REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Totul despre guma de mestecat. Care pot fi consecințele acestui obicei inofensiv?

Totul despre guma de mestecat. Care pot fi consecințele acestui obicei inofensiv?

A.F. 25 noiembrie 2022 | 00:00 238

Cu mentă, eucalipt, căpșuni, cu sau fără zahăr… Guma de mestecat a fost populară încă de când a ajuns în Franța în buzunarele soldaților americani, dar ce conține cu adevărat? Este un obicei bun? Uite care pot fi consecințele acestui obicei inofensiv!

În 2010, Franța a fost al doilea mare consumator de gumă de mestecat, imediat după Statele Unite. Deși această tendință a fost revizuită în scădere, aceste mici gume de mestecat sunt încă una dintre dulciurile preferate ale francezilor.

Remediu antistres

Aceste noi tipuri de dulciuri au făcut furori în timpul celui de-al Doilea Război Mondial: soldații americani au fost aprovizionați în mod regulat cu ele. Ele erau considerate un remediu antistres care le permitea să rămână mai concentrate.

Ce conțin gumele de mestecat?

Concret, este o gumă destinată a fi mestecată, nu înghițită. Acesta este compus dintr-o bază insolubilă în apă – și în salivă: un amestec de gume și rășini naturale sau sintetice, la care se adaugă îndulcitori sau zahăr, arome (eucalipt, mentol, căpșuni etc.) și alți adjuvanți de fabricație, cum ar fi coloranți, gelatină, emulgatori, stabilizatori, bicarbonat etc.

Rețineți: ingredientele sunt dozate diferit în funcție de marcă, pentru a obține mai multă sau mai puțină elasticitate.
Beneficii: este guma de mestecat o idee bună?

Faci baloane din gumă pentru a-ți impresiona prietenii, mestecatul în avion pentru a evita presiunea asupra urechilor în timpul decolării… Guma de mestecat poate avea multe utilizări. Iar unele dintre ele pot fi chiar benefice pentru sănătate.

Combate respirația urât mirositoare

Guma de mestecat poate avea într-adevăr un efect asupra concentrației de compuși volatili de sulf responsabili de respirația urât mirositoare. Acest lucru este valabil mai ales dacă guma de mestecat în cauză conține probiotice Lactobacillus, acetat de zinc, extract de scoarță de magnolie sau extract de eucalipt.

Care este impactul gumei de mestecat asupra sănătății orale?

Imaginația colectivă tinde să îi facă pe oameni să creadă că toate gumele de mestecat sunt rele pentru dinți. Cu toate acestea, guma de mestecat fără zahăr crește producția de salivă, ceea ce ajută la combaterea senzației de gură uscată (xerostomie) și, de asemenea, neutralizează acizii din placa dentară pentru a preveni atacarea smalțului dentar. Acesta este un bun început pentru prevenirea cariilor.

Ele nu ar trebui să înlocuiască niciodată periajul dinților și al spațiilor interdentare, dar pot fi utile ocazional, după masă, atunci când nu ai posibilitatea de a te spăla pe dinți.

Guma de mestecat crește, de asemenea, concentrația de calciu din salivă, care ajută la întărirea smalțului dentar.

Cea fără zahăr – și, prin urmare, necariogenă – cu eticheta UFSBD poate fi consumată timp de aproximativ douăzeci de minute, de două-trei ori pe zi.

Sunt gumele de mestecat eficiente în renunțarea la fumat?

Unii înlocuitori de nicotină iau forma unor gume de mestecat: acestea oferă o doză mai mare sau mai mică de nicotină, care ajută la combaterea dorinței de a fuma. Sentimentul de sevraj dispare treptat, iar nevoia de a fuma dispare.

Aceste produse nu trebuie consumate ca o gumă de mestecat convențională. Cel mai bine este să consultați un profesionist din domeniul sănătății: există mai multe doze diferite și o monitorizare regulată permite o retragere treptată. În plus, în anumite cazuri, acești înlocuitori pot fi rambursați de către securitatea socială, potrivit Sante, citat de doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614