REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.5° Constanța Dum., 1 Oct. 2023
Anul XX Nr. 6503
26.5° Constanța Duminică, 1 Octombrie 2023 Anul XX Nr. 6503

Top 5 plante care ajută ficatul să se regenereze

Top 5 plante care ajută ficatul să se regenereze

A.F. 28 iulie 2023 | 00:00 535

Ficatul este o glandă anexă a tubului digestiv şi îndeplineşte funcţii importante pentru sănătatea noastră. Participă la procesele metabolice, ajută la detoxificarea organismului (toxinele acumulate sunt eliminate), luptă împotriva infecţiilor şi opreşte sângerarea şi produce bila (fierea), pe care o direcţionează prin canalele hepatice în vezica biliară, de unde este trimisă, atunci când este nevoie, prin canalul coledoc (canal excretor principal al pancreasului) în intestin (duoden) şi ajută la uşurarea digestiei grăsimilor alimentare, datorită acizilor biliari.

Top 5 plante care ajuta ficatul sa se regenereze

Datorită importanţei deosebite a acestui organ, bolile ficatului trebuie tratate cu multă seriozitate, chiar dacă acest organ are o mare putere de regenerare.

Un stil de viață sănătos fără stres, fumat, alcool, alimente ultraprocesate, grăsimi şi prăjeli vă ajută să vă mențineți fiatul sănătos. În plus, vă puteți ajuta și de plante pentru a combate bolile hepatice.

Anghinarea 

Pe lângă faptul că este un excelent tonic hepatic, are darul de a ajuta ficatul să-şi recapete structura normală, un lucru vital mai ales pentru pacienţii care au ciroză în faze avansate, scrie doctorulzilei.ro.

Rostopasca 

Este una dintre plantele intens folosite pentru prepararea medicamentelor contra afecţiunilor hepatice. Este recunoscută în fitoterapie pentru proprietăţile sale antivirale, drenoare şi regenerative ale celulei hepatice, fiind eficientă în toate tipurile de hepatită.

Armurariul 

Este unul dintre cele mai bune hepatoprotectoare, deoarece conţine silimarină, o substanţă care protejează ficatul, împiedică depunerea grăsimilor în ficat şi ajută la eliminarea substanţelor toxice din organism (din alcool, tutun, alimentaţia nesănătoasă). De asemenea, cercetările arată că silimarina este foarte utilă persoanelor care au probeleme cu colesterolul, reducând nivelul acestuia şi al trigliceridelor.

Aloe vera

Este o plantă renumită pentru proprietăţile sale curative, iar efectele maceratului sunt multiple, printre care: antitumoral, hepatoprotector, imunostimulant, antioxidant şi antidiabetic.

Păpădia

Frunzele și rădăcinile păpădiei curăță ficatul. Foarte eficientă este infuzia, pe care o obții din 2 lingurițe de plantă uscată și 250 ml de apă. După ce amestecul a dat în clocot, lași preparatul la infuzat, 10 minute. Strecori și bei de 2-3 ori pe zi, înainte de mesele principale, citează exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
14113451724
5/49
1610388237
joker
11339203516