REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Topul celor mai extravagante ţinute de la Eurovision. România are un reprezentant

Topul celor mai extravagante ţinute de la Eurovision. România are un reprezentant

Replica API 17 februarie 2021 | 00:00 1084

Trei luni ne despart de cel mai aşteptat şi controversat concurs muzical: Eurovision. Ediţia din acest an se va desfăşura pe 18, 20 şi 22 mai, la Rotterdam, în Olanda, iar unele ţări şi-au desemnat deja reprezentantul sau melodia câştigătoare. După ce ediţia din 2020 fost anulată din cauza pandemiei, Eurovision 2021 promite să revină mai flamboaiant ca niciodată.

Conchita Wurst

Eurovision nu mai e de mult un simplu concurs muzical, ci un adevărat show de imagine şi atitudine. Pe scena concursului au urcat foarte mulţi artişti care, pe lângă muzică, au susţinut diverse cauze sau mişcări, au avut ceva în plus de spus.

Cezar Oatu

Unii au făcut-o prin muzică şi versuri, alţii nu s-au limitat de atât, iar apariţiile lor extravagante au vorbit de la sine. Fie că a fost vorba de costume populare din diverse ţări, de ţinute futuriste, de travestiuri spectaculoase sau doar de apariţii penibile, la Eurovision moda a „vorbit“ întotdeauna. Iar România a fost inclusă în acest top.

Conchita Wurst

Una dintre cele mai spectaculoase şi controversate apariţii din istoria show-ului a fost artistul austriac în travesti Conchita Wurst, care a câştigat concursul din 2014, scrie clickpentrufemei.ro.

Nu a fost primul travesti de la Eurovision, dar a fost unul cu-adevărat deosebit: puţini se aşteptau să vadă pe scenă o femeie frumoasă şi elegantă cu... barbă. Înainte Conchitei Wurst, în travesti a mai evoluat Verka Serduchka din Ucraina, iar deschizătoarea de drumuri a fost artista transgender Dana Internaţional, din Israel, care a câştigat în 1998. Buranovskie Babushki, şase băbuţe simpatice din Rusia, au mizat pe costume populare vesele şi colorate, iar apariţia lor pe scena concursului a rupt monotonia, la fel ca în cazul polonezei Tulia

Buranovskie Babushki

România nu a câştigat niciodată competiţia muzicală, dar a făcut senzaţie la ediţia din 2013.

Tulia

Atunci, Cezar Oatu a asortat la vocea de contratenor o rochie. Ţinuta sa extravagantă i-a cucerit pe fanii concursului.

Verka Serduchka din Ucraina

Printre cei care s-au remarcat nu atât datorită muzicii, cât datorită hainelor extravagante se numără trupa Lordi din Finlanda, gemenii Jedward din Irlanda, trupa Pirates of the Sea din Letonia, trupa InCulto din Lituania.

Lordi

La ediţia din acest an, ţara noastră va fi reprezentată de Roxen. După ce organizatorii au reprogramat concursul care trebuia să aibă loc în luna mai, 2020, din cauza epidemiei Covid-19, TVR a decis să o susţină pe Roxen ca reprezentantă a României şi la ediţia din 2021, odată cu reluarea evenimentului. Roxen a fost desemnată câştigătoare a Selecţiei Naţiobale în 2020.

Jedward

În conformitate cu regulamentul, ţările participante la concurs au libertatea de a păstra reprezentantul desemnat pentru ediţia de anul trecut (anulată) sau pot alege un alt artist. Prevederile Regulamentului cu privire la melodia interpretată rămân însă aceleaşi, astfel încât respectiva melodie trebuie să fie lansată public după data de 1 septembrie 2020. Aşadar, Roxen va interpreta pe scena de la Rotterdam o piesă nouă, care va fi aleasă de un juriu din TVR.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272