REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Toți ȘEFII din IPJ, prezenți la discuții despre FURTURILE din locuințe, din Constanța! DECLARAȚIILE VICTIMELOR

Toți ȘEFII din IPJ, prezenți la discuții despre FURTURILE din locuințe, din Constanța! DECLARAȚIILE VICTIMELOR

Replica API 17 decembrie 2019 | 00:00 1142

VIDEO

VIDEO

La sediul Serviciului Rutier Constanța, din cadrul IPJ, a fost lansată campania de prevenire a furturilor din locuințe „Hoții îți invadează intimitatea - Ce lasă în urma lor este mai dureros deât furtul în sine”, care se va desfășura în perioada decembrie 2019 - februarie 2020.

În cadrul evenimentului a fost prezentat clipul interactiv al campaniei, care va putea fi vizionat cu ajutorul ochelarilor VR, cei prezenți putând astfel „vedea” ce se întâmplă în cazul unui furt din locuință. Oamenii legii au prezentat statistica, din perioada ianuarie - noiembrie 2019, față de aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, în 2018 au fost înregistrate 1197 furturi din locuințe, iar în 2019: 880. Dintre acestea, cu autori cunoscuți au fost 184 (2018) și 146 (2019). Persoane cercetate pentru furturi din locuințe 129 (2018) și 168 (2019). Persoane împotriva cărora au fost luate măsuri preventive 52 (2018), 73 (2019). Marius Ghiță, adjunctul Poliției Municipiului Constanța, a prezentat două dintre cele mai întâlnite moduri de furturturi, și anume "Chei Potrivite" și Pomana". În prima variantă, hoții se folosesc de o cheie mincinoasă, care este, de fapt, un dreptunghi, din aluminiu, subţire ca o folie, în interiorul căruia se pune ceva consistent pentru a se putea mula pe striaţiile din butuc. Metoda Pomana a făcut și ea multe victime. Spre exemplu, un vârstnic de la malul mării, proaspăt mutat într-un bloc, a primit vizita unei persoane care s-a recomandat a fi vecin şi care a spus că a venit pentru a împărţi, pentru a aduce colivă. Acesta a invitat-o în casă, iar în acel timp, „musafirul” a reuşit să fure o sumă de bani. Mai exact, Gheorghe T., de 92 ani, din Constanţa, domiciliat pe strada Soveja, a reclamat faptul că, în jurul orei 14.00, a primit în locuinţa sa o persoană de sex femeiesc, de aproximativ 70 de ani, care i-a declarat că a venit cu pomană şi vrea să-i ofere suma de 100 de lei, dar că are doar o bancnotă de 200 lei, la care îi trebuie rest. Gheorghe s-a dus în dormitor, de unde a adus suma de 100 lei. Femeia a luat bancnota de 200 de lei propusă pentru a fi schimbată, lăsându-i totodată bărbatului propria bancnotă de 100 lei. După plecarea femeiii din locuinţă, bătrânul a constat lipsa din dulapul din dormitor a 5.000 de lei. Totodată, oamenii legii au prezentat, în cadrul conferinței e presă, videoclipuri cu declarațiile unor victime, dar au vorbit și despre modificările legislative, care vor intra în vigoare din ianuarie 2020.

Prezenți la eveniment au fost: Constantin Dancu, șeful IPJ Constanța, Mircea Vizitiu, adjunct al IPJ Constanța, Ion Chiru, șeful Poliției Municipiului Constanța, Marius Ghiță, adjunct al Poliției Municipiului Constanța, Cristian Popescu, șeful Poliției Mangalia, Romeo Florea, șeful Poliției Medgidia, Ovidiu Zamfir, șeful Serviciului Cazier Judiciar, Simion Nicolae, șeful Serviciului Arme, Explozibil și Substanțe Periculoase, Alexandru Didel, șeful Serviciului Resurse Umane, Sinan Musledin, șeful Serviciului Criminalistic, Constantin Stoian, șeful Servicului Ordine Publică, Florin Călin de la Investigații Criminale, Gheorghe Ciocan, șeful Serviciului Cabinet, Marian Nucu, șeful SAS, Cosmin Tănase din partea Servicului de Investigare a Criminalității Economice Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al IPJ și Eugen State și Cătălin Baba, din parte Feroneria.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cel mai prost si dobitoc e chiru
0
0
daca asta e politia- e jale de noi!
0
0
Toate comenturile de mai jos vin de la oameni frustrati care nu stiu decat sa comenteze. Sunt genul de oameni care daca vad o cioara care face o infractiune se intorc cu spatele si apoi vor dreptate. Rusine sa va fie!
2
0
Daca vreti o tara ca afara si politie ca afara, platiti fratilor!!! Privatii fac evaziune la greu, tinerii fug de munca ca de draqu iar pensionarii au ramas singurii care mai muncesc...
2
2
de hoti paraziti. Sunteti la fel ca hotul saman,de la doi si unsfert,care da informatii arabilor prin curva. Aveti salarii mari ,iar crimele si criminalii sunt liberi.Voi si serviciile dormiti pe salarii mari.
10
4
politia e mina in mina cu hotii.Prin anul 96-2000 facea ravagii in Mangalia banda lui Minca,circiumarul,ala casatorit acum cu aia de la loteria nationala,doi borf..si.Fuaru numai bijuterii si numai de craciun,anul nou,cind victimele plecau in vizita la rude. Prada se impartea cu gaborii. N-am uitat,Minca!
10
0
Fac poze si trimise amenzile acasa.Camere in fata blocurilor,in piete mari. DACA aduci Ferentariul in zona logic ca cresc furturile.Pune cativa politisti sa vizioneze camerele alea noaptea si sa vezi ce flagrant misto aveti.Cate masini distrug astia din HC si cat fura,aia de la Sectia 2 o strada mai incolo de ei,dorm noaptea,ca nimic nu prind sau fac ptr siguranta in fata ciorilor
11
0
Mai bine s-ar implica in vanzarile de petarde. In Mangalia, pe bdul. Callatis, la sala de jocuri clientii vand petarde pe comanda.
6
1
acest dancu este cel care l-a facut scapat pe umflatul betivan cu drena de NY cand dormea la volan in intersectie la Capitol. omul e trup si izmene cu psd , dar cu ajutorul lui matei a ramas in functie... bravo oras al prostilor !
14
0
tare din locuinte, cu atatia sefi si politisti , greu se descopera hotomani, usor scapa!
11
1
Politia este ca si inexistenta.
9
0
ce caut eu acolo....
10
0
IZVOR NESECAT DE IMBECILI!!!
11
0
Chirule tie nu ti-a dat pantofi ministerul si probabil ti-ai cumparat cizmulite sa pari mai sic. Fa raport sa-ti dea si tie o pereche de pantofi sau sa-ti faca subalternii cheta ca ai salariu de amarit.Ai stricat toata poza cu ciocurile de la cismulite.
10
0
adunat sa va impartiti spagile de la interlopii si proxenetii judetului Constanta???.
20
0
Ala e un taran...nu il duce capu la infractiuni...
11
2
uite bulangiul ala din mijloc ce fata de infractor are astia sunt cei mai mari infractori
14
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272