REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mie., 22 Mai 2024
Anul XX Nr. 6737
11.4° Constanța Miercuri, 22 Mai 2024 Anul XX Nr. 6737
 

Tot mai mulți șoferi întorc pe linia dublă continuă că nu au altă opțiune. Video

Tot mai mulți șoferi întorc pe linia dublă continuă că nu au altă opțiune. Video

Andreea VLAICU 1 mai 2024 | 00:00 2433

Tot mai mulți conducători auto par să dea uitării regulile de circulație pe drumurile publice. Cu toate că autoritățile atrag atenția asupra faptului că în România asistăm la un adevărat carnagiu pe șosele, ceea ce plasează țara pe un loc deloc onorabil, cu un număr ridicat de accidente rutiere, nebunia unora dintre șoferi atinge cote alarmante. Zilele acestea, spre exemplu, un constănțean a efectuat o manevră de întoarcere pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, chiar de pe prima bandă, imediat după ce a frânat brusc. Totul a fost filmat datorită camerei de bord amplasată pe mașina din spatele acesteia, încă o dată reușind să captureze ilegalitățile șoferilor din oraș.

Tot mai multi soferi intorc pe linia dubla continua ca nu au alta optiune. Video

Cu toate că autoritățile atrag atenția asupra faptului că în România asistăm la un adevărat carnagiu pe șosele, ceea ce plasează țara pe un loc deloc onorabil, cu un număr ridicat de accidente rutiere, tupeul și inconștiența unora dintre șoferi atinge cote alarmante. Regulile rutiere par să fi opționale sau de formă pentru unii conducători auto, mai ales pentru cei care se grăbesc. Este cazul și unui constănțean care și-a întors autovehiculul fără nicio reținere pe un drum separat de linia dublă continuă.

A frânat brusc, după care a întors de pe prima bandă

Totul s-a întâmplat într-o secundă, deoarece șoferul mașinii cu numărul CT 72 LIM, vizibil grăbit, a efectuat o întoarcere pe linia dublă continuă chiar de pe prima bandă a sensului de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Atunci când a observat că are „verde” din sensul opus și nu circula niciun autovehicul, a văzut oportunitatea, a frânat brusc și a efectuat întoarcerea. Este foarte puțin probabil ca șoferul să nu fi văzut că zona era prevăzută cu linie continuă, așa că am considera că întoarcerea a fost efectuată cu bună știință. Manevra a fost finalizată în siguranță, din fericire, fără a pune în pericol viața celorlalți participanți la trafic.

Tot mai multi soferi intorc pe linia dubla continua ca nu au alta optiune. Videonumărul mașinii

Întoarcerea este interzisă pe drumurile marcate cu linie continuă, simplă sau dublă, aplicată între sensurile de circulație. La întoarcerea pe linia dublă continuă nu se dispune reținerea permisului de conducere, însă se aplică o amendă contravențională cuprinsă între 870 - 1.160 lei.

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Amenda pe măsură și carnetul.la naftalina cel puțin trei luni pentru învățare de minte și sa fie un exemplu.
2
2
Mare lucru ce a facut shoferul asta s-a asigurat si a intors taind linia continua,daca era trafic si incurca circulatzia mai spun dar asha merge,periculoshi sunt aia care circula cu o viteza asha mare ca nu avetzi timp sa ii filmatzi si fac depashiri periculoase de te trezeshti cu vitezomanul venit dupa sensul lui de mers in fatza mashini tale si accidentul este sigur cu urmari de multe ori chiar deces.
3
3
Sper ca următorul primar să conștientizeze ca e o prostie ce a făcut ăsta actual și să aducă străzile și parcările la nivelul anterior.. ca ne-a rupt pe genunchi amiralul sulii
5
1
Suntem obligați la asemenea manevre datorita acestui habarnist care conduce orașul. El circula la Eforie prin port nu pe ruta pe care circul noi. Este primarul care a făcut cel mai mult rău Constanței și constănțenilor. ADIO DISTRUGATORULE .
5
2
Era mai bine sa lase sensul giratoriu, in acest fel strazile adiacente preiau o parte din trafic. Este haos.
7
0
Asta care a dat pe goarna cu filmarea, e virgin? El nu a taiat niciodata linia dubla? Nu a fentat niciodata codul rutier? Asa va place sa le faceti treaba militienilor si pe gratis.
9
4
Sifoanele nu au disparut! Sifoneala o avem in adn! V-an gura de sifonari!
6
4
Nu numai șoferii sunt de vină. De ce s-au desființat sensurile giratorii? De ce trebuie să ajungi la intrarea în Mamaia dacă pleci de la City Mall și vrei să ajungi la Poloclinica2 sau la gară? Circulația rutieră în Constanța mai mult s-a întortocheat decât s-a ușurat. In unele locuri, este un haos total.
11
0
Face parte din marea imobilitate urbană și reducerea emisiilor Ocolești orașul ca să ajungi acasă De când ne-am certat cu rușii vorbim numai de poluare de parcă numai în Europa o avem Sunt războaie la graniță dar acolo nu e poluare , nici în golf nici în Africa
14
2
Trafic distrus de un bosorog senil.
19
5
La liceul Ovidius in fiecare dimineata sute de masini intorc pe linia continua la intersectia cu staduta care duce la Kaufland. Ca trebuie sa-si bage odraslele cu masina pana la usa scolii, sa nu se oboseseasca cumva!
15
6
Hai r*****a ca sunteti orbi. Daca asa e orasul, asa devin si regulile!
13
0
Asta era bolt ca toți fac asa și politia nu i vede. Slugile bolt nu respecta nimic
5
10
Eu circul când vreau și cu vreau chiar daca am permisul suspendat din data de 11 Aprilie 2024 pentru o perioadă de 120 zile.Zilele trecute ați pierdut un adevărat circ fara bani când după ce m am deplasat la futelnita mea de pe malul Dunării de la Seimeni am rămas puțin surprins cum cei de la poliția Cernavodă au încercat să mă prindă să mă aresteze că eu circul unde vreau in judetul Constanta chiar daca am permisul suspendat.Eu după mintea mea cred că am luat o pe arătură sau mai bine cred că sunt DILAU.Avand in vedere că reprezint PSD Cernavoda și reprezint niste oameni.Ce cred aceștia despre mine care nu respect legile țării fiindcă am PILE,CUNOSTINTE RELATII LA M.A.I.Daca in acest mod acționez ei acum când voi fi primar al orașului voi fi DIMNEZEU PE PAMANT.SI ATUNCI TREBUIR SA NU VOTATI UN OM CERTAT CU LEGEA ,O JIGODIE,UN HOT,UN ESCROC,UN MICINOS.
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515