitutionala a aprobat punerea in aplicare. Ce a facut BASESCU timp de cinci ani ?! Voua nu va este rusine, ba, PORCILOR....
2
1
Tomacule asa au fos si 8 milioane care auspus sa plece basescu acasa si n-a plecat ori vb numai ce va convine
2
2
CV-ul lui tomac?,pt a sti ce servicii stau in spatele lui,...se duce dracului Romania cu politicienii interlopi...
2
1
Bicameral doar ca trebuie redus nr de parlamentari,unicameral se poate manipula mai usor bicameral mai greu .
2
0
fu tu va n gura de latrai. Nu renuntati la fel ca peleu cu pensiile speciale . Pmp egal PDL egal PNL aceasi mizerie ca si psd
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468