REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Tot mai multe femei din Constanţa, tâlhărite în plină stradă

Tot mai multe femei din Constanţa, tâlhărite în plină stradă

Replica API 10 iulie 2013 | 00:00 104

Întrucât tot mai multe femei devin victimele tâlhăriilor în plină stradă, oamenii legii au demarat o campanie "Fii prudentă! Poţi preveni tâlhăria!". Acţiunile s-au derulat şi în cursul zilei de marţi, poliţiştii împărţind pliante informative. Din nefericire, multe dintre femeile oprite pe stradă au menţionat că au fost victime.

În continuarea demersurilor Poliţiei Române de intervenţie pentru prevenirea infracţiunilor de tâlhărie, Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii a lansat, la data de 27.06.2013, Campania "Fii prudentă! Poţi preveni tâlhăria!", având drept scop creşterea gradului de informare a populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a tâlhăriilor şi se va derula în perioada iulie-august 2013. La nivel local, în continuarea programelor locale de prevenire a infracţiunilor săvârşite cu violenţă din cadrul I.P.J. Constanţa, această campanie intitulată "Fii prudentă! Poţi preveni tâlhăria!" a debutat marţi, orele 10.00, în zona de competenţă a Secţiei 3 Poliţie, în Piaţa Griviţei, unde poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în colaborare cu poliţiştii de ordine publică şi de proximitate au înmânat pliante cu caracter informativ - preventiv în scopul creşterii gradului de informare a populaţiei cu privire cu privire la modalităţile de prevenire a tâlhăriilor. "Pot spune că la nivel local, comparativ cu statistica anului 2012, infracţionalitatea pe linia tâlhăriilor este în scădere. Noi suntem întotdeauna aproape de cetăţean pentru a forma o legătură între noi, tocmai pentru a preveni şi a împiedica infracţiunile", a declarat Gabriela Radu, din cadrul Poliţiei Municipiului.

Femeile au început să umble cu cercei din plastic

De asemenea, multe dintre femeile oprite pe stradă au declarat că au fost chiar ele victime. "Este foarte bună acţiunea, dar acum nu pot să umblu fără cercei. Să vă spun, în ianuarie, un bărbat s-a repezit în spatele meu, mi-a deschis fermoarul buzunarului de la haină. Eu am băgat imediat mâna în buzunar după bani şi i-am prins mâna, şi aşa mi-am luat banii. Erau 100 de lei. La care el spunea că i-a găasit pe jos. Nu am mai fost la Poliţie. Aşa este, este periculos pentru o femeie să umble pe stradă, dar nu avem ce face", a spus Ioana. Nici doamna Carmen nu a scăpat de mâna tâlharilor, fiindu-i furaţi cerceii din urechi. De frică, a început să poarte cercei din plastic. "În ziua de astăzi nu mai eşti sigur de nimic. Poliţia să-şi facă datoria. Chiar eu am păţit aşa ceva, acum vreo trei săptămâni. Mi-au smuls cerceii de la ureche. Acum umblu cu clipsuri. Era ziua în amiaza mare. Am fost la Poliţie, am dat declaraţie dar nu a fost prins hoţul.", a spus Carmen. Astfel, poliţiştii au acţionat în zona pieţelor Tomis II, III, Complex Unirii, zona pieţei Griviţei, zona Brik, C.E.T. şi Km. 4-5. S-a recomandat cetăţenilor să fie mereu prudenţi, să evite să meargă la ore târzii în zone virane, locuri izolate sau parcuri şi să nu intre în discuţie cu persoane necunoscute care le abordează pentru diverse pretexte. Dacă sunteţi martorul sau victima unei infracţiuni apelaţi telefonic 112!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272