rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 25 februarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Tomis Marina PIERDE contractul de concesiune al PORTULUI Tomis?!

Firma care a concesionat, în 2004, Portul Tomis, contract în urma căruia s-a umplut de bani, ar putea rămâne fără afacerile pe care le tranzacționează în zona veche a orașului. Contractul de concesiune încheiat cu CNAPM ajunge la final în iunie 2021. Nu se știe dacă va fi prelungit! Între timp, Tomis Marina Management a deschis o acțiune în instanță, solicitând obligarea CNAPM la încheierea unui contract.

Contractul de concesiune a Portului Tomis, încheiat în 2004 între Tomis Marina Management și Portul Constanța ajunge la final. Acesta expiră în iunie 2021. Potrivit unor surse, SC Tomis Marina Management, administrată de mai mulți turci și, până-n 2019, și de Sisteme Internaționale de Afaceri SA, face demersuri pentru prelungirea contractului. Conducerea portului nu ar mai vrea, însă, să continue colaborarea.

De precizat că SC Tomis Marina Management a deschis și o acțiune în instanță, solicitând obligarea CNAPM si înceheie un contract de concesiune. Am încercat să aflăm dacă este vorba despre contractul privind concesionarea Portului Tomis, însă directorul Florin Goidea nu ne-a oferit un răspuns, până la încheierea ediției.

Tomis Marina Management, concesionara Portului Tomis!

Portul turistic Tomis a umplut buzunarele unor apropiați ai clanului Mazăre și a rămas nemodernizat, deți, potrivit contractului, ar fi trebuit să fie realizate investițiis erioase. Să ne amintim, însă ,cum s-a derulat tranzacția. În anul 2004, CNAPM, condusă la acea vreme de Gheorghe Moldoveanu, a concesionat Portul Tomis, până-n 2021, firmei Sisteme Internaționale de Afaceri –București SA. Între timp, rolul de antreprenor general a fost preluat de firma SC Tomis Marina Management SRL, numită înainte SC Sisteme Integrate de Afaceri. Inițial, singurul acţionar al firmei era chiar Sisteme Internaționale de Afaceri SA, ulterior schimbându-se acționariatul. În iunie 2006, când APMC era condusă de Mircea Baniaș, contractul de închiriere a fost renegociat, iar printr-un act aditional s-a stabilit o noua chirie, valabilă de la 1 decembrie 2005, de 3.224,5 euro / lună.

În februarie 2008, Adunarea Generală a Acționarilor din firma Tomis Marina Management a decis cooptarea în afacere a SC Euromarina SA, firmă cu capital turcesc, reprezentată de Hasan Malik Kececioglu și Mustafa Nihat Demirel. Pe cheiul portului Tomis au răsărit containere, construcții provizorii care au fost transformate în cafenele şi restaurante. Acestea au fost închiriate de Tomis Marina Management altor afaceriști Societatea a avut și un om în Consiliul Local, în persoana lui Valentin Pîrvulescu, de la PSD, directorul societății. Aceasta a rămas în consiliu, din perioada lui Mazăre, până în 2020.

Corpul de Control a constatat mai multe nereguli

Corpul de Control constatat o serie de nelegalități, astfel: Prețul contractului nu a fost fundamentat economic, având în vedere potențialul economic al zonei, valoarea stabilită fiind foarte mică, respectiv 2605 euro/lună + TVA. Garanția constituită de chiriaș nu a fost realizată la nivelul valorii de 1 milion euro, astfel cum era stipulat în contract. Termenul de finalizare a investițiilor din sarcina chiriașului a depășit cele 36 de luni stabilite prin contract, fără sancțiuni.

Preluarea de către Tomis Marina Management a altor 3 contracte de închiriere platforme, încheiate anterior de CNAPM S.A., cu obligativitatea respectării în întregime a obligațiilor contractuale, conferă acesteia implicit drept de folosință și asupra terenului aferent suprafețelor închiriate de către cele 3 societăți, încasând astfel și sumele aferente tarifului utilizare domeniu portuar, aspect ce vine in contradicție cu obiectul contractului care dă drept de folosință TMM numai asupra platformelor proprietate privată a CNAPM și nu asupra terenului aferent acestora. O altă neregulă stabilită de Corpul de Control face referire la existența pe platformele închiriate a unor construcții, diferite de cele realizate de chiriaș, în urma investițiilor convenite prin contract, fără să se poată face dovada existenței autorizațiilor de construire și a acordului Administrației. Urmare a celor constatate, organele de control au solicitat documente justificative privind construcțiile suplimentare, dar compania, condusă la acea vreme de Ionescu, nu le-apus la dispoziție până la finalizarea acțiunii de control.

