REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
16.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Toți elevii constănţeni vor beneficia de reduceri la abonamentele RATC. Cine primește gratuitate

Toți elevii constănţeni vor beneficia de reduceri la abonamentele RATC. Cine primește gratuitate

Replica API 14 februarie 2015 | 08:25 346

Subvenții pe bandă

Subvenții pe bandă

Circoteca pe marginea abonamentelor pentru transportul în comun dintre Primăria Constanța și asociațiile reprezentative a elevilor pare să se apropie de final. După doi ani de scandal cu Asociația Elevilor (AEC) din Constanța, de altfel fosta conducere a Consiliului Județean al Elevilor, primarul Constanței, Radu Mazăre, a ajuns la un consens cu actuala conducere a CJE. În ciuda adoptării unui proiect de hotărâre în acest sens în cadrul ședinței de vineri a consiliului local, Mazăre încă nu este convins de eficiența deciziei de a acorda reducere de 50% pentru toți elevii care folosesc mijloacele de transport în comun.

„Până acum, elevii aveau transport în comun subvenționat jumătate din abonament cei care câștigau, elevii, pe membru de familie, până-n 18 milioane (lei vechi – n.r.) pe lună. Tot au existat discuții de anul trecut, cu plângeri penale și așa mai departe, ca să subvenționăm și pentru elevii care au peste 18 milioane pe lună și am luat această decizie, cu toate că, în opinia mea nu este corectă și o să discutăm peste vreo două luni să vedeți câți elevi au venit să beneficieze de aceste abonamente. Legea spune că subvenționarea acestor jumătăți de abonamente se face atât din bugetul local, cât și din bugetul de stat. Noi am considerat că până acum este suficient pentru cei cu venituri până în 18 milioane și ca să nu mai existe discuții am zis „bine, cu toții” și a votat consiliul local. În plus, vor avea gratuitate, de data asta, pentru transportul în comun, toți elevii orfani și cred că e corect aici”, a spus Mazăre. Deși, se vedea „din avion” faptul că primarul a luat decizia tocmai în ciuda trupei AEC, reprezentată de Alexandru Manda și Andrei Eduard Burghelia, acordând acest drept altei conduceri a CJE, AEC a reacționat și și-a asumat victoria în acest demers.

„Victorie a elevilor constănţeni! Toţi elevii din Constanţa vor beneficia de reducere la transportul local în comun! Demersurile inițiate de membrii Asociației Elevilor din Constanța de acum 2 ani și-au produs astăzi efectele. Consiliul local Constanța a adoptat o hotărâre prin care toți elevii care învață în municipiul Constanța beneficiază de 50% reducere la transportul local în comun”, se arată într-un comunicat emis vineri de AEC.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108