REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.3° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Tradiții culinare, dans și culoare la Liceul Teoretic „Anghel Saligny” Cernavodă, la Ziua Europeană a Limbilor Străine

Tradiții culinare, dans și culoare la Liceul Teoretic „Anghel Saligny” Cernavodă, la Ziua Europeană a Limbilor Străine

Replica API 28 septembrie 2018 | 23:10 1430

Pentru a sărbători și marca diversitatea lingvistică europeană, Liceul Teoretic „Anghel Saligny” prin elevii claselor gimnaziale, liceale și dascălii acestora, se mobilizează în mod impresionant, an de an.

Anul acesta, la gimnaziu: șapte clase - 7 țări alese! Au fost reprezentanți de la fiecare clasă (o fată și un băiat, în costume tradiționale), care au răspuns la întrebările legate de diversitatea lingvistică și plurilingvism, dar și de cultură generală. Fiecare clasă a prezentat apoi, un moment artistic (decoperindu-se astfel, bogăția culturală a spațiului european). A urmat prezentarea unui meniu specific țării (fel principal, desert și băutură tradițională fără alcool), întreaga clasă fiind decorată cât mai reprezentativ și sugestiv. Premierea la gimnaziu: s-au acordat Premiile I, II, III- diplomă și cupe și 4 premii speciale pentru momentul artistic, tradiții culinare, costume, coregrafie.

La ciclul liceal, organizatorii au fost: profesor limba franceză Dincă Giovana, profesor limba română Menaef Elena, profesor limba română Mihalca Gela, invitat - director adjunct- profesor Herghiligiu Cristina. Această zi a fost sărbătorită în cadrul proiectului “Călător prin Europa”. Fiecare clasă, ca și la gimnaziu, a fost pentru o zi o țară din Europa, prezentand în fața călătorilor din celelalte țări, bogăția culturală și lingvistică . La sfârșitul călătoriei, exploratorii au rememorat cele văzute printr-un test de cultură generală, obținând următoarele premii: Premiul I- Danemarca și Portugalia, Premiul II- Franța, Spania, Olanda, Belgia, Premiul III- Anglia, Mențiuni: Elveția, Germania, România, Rusia.

O echipă minunată formată din elevi de gimnaziu si liceu, dascăli, părinți, Asociația acestora, reprezentată de doamna Lucia Miron. Directoarea Alexandrina Nuțu a fost alături de aceștia, pe parcursul reușitei zile, devenită de acum o frumoasă tradiție! Stăpânirea limbilor străine îți oferă mai multe şanse - şansa de a lucra, de a studia, şansa pentru o viaţă mai bună, mai prosperă, şansa de a-ţi depăşi propriile limite şi orizonturi.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ptr ce respect , pt un bou care nu stie sa lege doua vb , cica e edil, si camarila lui, curve si frustrate???
2
1
Respect Cernavoda ,un exemplu.....
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468