Tomis Marina Management, controlată de turci

Societatea Tomis Marina Management este deținută de firma Euromateria (50 %), aceasta fiind controlată de turcii Suat Surmen (38%), Mehmet Kerim Kalgay (30%), Seref Surmen(28%), Mustafa Nihat Demirel (2%) Hasan Malik Kececioglu (2%. Al doilea acționar al SC Tomis Marina Management Aterina Global SRL (50 %). În 2019, Sisteme Internaționale de Afaceri SA s-a retras din acționariat. Firma Sisteme Internaționale de Afaceri SA este deținută de Valentin Gheorghe Ionescu, condamnat în dosarul Retrocedărilor.

Mirela PASCAL

vineri, 19 februarie 20217229
Comentarii

05Dembele(21 feb 20:08)
Mizerii de oameni in administratie! Chiria pentru un container pe care ei le numesc terase si sunt pline de sobolani, care nu iti ofera posibilitatea desfasurari de activitate ecomonica restaurant este de 48.000euro pe an fara TVA. Sunt 18 terase.. si ei plateau 3000 de euro pe luna..
05Nelson(21 feb 10:43)
Tupeu de nesimtit.Sa se organizeze licitatie corecta si sa ii dea pe ei APMC ul in judecata ca nu s-au investit ce au promis..
07Romanul(19 feb 16:03)
In zona 1 a orasului pe strada Semanatorului e focar de infectie. Tiganiij isi fac nevoile pe trotuar si arunca in strada gunoiul.Ei locuiesc abuziv de zeci de ani si nimeni nu are curaj sa i evacueze, desi sunt 3 decizii definitive de evacuare. Ei nu platesc taxe,apa,curent in schimb primesc ajutoare ca stau si se inmultesc pentru alocatii.
113HOTIII JOS HOTII(19 feb 15:08)
Sa piarda. Niste nesimtiti tin spatiile goale ca sa nu dezvolte. Au cativa manglitori care cer 100 de euro sa schimbe un surub la barca si preturi exagerate, impart banii cu ei si blocheaza concurenta. NOAPTEA MANELE PE BARCI GUNOI PE PONTON UN JEG DE NEDESCRIS. JOS HOTII
56Gigi(19 feb 12:16)
Eu nu mi tin yachtul acolo deci nu ma intereseaza! Asta i o stire pentru fraieri despre smecheri dar pe smecheri nu i intereseaza de fraieri!
017Mazz(19 feb 11:05)
Scarnavia corupta de mazare din ferentari e miezul tuturor problemelor din oras
011mazare(19 feb 10:52)
Si cat este valoarea conesieonarii? nu cred ca depaseste 10 euro pe an.....pentru toata suprafat aconcesionata. cum a fost si la Seaview, 1% din incasari.
019Judecatori(19 feb 09:44)
De ce sa prelungwasca contractul obligatoriu. Sa nu prelungeasca sa faca licitatie si dc ofera pretul cel mai mare atunci da, altfel pa.
013piratii(19 feb 09:22)
cea mai mare jigodie din portul tomis. sa ne cacam pe fata lui de broscoi lesinat. sa te vedem 30de zile la ipj
331hehehe(19 feb 08:15)
pai turcii au dat spaga. Norvegieni sau danezi n-o sa vedem niciodata pe meleagurile astea. Turci,sirieni,jidani !!! Dar cine o fi incasat spaga ??? Oare muistii pesedei ??? Intreb pt.un prieten.
2512hehe(19 feb 08:09)
mai bine turci decat cimpanzeii care au distrus si devalizat orasul.
126Escu(19 feb 07:59)
Privati astia cica obliga portul sa le prelungeasca contractul adica sa le dea lor bani in continuare,va dati seama pe cate capuse dastea le-au apucat tremuratul cand au auzit de privativatizarea portului tocmai pentru ca de la stat se poate fura legal fara limita,daca vine privatul a murit pomana si pilele adica corupti care dau bani cu dedicatie ca dor nu dau de la ei dau de la stat,stat care ii plateste pt.ca sa-i apere interesele dar pe care ei la-au furat la maxim in ultimi 30 de ani.
234Dospinescu(19 feb 07:28)
CICA SISTEME INTERNATIONALE DE AFACERI..TE PISHI DE RAS , GASCA LUI MAZARE DE ESCROCI SI PARNAIASI CU PRETENTII DE LORZI
140o serparie(19 feb 04:52)
niste cocioabe cu pretentii de Monaco si preturi pe masura .nici nu ma miram de ce arata asa ,turcisme ,balcanisme .o zona infecta plina de toti boratii din CTA .puneti in pula mea o balustrada pe margine .nu i intreaba nimeni ?nu e safe .cade un copil in balta ..e cheul si pac ,cazi ca bobocul ..Da,cum am zis ,o infectie cu pretentii .vedeti si voi cum sunt terasele prin Cluj ,Oradea ..in lumea civilizata ,sau cum esti servit acolo.
mai mult...Anchete
9 feb 00:05AncheteVIDEO! Afaceristul Stelian TOCIA, SĂLTAT pentru CONTRABANDĂ cu ȚIGĂRI

I-a ieșit aroganța pe nas! Afaceristul Stelian Tocia a fost săltat de oamenii legii. Parchetul General și Poliția...9180

11 feb 00:14AncheteFamilia Chicheanu REVINE în FORȚĂ în AFACERILE cu Portul Constanța8665
6 feb 00:18AncheteRAFTE își face, din nou, de cap: NU putem să-l oprim!16024
13 feb 00:13AncheteVÂNĂTOAREA CONTINUĂ: Încă un ZMEU a fost DOBORÂT de POLIȚIȘTII RUTIERI

Polițiștii rutieri din Constanța continuă seria de încătușare a ”zmeilor” din trafic. De data aceasta e vorba...18777

9 feb 00:07AncheteO FIRMĂ din grupul UTI a PUS mâna pe un CONTRACT fără LICITAȚIE de la PORTUL Constanța4599
8 feb 00:08AncheteTAPANGEA, regele JOCURILOR de NOROC, LOVIT de CRIZA ECONOMICĂ!21448
5 feb 00:09AncheteAȘA CEVA!? Un FERMIER a ajuns ADMINISTRATOR la ȘANTIERUL Naval 2 Mai MANGALIA

Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia, compania prin care statul român deține pachetul majoritar de acțiuni la singurul...8573

4 feb 00:10AncheteUn TRAFICANT de DROGURI a vrut să păcălească DIICOT, mutându-se de la Constanța, la Tulcea10572
3 feb 00:11AnchetePrimăria MANGALIA a OFERIT un CONTRACT de CONSULTANȚĂ propriului ANGAJAT5497
2 feb 00:03AnchetePREMIERĂ în ‘istoria` DNA Constanța: Investigatorului i s-au OFERIT DROGURI!

Niculae Stănică, Iulian Grigorenco, Alexandru Stan și Emanuel Bahica au intrat în atenția DNA Constanța! Mai...24703

2 feb 00:03AncheteFRAȚII PALADE din CERNAVODĂ, DEALERI de DROGURI!15507
29 ian 00:05AnchetePEDEPSE COLOSALE pentru ESCROCII care acționau prin METODA Coca Cola44237
Vremea
10.1°8° - 10.1° joi, 25 februarie 2021
ConstanțaUmiditate: 75%
Vânt: 3.8 m/s
Presiune: 1032 milibari

Loto
6/4930243121042
5/40252613111424
joker12221826314
Horoscop
mai mult...SPSportRT
25 feb 00:23SportAtalanta - Real Madrid 0-1. Spaniolii se impun pe final, deși au jucat 73 de minute cu om în plus

Real Madrid s-a impus cu greu în fața Atalantei, la Bergamo, în prima manșă a optimilor UEFA Champions League....405

25 feb 00:00SportManchester City, cu un pas în sferturi după 2-0 cu M'Gladbach. Trupa lui Guardiola are 19 victorii consecutive

Manchester City a devenit favorită la calificarea în sferturile UEFA Champions League după 2-0 cu Borussia...314

25 feb 00:00SportTottenham, prima echipă calificată în optimi

Returul 16-imilor Europa League a debutat miercuri, cu meciul Tottenham - Wolfsberger 4-0. Englezii s-au calificat în...351

25 feb 00:00SportSimona Halep, de 5,5 la primul Grand Slam al anului: ”A cedat prea ușor!”

Simona Halep (29 de ani) a fost eliminată în sferturile de finală ale Australian Open, de Serena Williams, și a...525

Local
25 feb 21:46LocalPrimăria Constanța continuă reabilitarea zonei de acces către Oficiul Poștal Nr. 9

Echipele SC Confort Urban SRL continuă lucrările edilitare pe strada Mircea cel Bătrân iar rezultatele sunt din ce...1028

25 feb 21:46LocalCOVID-19: 66 de NOI CAZURI de INFECTARE la Constanţa, 3337 la nivelul ţării

Pe teritoriul României, până astăzi, 24 februarie, au fost confirmate 788.048 de cazuri de persoane infectate cu...745

25 feb 21:47LocalIncidenţa cazurilor de COVID, în Constanța, în ușoară scădere

1035

25 feb 12:17LocalATENȚIE! O clădire din Peninsulă, RISC avansat pentru TRECĂTORI!

Pe oriunde ar merge constănţenii prin Centrul Vechi al Constanţei, este imposibil să nu dea „nas în nas” cu...1310

25 feb 00:05LocalINCREDIBIL! Pavilionul A al Spitalului Mangalia, VÂNDUT pe INTERNET

Pavilionul A al Spitalului Mangalia, unde funcționează mai multe secții medicale, este vândut pe internet....2912

25 feb 00:05LocalCând NĂSTURAȘ se VREA BOMBĂ: SCANDALURI și MITĂ la POLIȚIȘTI! Video

Năsturaș Panțu, dar care își zice Marvis Bombă, a ajuns în atenția oamenilor legii după ce a încercat să...2577

25 feb 21:47LocalPrimăria va REABILITA 10 locuri de joacă

Odată cu venirea primăverii, locurile de joacă din oraș vor fi din ce în ce mai căutate și frecventate de copii....716

25 feb 21:45LocalBEŢI şi DROGAŢI, pe drumurile din Constanţa

Polițiști din cadrul Secției 5 au identificat, la data de 23 februarie a.c., în jurul orei 21.00, un bărbat, de 26...784

25 feb 21:45LocalCONDAMNAT pentru conducere fără permis

625

Politică
25 feb 22:11PoliticăFlorin Cîțu l-a demis pe șeful Achizițiilor Publice din cauza companiilor chineze

Premierul României, Florin Cîțu, a decis să-l demită pe șefului Achizițiilor Publice, Eugen Cojoacă, la doar o...884

25 feb 22:09PoliticăFlorin Cîțu respinge riscul ca agricultorii să nu primească despăgubiri de secetă

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri la Palatul Victoria că nici anul trecut nu s-au prevăzut în bugetul de...540

25 feb 22:11PoliticăMinisterul Educaţiei NU INTERZICE oferirea de flori şi mărţişoare în şcoli

527

Interviuri
9 feb 00:07InterviuriCîrjaliu, primarul din AGIGEA: Ciobanu de la USR-PLUS, un MINCINOS care a FUGIT din Ucraina! Video

La mai bine de patru luni de la alegerile locale, la Agigea lucrurile par să nu funcționeze normal. A existat doar o...3898

6 feb 00:09InterviuriSorin MIHAI, șeful Inspectoratului ȘCOLAR: Suntem PREGĂTIȚI pentru începerea ȘCOLILOR! Video

Sorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar Județean Constanța, a acordat un interviu cotidianului Replica de...2765

29 ian 00:13InterviuriNicoleta PLOSCARU: Dacă aș fi fost CANDIDATUL PNL sau al USR, aș fi câștigat PRIMĂRIA!

2800

28 ian 00:21InterviuriTOFOLEAN, managerul Spitalului Județean: Ne TREBUIE neapărat o CLĂDIRE cu 500 de paturi. VIDEO

Ioan Tiberiu Tofolean a revenit în funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, el...7191

22 ian 00:32InterviuriVIDEO! Proiectele lui George MĂNDILĂ: Constanța va RENAȘTE, se va REÎNTOARCE cu FAȚA la MARE!

George Măndilă este unul dintre consilierii cabinetului primarului Vergil Chițac, și are grijă de buna funcționare...5041

19 ian 00:04InterviuriVergil CHIȚAC: Foarte mulți ȘMECHERI din orașul ăsta s-au ÎMBOGĂȚIT din afaceri cu statul. Video

10231

Monden
25 feb 00:00MondenOana Roman și Vica Blochina nu mai sunt prietene. Chiar fosta iubită a lui Victor Pițurcă a recunoscut

Oana Roman și Vica Blochina nu mai sunt prietene. Cea care a recunoscut în mod public a fost chiar fosta iubită a lui...452

25 feb 00:00MondenRadu Ștefan Bănică a pus munca pe primul loc, dar nu a scăpat de Poliție

Ștefan Bănică Jr. are toate motivele să fie mândru! Fiul lui cel mare îi calcă pe urme, astfel că, la fel ca...523

25 feb 00:00MondenDana Rogoz și soțul, model la capitolul parenting. Chiar dacă au ieșit să se relaxeze, vedeta nu-și scapă mezina din ochi

375

Mapamond
25 feb 00:00MapamondAccident între un avion și o mașină, pe o autostradă din SUA. Imagini filmate de un alt șofer

Imagini incredibile surprinse pe o autostradă din SUA. Un șofer s-a trezit în fața unui pericol venit din cer: un...398

25 feb 00:00MapamondUn masacru cu 800 de morți ar fi avut loc în biserica din Etiopia unde s-ar afla Chivotul Legământului

Aproximativ 800 de oameni ar fi fost uciși într-un masacru care a avut loc la o biserică creștină din Axum,...450

25 feb 00:00MapamondCrește îngrijorarea la nivel mondial în privința unui sit nuclear pe care Iranul nu l-a declarat

316

25 feb 00:00MapamondUE schimbă strategia împotriva schimbărilor climatice: „Se pierd 12 miliarde de euro”

Uniunea Europeană a adoptat o nouă strategie pentru adaptarea la schimbările climatice. Comisia a adoptat, miercuri,...320

25 feb 00:00MapamondUrsula von der Leyen: „Aş face vaccinul AstraZeneca fără să mă gândesc de două ori”

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că şi-ar face bucuroasă vaccinul AstraZeneca...334

25 feb 00:00MapamondÎn Rusia au apărut și câinii verzi, după ce o haită cu blana albastră a îngrijorat un oraș întreg

388

Sănătate
25 feb 17:51SănătateFDA dă UNDĂ VERDE vaccinului Johnson & Johnson, în calea spre APROBARE: Pare sigur și eficient

Vaccinul anti-Covid-19 dezvoltat de Johnson & Johnson pare sigur și eficient în studii, declară reprezentanții...418

25 feb 00:00SănătateMedLife anunță noi concluzii în primul studiu privind imunizarea post-vaccin

Sistemul Medical MedLife continuă demersul de cercetare referitor la dezvoltarea răspunsului imun al organismului în...364

25 feb 00:00SănătateAcuzații GRAVE la Spitalul penitenciar Jilava: EXPERIMENTE pe pacienții cu coronavirus

335

25 feb 00:00SănătateBila leneșă: 5 ceaiuri de încercat

Bila, cunoscută și drept fiere, nu este un organ în sine, ci un lichid galben-verziu, secretat de ficat și depozitat...381

25 feb 00:00SănătateDermatita de contact la henna: simptome și tratament

Henna pură, naturală, nu provoacă alergii, însă henna neagră folosită pentru tatuajele temporare poate declanșa...318

25 feb 00:00SănătateVasculita: ce este si cum se tratează?

Vasculita înseamnă inflamația vaselor de sânge. Sistemul imunitar atacă vasele de sânge sănătoase, ducând la...321

25 feb 00:00SănătatePLANURILE UE privind vaccinarea în masă se PRĂBUȘESC: AstraZeneca va LIVRA doar jumătate din dozele promise

Gigantul farmaceutic AstraZeneca a anunţat că nu va putea să producă în Uniunea Europeană decât jumătate dintre...343

25 feb 00:00SănătateCe pot face românii care au pierdut dovada vaccinării?

Românii care au pierdut adeverința prin care pot dovedi faptul că s-au vaccinat nu pot descărca alta din platformă,...371

25 feb 00:00SănătateCum se pune diagnosticul corect al tumefacțiilor cervico-faciale

303

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT