REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
15.2° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Tomac: PMP va vota în favoarea decretului prezidenţial privind prelungirea stării de urgenţă

Tomac: PMP va vota în favoarea decretului prezidenţial privind prelungirea stării de urgenţă

Replica API 14 aprilie 2020 | 00:00 961

Eugen Tomac

Partidul Mişcarea Populară (PMP) va vota în favoarea decretului prezidenţial privind prelungirea stării de urgenţă şi propune Guvernului un set de măsuri pentru protejarea populaţiei în faţa pandemiei de coronavirus, precum implementarea unui plan de restartare a economiei şi testarea întregului personal medical şi a celui auxiliar din spitale.

"Cât timp epidemia de SARS-CoV-2 nu şi-a atins apogeul şi nu există o curbă descrescătoare a cazurilor şi deceselor, măsurile de distanţare socială instituite prin decretul privind starea de urgenţă şi ordonanţele militare succesive trebuie păstrate. Sunt singura cale de a limita proporţiile", precizează preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, într-un comunicat, scrie Agerpres.

Potrivit liderului PMP, simultan cu extinderea stării de urgenţă e nevoie de elaborarea şi implementarea unui plan "coerent şi curajos" de restartare a economiei.

"Simultan cu extinderea stării de urgenţă, să se repornească ramurile din economie care pot fi puse în mişcare (...). Avem nevoie de restartarea economiei, iar acest lucru poate fi făcut doar prin proiecte ambiţioase finanţate de stat. Dacă tot putem să ne împrumutăm peste ţinta de 3% deficit bugetar, ar trebui să ne gândim să rezolvăm problemele sistemice de infrastructură ale României. Pe lângă beneficiile implicite, am crea locuri de muncă şi am reporni sectoare cheie. Dacă tot ne împrumutăm, măcar să facem ceva cu banii aceia care să rămână apoi şi să ajutăm economia. Important este să nu ne gândim doar la ziua de astăzi. În timp de criză, avem nevoie de o guvernare cu viziune şi curaj", subliniază Eugen Tomac.

PMP mai propune testarea întregului personal medical şi a personalului auxiliar din spitale, urmată de retestarea săptămânală a acestora, pentru a proteja sănătatea pacienţilor, dar şi a corpului medical, precum şi o comunicare "competentă şi operativă a informaţiilor referitoare la evoluţia pandemiei care servesc interesului public, conform situaţiei specifice fiecărui judeţ şi fiecărei localităţi din România''.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alegatorii imi cer mie sa iti dau muie tie si familiei tale de curve.
1
2
Cine-l baga in seama pe Tolomac? PMP e un partid de debara.
2
1
Toti astia care votati pentru prelungire sunteti niste imbecili fara limita!
1
2
Guvernatilor, parca sunteti surzi si orbi : nu vedeti, nu auziti cum electoratul cere de ani de zile anularea tuturor pensiilor speciale, anularea indemnizatiilor revolutionarilor, deportatilor, etc., plafonarea salariilor nete la 5.000 de lei si a pensiilor la 4.000 lei ? Nu reduceti in masa salariile celor care muncesc cinstit. Va pierdeti electoratul si dispareti ca partid politic la fel cum s-a intamplat cu Partidul Democrat. Faceti ce va cer alegatorii.
3
2
Mamelucule, tolomacule, gagauta.
3
2
chiorete se simte bine cu gil dobrica in iad
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272