REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Tottenham - Fulham 1-1. Șase echipe sunt despărțite de doar 6 puncte, în fruntea Premier League

Tottenham - Fulham 1-1. Șase echipe sunt despărțite de doar 6 puncte, în fruntea Premier League

Replica API 15 ianuarie 2021 | 00:13 1244

Tottenham a făcut doar egal în duelul cu Fulham, restanță din etapa a 16-a din Premier League (1-1). În fruntea clasamentului din Anglia e "aglomerație" mare, duelul la titlu anunțându-se de poveste.

Fără a mai juca vreun meci în campionat după Boxing Day, din cauza cazurilor de COVID-19 din lot, Fulham nu a acuzat șocul, dându-i o replică excelentă formației lui Mourinho.

Totuși, gazdele au în Kane și Son doi fotbaliști world-class, capabili oricând să destabilizeze orice apărare. Iar primul gol al partidei a venit după 25 de minute, când Reguilon a găsit o centrare de mare calitate pentru Kane. Vârful lui Spurs a reușit al 25-lea său gol cu capul, în Premier League. Doar doi alți jucători au mai reușit de-a lungul timpului, în campionatul Angliei, să marcheze 25 de goluri cu dreptul, 25 cu stângul și 25 cu lovituri de cap: Robbie Fowler și Andy Cole. Kane confirmă încă o dată, dacă mai era nevoie, că e un atacant complet.

Kane s-a remarcat în acest sezon prin multitudinea de pase decisive, majoritatea pentru Son. Azi, golgheterul lui Tottenham a ajuns la același număr de goluri și de pase decisive.

De când Mourinho a sosit la Spurs, în noiembrie 2019, Kane a marcat cele mai multe goluri din Premier League (32, în 45 de partide). Doar Salah a ținut pasul cu vârful englez, golgheterul campioanei marcând în acest interval de 31 de ori (în 56 de meciuri).

După pauză, Spurs a avut ocazia să se desprindă și să își treacă în cont cele trei puncte, dar Son a trimis doar în bară, la o fază în care a scăpat singur cu Areola. Era de așteptat ca oaspeții să cadă fizic pe final, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Scott Parker a mutat excelent, trimițându-l în teren pe Lookman, care a destabilizat apărarea lui Mourinho. De la el a plecat centrarea pentru golul egalizator, al lui Cavaleiro (minutul 74), pentru ca apoi tot Lookman să creeze o fază în care Lloris s-a remarcat în fața lui Loftus-Cheek.

6 echipe în 6 puncte, în fruntea Premier League

Premier League are după această rundă intermediară un nou lider, în persoana lui Manchester United. Însă, diferențele dintre formațiile fruntașe sunt atât de mici încât se anunță o poveste fantastică pentru cucerirea titlului în cel mai puternic campionat din lume.

Cu un succes miercuri seară, Spurs ar fi urcat pe 3, la 4 puncte de United și unul singur de Liverpool. La egalitate cu formația lui Mourinho ar fi fost alte 3 formații: Manchester City, Leicester și Everton. Așa, Tottenham e doar pe 6, dar diferența față de lider nu e una insurmontabilă (6 puncte).

Mulți specialiști sunt de părere că vom avea o bătălie până în ultima rundă pentru câștigarea campionatului, cei mai mulți pronosticând o luptă în trei, cu City având un mic avantaj în fața concitadinei și a lui Liverpool, campioana în exercițiu. Asta pentru că Guardiola dispune de cel mai echilibrat lot, iar Aguero, care a lipsit până acum, e în sfârșit recuperat și gata de joc. În plus, Liverpool are marele handicap al absenței celor doi fundași centrali titulari, Van Dijk și Joe Gomez.

Clasamentul în fruntea Premier League

1. Manchester United - 36 puncte (17 meciuri)

2. Liverpool - 33 puncte (17 meciuri)

3. Manchester City - 32 puncte (16 meciuri)

4. Leicester - 32 puncte (17 meciuri)

5. Everton - 32 puncte (17 meciuri)

6. Tottenham - 32 puncte (17 meciuri), scrie eurosport.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369