rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 10 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Tomis Marina PIERDE contractul de concesiune al PORTULUI Tomis?!

Firma care a concesionat, în 2004, Portul Tomis, contract în urma căruia s-a umplut de bani, ar putea rămâne fără afacerile pe care le tranzacționează în zona veche a orașului. Contractul de concesiune încheiat cu CNAPM ajunge la final în iunie 2021. Nu se știe dacă va fi prelungit! Între timp, Tomis Marina Management a deschis o acțiune în instanță, solicitând obligarea CNAPM la încheierea unui contract.

Contractul de concesiune a Portului Tomis, încheiat în 2004 între Tomis Marina Management și Portul Constanța ajunge la final. Acesta expiră în iunie 2021. Potrivit unor surse, SC Tomis Marina Management, administrată de mai mulți turci și, până-n 2019, și de Sisteme Internaționale de Afaceri SA, face demersuri pentru prelungirea contractului. Conducerea portului nu ar mai vrea, însă, să continue colaborarea.

De precizat că SC Tomis Marina Management a deschis și o acțiune în instanță, solicitând obligarea CNAPM si înceheie un contract de concesiune. Am încercat să aflăm dacă este vorba despre contractul privind concesionarea Portului Tomis, însă directorul Florin Goidea nu ne-a oferit un răspuns, până la încheierea ediției.

Tomis Marina Management, concesionara Portului Tomis!

Portul turistic Tomis a umplut buzunarele unor apropiați ai clanului Mazăre și a rămas nemodernizat, deți, potrivit contractului, ar fi trebuit să fie realizate investițiis erioase. Să ne amintim, însă ,cum s-a derulat tranzacția. În anul 2004, CNAPM, condusă la acea vreme de Gheorghe Moldoveanu, a concesionat Portul Tomis, până-n 2021, firmei Sisteme Internaționale de Afaceri –București SA. Între timp, rolul de antreprenor general a fost preluat de firma SC Tomis Marina Management SRL, numită înainte SC Sisteme Integrate de Afaceri. Inițial, singurul acţionar al firmei era chiar Sisteme Internaționale de Afaceri SA, ulterior schimbându-se acționariatul. În iunie 2006, când APMC era condusă de Mircea Baniaș, contractul de închiriere a fost renegociat, iar printr-un act aditional s-a stabilit o noua chirie, valabilă de la 1 decembrie 2005, de 3.224,5 euro / lună.

În februarie 2008, Adunarea Generală a Acționarilor din firma Tomis Marina Management a decis cooptarea în afacere a SC Euromarina SA, firmă cu capital turcesc, reprezentată de Hasan Malik Kececioglu și Mustafa Nihat Demirel. Pe cheiul portului Tomis au răsărit containere, construcții provizorii care au fost transformate în cafenele şi restaurante. Acestea au fost închiriate de Tomis Marina Management altor afaceriști Societatea a avut și un om în Consiliul Local, în persoana lui Valentin Pîrvulescu, de la PSD, directorul societății. Aceasta a rămas în consiliu, din perioada lui Mazăre, până în 2020.

Corpul de Control a constatat mai multe nereguli

Corpul de Control constatat o serie de nelegalități, astfel: Prețul contractului nu a fost fundamentat economic, având în vedere potențialul economic al zonei, valoarea stabilită fiind foarte mică, respectiv 2605 euro/lună + TVA. Garanția constituită de chiriaș nu a fost realizată la nivelul valorii de 1 milion euro, astfel cum era stipulat în contract. Termenul de finalizare a investițiilor din sarcina chiriașului a depășit cele 36 de luni stabilite prin contract, fără sancțiuni.

Preluarea de către Tomis Marina Management a altor 3 contracte de închiriere platforme, încheiate anterior de CNAPM S.A., cu obligativitatea respectării în întregime a obligațiilor contractuale, conferă acesteia implicit drept de folosință și asupra terenului aferent suprafețelor închiriate de către cele 3 societăți, încasând astfel și sumele aferente tarifului utilizare domeniu portuar, aspect ce vine in contradicție cu obiectul contractului care dă drept de folosință TMM numai asupra platformelor proprietate privată a CNAPM și nu asupra terenului aferent acestora. O altă neregulă stabilită de Corpul de Control face referire la existența pe platformele închiriate a unor construcții, diferite de cele realizate de chiriaș, în urma investițiilor convenite prin contract, fără să se poată face dovada existenței autorizațiilor de construire și a acordului Administrației. Urmare a celor constatate, organele de control au solicitat documente justificative privind construcțiile suplimentare, dar compania, condusă la acea vreme de Ionescu, nu le-apus la dispoziție până la finalizarea acțiunii de control.

Tomis Marina Management, controlată de turci

Societatea Tomis Marina Management este deținută de firma Euromateria (50 %), aceasta fiind controlată de turcii Suat Surmen (38%), Mehmet Kerim Kalgay (30%), Seref Surmen(28%), Mustafa Nihat Demirel (2%) Hasan Malik Kececioglu (2%. Al doilea acționar al SC Tomis Marina Management Aterina Global SRL (50 %). În 2019, Sisteme Internaționale de Afaceri SA s-a retras din acționariat. Firma Sisteme Internaționale de Afaceri SA este deținută de Valentin Gheorghe Ionescu, condamnat în dosarul Retrocedărilor.

Mirela PASCAL

vineri, 19 februarie 202110964
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

02Vali(3 apr 12:25)
Pirvulescu asta numai merge si el la puscarie pentru cate a facut??
05hamsia(8 mar 11:16)
Si din parnaie face bani Mazare ahaha
02tivat(3 mar 11:11)
tivat e vis pe, portul tomis e o ghena
03Gelu(1 mar 00:32)
Licitatie cf legii!
01Ochios(26 feb 09:35)
Licitatie, Licitatie internationala, fara licitatie nu este decat furaciune, mergeti la amaratii aceia la Tivat, sa vedeti acolo marina management.Licitatie...
012Dembele(21 feb 20:08)
Mizerii de oameni in administratie! Chiria pentru un container pe care ei le numesc terase si sunt pline de sobolani, care nu iti ofera posibilitatea desfasurari de activitate ecomonica restaurant este de 48.000euro pe an fara TVA. Sunt 18 terase.. si ei plateau 3000 de euro pe luna..
012Nelson(21 feb 10:43)
Tupeu de nesimtit.Sa se organizeze licitatie corecta si sa ii dea pe ei APMC ul in judecata ca nu s-au investit ce au promis..
013Romanul(19 feb 16:03)
In zona 1 a orasului pe strada Semanatorului e focar de infectie. Tiganiij isi fac nevoile pe trotuar si arunca in strada gunoiul.Ei locuiesc abuziv de zeci de ani si nimeni nu are curaj sa i evacueze, desi sunt 3 decizii definitive de evacuare. Ei nu platesc taxe,apa,curent in schimb primesc ajutoare ca stau si se inmultesc pentru alocatii.
123HOTIII JOS HOTII(19 feb 15:08)
Sa piarda. Niste nesimtiti tin spatiile goale ca sa nu dezvolte. Au cativa manglitori care cer 100 de euro sa schimbe un surub la barca si preturi exagerate, impart banii cu ei si blocheaza concurenta. NOAPTEA MANELE PE BARCI GUNOI PE PONTON UN JEG DE NEDESCRIS. JOS HOTII
98Gigi(19 feb 12:16)
Eu nu mi tin yachtul acolo deci nu ma intereseaza! Asta i o stire pentru fraieri despre smecheri dar pe smecheri nu i intereseaza de fraieri!
025Mazz(19 feb 11:05)
Scarnavia corupta de mazare din ferentari e miezul tuturor problemelor din oras
014mazare(19 feb 10:52)
Si cat este valoarea conesieonarii? nu cred ca depaseste 10 euro pe an.....pentru toata suprafat aconcesionata. cum a fost si la Seaview, 1% din incasari.
024Judecatori(19 feb 09:44)
De ce sa prelungwasca contractul obligatoriu. Sa nu prelungeasca sa faca licitatie si dc ofera pretul cel mai mare atunci da, altfel pa.
014piratii(19 feb 09:22)
cea mai mare jigodie din portul tomis. sa ne cacam pe fata lui de broscoi lesinat. sa te vedem 30de zile la ipj
361hehehe(19 feb 08:15)
pai turcii au dat spaga. Norvegieni sau danezi n-o sa vedem niciodata pe meleagurile astea. Turci,sirieni,jidani !!! Dar cine o fi incasat spaga ??? Oare muistii pesedei ??? Intreb pt.un prieten.
5214hehe(19 feb 08:09)
mai bine turci decat cimpanzeii care au distrus si devalizat orasul.
134Escu(19 feb 07:59)
Privati astia cica obliga portul sa le prelungeasca contractul adica sa le dea lor bani in continuare,va dati seama pe cate capuse dastea le-au apucat tremuratul cand au auzit de privativatizarea portului tocmai pentru ca de la stat se poate fura legal fara limita,daca vine privatul a murit pomana si pilele adica corupti care dau bani cu dedicatie ca dor nu dau de la ei dau de la stat,stat care ii plateste pt.ca sa-i apere interesele dar pe care ei la-au furat la maxim in ultimi 30 de ani.
342Dospinescu(19 feb 07:28)
CICA SISTEME INTERNATIONALE DE AFACERI..TE PISHI DE RAS , GASCA LUI MAZARE DE ESCROCI SI PARNAIASI CU PRETENTII DE LORZI
349o serparie(19 feb 04:52)
niste cocioabe cu pretentii de Monaco si preturi pe masura .nici nu ma miram de ce arata asa ,turcisme ,balcanisme .o zona infecta plina de toti boratii din CTA .puneti in pula mea o balustrada pe margine .nu i intreaba nimeni ?nu e safe .cade un copil in balta ..e cheul si pac ,cazi ca bobocul ..Da,cum am zis ,o infectie cu pretentii .vedeti si voi cum sunt terasele prin Cluj ,Oradea ..in lumea civilizata ,sau cum esti servit acolo.
mai mult...Anchete
22 mar 16:29AncheteFiul fostului ȘEF DRDP Constanța, prins DROGAT la VOLAN. Video!

Miami Bici e un film produs Matei Dima, care a regizat filmul 5Gang, împreună cu Codin Maticiuc. Cei doi joacă și...84840

26 feb 21:42AnchetePOLIȚIA împreună cu reprezentanții MAGNUM au destructurat o REȚEA de INTERLOPI din Brăila!37304
28 mar 23:53AncheteDoi români, CONDAMNAȚI la 28 de ani de ÎNCHISOARE pentru transport de COCAINĂ de 3.000.000 £22091
11 feb 00:14AncheteFamilia Chicheanu REVINE în FORȚĂ în AFACERILE cu Portul Constanța

Portul Constanța va plăti peste 1,7 milioane de lei pentru construcția unor pasaje la nivel la căile ferate din...10750

21 apr 00:09AncheteVincenzo Castellano, de la fostul club Le GAGA, se face de râs pentru 50.000 de euro61412
22 apr 00:09AncheteCe AVERI au făcut PROXENEȚII din clanurile COTAC și Șerban, de pe urma FETIȚELOR! Video7003
13 apr 12:07AncheteOvidius Clinical Hospital, DAT în JUDECATĂ pentru un MILION de EURO

Virgil Durla a chemat în judecată Ovidius Clinical Hospital şi pe doctorul Toma Cucu şi Eugen Rubeli (decedat...26851

14 apr 23:44AncheteUn NAVIGATOR din CONSTANȚA a dat DECLARAȚIE SCRISĂ că va OMORÎ POLIȚIȘTII, PROCURORII și JUDECĂTORII!10208
14 apr 23:44AncheteCINE este BĂRBATUL găsit SPÂNZURAT, la CERNAVODĂ!15171
13 feb 00:13AncheteVÂNĂTOAREA CONTINUĂ: Încă un ZMEU a fost DOBORÂT de POLIȚIȘTII RUTIERI

Polițiștii rutieri din Constanța continuă seria de încătușare a ”zmeilor” din trafic. De data aceasta e vorba...22019

3 apr 23:50AncheteCum a fost PRINS hoțul care acționa în VIVO13512
20 apr 23:14AncheteOLĂROIU Jr, patronul hotelului MAMAIA, a făcut PRAF firmele FAMILIEI78275
Vremea
6.3°6.3° - 8.9° luni, 10 mai 2021
ConstanțaUmiditate: 84%
Vânt: 2.35 m/s
Presiune: 1026 milibari

Loto
6/4940312414347
5/4034291821422
joker5293814239
Horoscop
mai mult...SPSportRT
10 mai 00:00SportGură mare de oxigen pentru Cagliari, echipa lui Răzvan Marin (3-1 vs Benevento)

Cagliari, echipa lui Răzvan Marin, a obţinut o victorie foarte importantă în lupta pentru evitarea retrogradării,...163

10 mai 00:00Sport​EHF European League: Minaur Baia Mare a cucerit medalia de bronz (33-31 vs Ikast Herning)

Echipa de handbal feminin Minaur Baia Mare a obţinut, duminică, medalia de bronz în European League, la Turneul...160

10 mai 23:46SportFotbal: Manchester United, victorie cu 3-1 pe terenul lui Aston Villa în campionatul Angliei

Manchester United s-a impus cu 3-1 pe terenul lui Aston Villa, duminică, în etapa a 35-a din Premier League, astfel...219

10 mai 23:47SportFotbal - Liga I: FC Viitorul Constanţa - FC Argeş 1-0, în play-out

FC Viitorul Constanţa a învins-o pe FC Argeş cu scorul de 1-0 (0-0), duminică, pe teren propriu, într-un meci din...228

Local
10 mai 23:49LocalNumerele câștigătoare la Loto 6/49: Rezultatele LOTO la extragerea de duminică, 9 mai

Duminică, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc, după ce la tragerile...340

10 mai 23:49LocalCampanie de vaccinare anti-COVID: 103.937 de persoane, imunizate în ultimele 24 de ore

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva COVID-19 informează că, în ultimele...261

10 mai 23:50LocalINCENDIU în MANGALIA. Pompierii au INTERVENIT

346

10 mai 23:50LocalÎNGHESUIALĂ în AUTOBUZELE CT BUS! Oamenii stau LIPIȚI unii de alții

În cursul zilei de duminică, 9 mai, într-unul dintre microbuzele CT Bus, constănţenii stăteau ca sardinele în...829

10 mai 23:50LocalCetăţeni străini, salvaţi de poliţiştii de frontieră din apele fluviului Dunărea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porțile de Fier II – judeţul Mehedinţi au...364

10 mai 00:09LocalLOVITURĂ pentru românii cu gospodării: NU mai pot vinde păsări din cauza gripei aviare!

2191

Politică
10 mai 00:01PoliticăAlexandru Rafila: Va fi extrem de greu să menținem ritmul de vaccinare

Profesorul Alexandru Rafila, deputat PSD, atrage atenția că va fi extrem de dificil să menținem ritmul de peste...380

10 mai 23:56PoliticăMarcel Ciolacu cere ca marile companii străine să plătească impozite la fel ca cele din România

Liderul PSD Marcel Ciolacu cere ca marile companii din străinătate să plătească impozite la același nivel cu cele...314

10 mai 23:56PoliticăIoana Mihăilă, despre scandalul raportării deceselor de COVID: 'Cel mai probabil este o sumă de erori umane'

359

10 mai 23:58PoliticăGuvernul vine în ajutorul tinerilor care și-au propus achiziționarea unei locuințe noi

Veste bună! Guvernul României a venit cu o ordonanță de urgență prin care sunt vizați direct tinerii dornici să...1128

10 mai 23:58PoliticăKlaus Iohannis își scoate pălăria în fața cadrelor medicale: sunt eroii Europei de astăzi

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj în deschiderea concertului extraordinar ”Victoria...469

10 mai 23:58PoliticăMihai Tudose, atac virulent la adresa ministrului Sănătății

653

Interviuri
18 mar 00:19InterviuriSabina SPĂTARIU: Pentru mai mulți ELEVI, EDUCAȚIA s-a OPRIT în luna martie. VIDEO!

Asociația Elevilor din Constanța este o organizaţie care are ca scop reprezentarea intereselor comune ale elevilor...3662

16 mar 00:20InterviuriSă-i cunoaștem pe SUBPREFECȚII județului Constanța!

Secyl Suliman și Mihai Vîlcu sunt noii subprefecți ai județului Constanța. Aceștia au activat în mediul privat,...6543

9 apr 00:06InterviuriCristina DUMITRACHE: Nu știm la ce să ne AȘTEPTĂM de la Guvernul PNL! Video

2326

2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...3939

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele

Luni, 22 martie, s-a dat startul simulării examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a...3811

19 mar 00:18InterviuriCORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO

4964

Monden
10 mai 00:00MondenBroadway se redeschide în septembrie. Teatrele vor putea funcţiona la 100% din capacitate

Biletele pentru spectacolele de pe Broadway vor fi puse în vânzare în această săptămână, deşi reprezentaţiile...150

10 mai 00:00MondenEdiţia din 2021 a Festivalului Sziget a fost anulată

Reprezentanţii Sziget din Ungaria, care organizează unele dintre cele mai importante festivaluri de muzică din...144

10 mai 17:34MondenAsociaţia care decernează Globurile de Aur, criticată pentru lipsa ei de diversitate, a votat pentru o serie de reforme

139

10 mai 19:09MondenMellina, replici cu subînțeles pentru Musty: „Eu știam că sunt prima”

Competiția Survivor România naște animozități, amiciții, dar și alt fel de relații. Mellina și Musty sunt...578

10 mai 19:18MondenDan Bittman a anunțat că se vaccinează anti-COVID

Dan Bittman a anunțat sâmbătă seara, la o televiziune de știri, că a decis să se vaccineze împotriva...532

10 mai 19:10MondenSofia Vicoveanca și Daniela Condurache au fost concediate!

1246

Mapamond
10 mai 00:00MapamondBioNTech nu doreşte suspendarea patentului dar coboară preţul vaccinurilor pentru ţările sărace

Producătorul german de vaccinuri BioNTech nu consideră că suspendarea drepturilor de proprietate intelectuală pentru...161

10 mai 00:00MapamondZeci de morţi şi răniţi, mulţi copii, după un atac terorist în faţa unei şcoli din Kabul

O explozie provocată sâmbătă în faţa unei şcoli de fete din capitala afgană Kabul s-a soldat cu cel puţin 25 de...152

10 mai 00:00MapamondMai puţin de 1.000 de cazuri active de coronavirus în Israel

157

10 mai 00:00MapamondOMS: Varianta B.1.617 contribuie la explozia cazurilor de coronavirus în India

Varianta de coronavirus descoperită în India este mai contagioasă şi prezintă caracteristici care ar putea reduce...157

10 mai 00:00MapamondMii de manifestanţi au protestat la Porto împotriva summitului social al UE

În timp ce liderii europeni erau reuniţi sâmbătă la Porto la un summit informal în urma căruia au promis o...157

10 mai 00:00MapamondPapa Francisc face apel la încetarea violenţelor la Ierusalim

149

Sănătate
10 mai 00:00SănătateSoluții pentru a combate durerea de spate

Durerea de spate este una dintre cele mai frecvente cauze pentru care ajungi la medic, în căutarea unui tratament...151

10 mai 00:00SănătateCapcanele dietelor: cum să slăbești sau să te îngrași sănătos

Este greu să scapi de kilogramele nedorite sau din contra, să te îngrași, atunci când ești subponderal. Efortul...153

10 mai 00:00SănătateMituri și adevăruri despre alimentele congelate

146

10 mai 00:00Sănătate10 alimente care îți accelerează metabolismul

Metabolismul este determinat, în mare parte, de factori genetici, dar și de vârstă, de aceea unele persoane pot...152

10 mai 00:00SănătateUnghiile false - o idee bună sau un pericol pentru sănătate?

Ai unghiile crăpate sau obișnuiești să le rozi și plănuiești să-ți aplici unghii false, ca să ai o manichiură...142

10 mai 00:00SănătateSuferi de reflux gastroesofagian? Soluții pe care le poți încerca

Dintre numeroasele afecțiuni ale tractului digestiv, refluxul gastroesofagian este cea mai frecventă, având...148

10 mai 00:00SănătateConjunctivitele și otitele, frecvente la copii

Otitele apar în copilărie mai ales pe fondul unor infecții ale căilor respiratorii superioare sau ca urmare a unor...150

10 mai 00:00SănătateDe ce avem pete albe sub unghii?

Petele albe de pe unghii, cuoscute și sub denumirea de noițe, sunt cauzate, de cele mai multe ori, de anumiți factori...162

10 mai 00:00SănătateDe ce ți se înroșesc ochii

146

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT