REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Toni Greblă, ales președinte al Autorității Electorale Permanente

Toni Greblă, ales președinte al Autorității Electorale Permanente

Valentina CAMARA 28 martie 2023 | 16:12 1652

Toni Greblă, fost judecător CCR, a fost votat de Parlament în funcția de președinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP).

Toni Grebla, ales presedinte al Autoritatii Electorale Permanente

Toni Greblă, fost prefect al Capitalei și judecător CCR, a fost ales președinte al Autorității Electorale Permanente. Acesta a beneficiat de un vot covârșitor în favoarea sa, în plenul Legislativului.

Toni Greblă, votat președinte al Autorității Electorale Permanente. Câți ani va petrece acesta în fruntea AEP

Susținut de PSD, UDMR și minoritățile naționale, Toni Greblă a fost votat de plenul reunit al Parlamentului în funcția de președinte al AEP pentru un mandat care se întinde pe durata a 8 ani.

La votul de marți, unul secret cu bile, fostul prefect al Capitalei a primit 251 voturi “pentru” şi 110 “împotrivă”. Pentru această funcție, Greblă s-a luptat cu alți doi candidați susținuți de formațiuni din opoziție.

Cristian Preda, propus și susținut de USR, a primit 73 voturi “pentru” şi 288 “împotrivă”. Iulia Andreea Băbeanu, propusă de AUR a avut parte doar de 37 voturi “pentru” şi 324 “împotrivă”, informează Agerpres.

Alegerea lui Greblă, criticată de Ludovic Orban: ”România este un stat capturat de PSD”

Au existat mari tensiuni în plenul Parlamentului, în ziua alegerii lui Toni Greblă la AEP. La dezbaterile premergătoare votului, fostul premier, Ludovic Orban, a susţinut că România este “un stat capturat de PSD“.

”Vedem că astăzi în România avem de a face cu un stat capturat aproape în integralitate de reprezentanţii PSD, de la Curtea Constituţională până la Curtea de Conturi, de la Consiliul Legislativ, condus de fostul coleg PSD care măcelărea Codurile penale, legile Justiţiei, călcând în picioare regulamentul la ordinul lui Dragnea, până la Avocatul Poporului, de la Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie la Autoritatea de Reglementare în Domeniul Comunicaţiilor.

Nu aveţi dreptul să puneţi în fruntea Autorităţii Electorale Permanente un reprezentant care era preşedintele CFSN în ’89 şi ’90, prefect din anul 2000 în judeţul Gorj, un om care a avut o carieră în PSD, care va reprezenta PSD în această funcţie, de altfel fiind prefectul PSD de Bucureşti în momentul de faţă. Nu faceţi această crimă împotriva democraţiei“, le-a transmis Orban colegilor săi.

Cine este Toni Greblă, noul șef AEP

Toni Greblă este o personalitate politică cunoscută, dar și controversată în România. A ocupat funcția de senator PSD, judecător la Curtea Constituțională între 2013 și 2015, secretar general în Guvernul Dăncilă, iar din mai 2022 a fost prefect al Capitalei.

S-a terminat! Unul dintre cele mai cunoscute cupluri e istorie.

Acesta a avut și probleme cu justiția. În 2015, Toni Greblă a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă. A fost acuzat de DNA că, din postura de senator și ulterior judecător la Curtea Constituţională (2013 – 2015), ar fi pretins şi primit de la un om de afaceri un autoturism marca BMW Seria 5, în echivalent de 56.070 de euro.

În 2018, fostul judecător CCR a fost achitat, în primă instanță, de Înalta Curte. Instanţa a decis şi ridicarea sechestrului dispus de procurori în acest caz. Apoi, în 2019 a fost achitat definitv. Între 2018 și 2019 a fost secretar general al Guvernului condus de Viorica Dăncilă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acest individ este acel personaj sinistru care a fost scapat de o condamnare de catre camarazii lui de la CCR , el fiind chiar initiatorul amendamentului care a eliminat posibilitatea supravegherii tehnice a suspectilor , cu toate ca era vizat de un dosar penal in acest sens . O secatura care toata viata lui nu a facut altceva decat sa fie slugoiul perfect pentru infractorii din PSD, acum si-a extins competentele si la penalii din PNL intr-o fratie a hotiei perfecte.
4
0
Mai răbdați puțin, votăm Noua Dreaptă și AUR și rezolvăm multe
1
0
nu-i mai deranjeze nimeni la furat. Iinfractorii intre ei. Grebla mai lipsea. Mwie cu mult kkt !!!
5
2
Vor mai ramane doar neamurile Fecali-lor +valoare toate ciorile nedorie pe mapamond
3
2
Asa vom face cum zice-ti voi zdrențelor. Vom vota cu zdrențele din psd
3
1
Asta înseamnă să fi mafiot.
5
1
USRisti nenorociti, pentru numirea asta ne vedem la vot nesimtitilor, VOTAM PSD!!
2
9
este din ce in ce mai bine
2
0
Au decalotat-o useristii, cu ciordeala la vot.
5
5
Atât timp cat poponarii aştia ramân neschimbați de la conducerea țării vă urez in ungureşte : be-leşti pwla mi-roşi cwru
4
2
Nu v-am spus ca vă scap de PSD? Asta fac, ii pun pe funcții și vă scap de ei!
2
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614