REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Tot mai MULTE CĂRUȚE pe drumurile de la MALUL MĂRII

Tot mai MULTE CĂRUȚE pe drumurile de la MALUL MĂRII

Replica API 11 ianuarie 2021 | 00:00 1351

Circulația căruțelor pe drumurile publice a reprezentat întotdeauna o problemă pentru România. Pe lângă imaginea de ev mediu pe care o dau țării noastre, acestea afectează și circulația de pe drumurile rutiere, multe accidente mortale având loc din cauza atelajelor cu tracțiune animală. Un asemenea eveniment nefericit s-a întâmplat la Constanța, unde un minor, care era pasager într-o căruță, a fost lovit de o mașină, impactul ducând la decesul acestuia. Și, din nefericire, se pare că numărul atelajelor hipo de pe drumurile de la malul mării se tot mărește.

Conform anchetei efectuate, autoturismul Fiat Punto circula regulamentar pe DN 39E, între Constanța și Cumpăna, fiind surprins de pătrunderea pe carosabil a atelajului hipo condus de inculpatul Ibrahim Murad, acțiune de pătrundere pe drumul public inițiată și executată fără nicio măsură de asigurare. Observând apropierea autoturismului, victima minoră, care se afla în calitate de pasager în atelajul hipo, a sărit din atelaj pe carosabil, moment în care a fost surprins de autoturism, care l-a acroșat și care în urma impactului, a părăsit suprafața carosabilă și s-a oprit în apropierea acesteia. În urma producerii accidentului, victima a suferit vătămări corporale din cauza cărora a decedat.

Date din anchetă

Viteza autoturismului în premomentul apariției stării de pericol a fost de 61 km/h. , la o valoare inferioară limitei maxime admise în interiorul localităților și nu se constituie în cauza determinantă în producerea accidentului. Cauza determinantă a producerii accidentului a constat în angajarea atelajului hipo condus de Ibrahim Murad în traversarea carosabilului DN 39E, fără ca manevra să fie precedată de o asigurare corespunzătoare privind siguranța efectuării acestei acțiuni, atât pentru el cât și pentru ceilalți participanți la trafic. Posibilitățile de evitare a accidentului au aparținut în mod exclusiv inculpatului Ibram Ibram, conducătorul atelajului hipo, dacă acțiunea de traversare a carosabilului era executată după o asigurare corespunzătoare privind siguranța efectuării acestei manevre se putea evita tragedia.

Ce a spus instanța

Instanța l-a condamnat pe Ibrahim Murad la 2 ani de închisoarea cu executare, pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Exact GPS la toti tiganii odata cu vaccinul
0
0
Romania in sec 21 ! carute orient express
0
0
CU DEMOLAREA TERASELOR DE LA ANTURAJ, MIO SI ZORILE S-A MAI AUZIT CEVA ? INTREB PENTRU UN PRIETEN
2
1
Au falimentat machidonii si au trecut de la tigai si cazane la caruta?
0
1
viteza maxima in localitati era de 50kmh.un turist din Franta poate fi surprins de aparitia unei carute.Se vede des scena pe strazi cu oameni care trec strada prin loc nepermis si masini care nu incetinesc pt a evita impactul cu toate ca pedeapsa cu moartea este abolita la noi in tara.Am oprit constructia de autostrazi pt a gasi solutii de trecerea viezurilor ,ori pt oamenii la care n am gasit solutii economice de supravetuire n am gasit solutii de utilizare a drumurilor.
2
0
tiganii cu carute fura,arunca gunoaie peste tot.Din asta traiesc!puneti.le gps sa vedeti pe unde fura!
2
0
nu vezi asa ceva la cj,oradea ,timisoara ..doar la cta .pururea balcanica .o samanta ,o shaorma ,un shuberek...cai si trasuri..
6
0
sunt tot mai multe rable asa ca voi, raspunsul din trafic e firesc: trebuie sa mergeti si voi cu ceva acasa de la munca
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468