REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Tot mai multe proprietăți, scoase la vânzare de ANAF din cauza PANDEMIEI

Tot mai multe proprietăți, scoase la vânzare de ANAF din cauza PANDEMIEI

Replica API 1 martie 2021 | 23:33 6276

Criza generată de pandemia temutului virus Covid-19 s-a resimțit și printre constănțeni. Mulți dintre aceștia și-au pierdut locurile de muncă fiind în situația de a nu-și mai putea achita creditele pentru achiziționarea propriei locuințe. Site-ul ANAF-ului este plin de anunțuri prin intermediul cărora instituția vrea să vândă diferite bunuri aparținând debitorilor persoane fizice sau juridice. De altfel, printre bunurile sechestrate de Fisc se găsesc multe proprietăți imobiliare, dar și autoturisme.

Ce apartamente și case poți cumpăra

Spre exemplu, prin intermediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Galați, Fiscul a anunţat recent că pe data de 3 martie organizează la sediul instituţiei din Constanța o licitaţie pentru vânzarea unui bun imobil, respectiv un apartament cu două camere decomandate, cu o suprafaţă de 45.86 metri pătrați, aflat în proprietatea a două persoane fizice. Pentru apartamentul de 45.86 metri pătrați la care se adaugă și balconul în suprafață de 2.83 metri pătrați, situat în Constanța, pe strada Cișmelei, prețul de licitație pornește de la 263.218 lei.

De asemenea, în localitatea Valu lui Traian este scoasă la licitație o locuință P+E - C1 în suprafață construită de 105 metri pătrați, dar și teren aferent intravilan cu suprafața de 435 metri pătrați, situată pe strada Mihai Eminescu, numărul 61, la prețul de pornire de 319.369 lei. Acestă locuință este scoasă la licitație pentru a treia oară.

Și în comuna Nicolae Bălcescu, localitatea Dorobanțu, este scos la licitație o proprietate imobiliară, compusă din teren intravilan, construcție și garaj cu o suprafață de 246 de metri pătrați. Prețul de pornire fiind de 408.996 lei.

Condiții de participare la licitații

Pe lângă dovada plăţii garanţiei de participare (10% din prețul de pornire), persoanele care doresc să se înscrie la o astfel de licitaţie trebuie să prezinte Fiscului mai multe documente, inclusiv o copie de pe actul de identitate, în cazul persoanelor fizice, în timp ce firmele sunt obligate să depună o copie de pe certificatul unic de înregistrare eliberat de Registrul Comerţului (în cazul firmelor din străinătate, actul de înmatriculare tradus în limba română). Totodată, cei interesaţi să achiziţioneze bunul scos la licitaţie se vor prezenta la data stabilită şi locul fixat pentru vânzare şi cu o dovadă emisă de creditorii fiscali cum că nu au obligaţii fiscale restante, precum şi o împuternicire (procură specială) pentru persoana care îl reprezintă pe ofertant, dacă este cazul.

Ce maşini scoate Fiscul la vânzare

Pe lândă proprietățile imobiliare, Fiscul organizează și licitații pentru vânzarea câtorva autoturisme. Astfel, spre exemplu, pe data de 4 martie, este scos la licitație un autoturism Audi A6, fabricată în 2005, caroserie berlină și capacitatea cilindrică de 2967 cmc. Prețul de pornire pentru această mașină este de 19.010 lei.

De asemenea, este scos și un Volkswagen Golf, anul 2003m caroserie break și capacitate cilinidrică de 1893 cmc, prețul acesteia fiind de 4.435 de lei.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai si unde mortii mami lor este protectia statului.Adica statul Roman imcompetent si de cacat din cauza caruia pandemia s a raspandit da amenzi si pune restrictii iar prostul de Roman o suge.HAI SICTIR NATIUNE DE CACATI
1
0
Preturi f mari . N ui de mirare ca la aceste licit ar avea acces toata lumea. Alea care au preturi bune se dau cu ponturi si cetateanu de rand nu are acces .
12
2
Ce treaba are anafu cu proprietatile unora?! Sa inceapa cu felix voiculescu. Tzara de securisti imputiti si servanti saraci cu duhul
9
2
te miri de 1000 pe mpin Tomis Nord .Vezi la asa zisii dezvoltatori 1500 mp in camp .
7
1
Pe bune ? 50.000 Euro pentru 50 mp ?
17
1
gigel are dreptate tot ce e bun si eftin ramane in famiglie pe piata dam doar ciurucuri scumpe
18
1
mari afaceri!vechitura aia de audi care nici grAtis n.as lua.o,la cit consuma si ce taxe are. case de cacao fara fundatie,direct pe pamint,cu materiale de 2 leipeturi in comeni,etc.buna afacere!
17
0
Nu-i bine sa profiti de pe urma necazurilor altora. Nimeni nu vrea sa isi piarda casa sau masina pt care a muncit. Sunt si cazuri in care se pierd bunuri din cauza ca ai semnat ca prostu sau ai facut o afacere paguboasa fara sa te gandesti inainte, sau..ai investit banii din credit aiurea. Aici da , prostia si aroganta, costa.
20
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218