REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
11.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

TRAFIC INFERNAL ÎN VALU LUI TRAIAN DIN PRICINA PĂRINŢILOR CARE TRAVERSEAZĂ ALANDALA! VIDEO

TRAFIC INFERNAL ÎN VALU LUI TRAIAN DIN PRICINA PĂRINŢILOR CARE TRAVERSEAZĂ ALANDALA! VIDEO

Replica API 19 septembrie 2018 | 12:12 465

Ce spun poliţiştii

Ce spun poliţiştii

De cum s-a dat startul noului an școlar, participanții la traficul rutier din Valu lui Traian, care au drum în zonă dimineața, sunt nevoiți să se înarmeze cu multă răbdare! Cozi interminabile de mașini se formează pe DN3, punctul fierbinte fiind în zona școlii nr. 1.Totul din pricina autovehiculelor care, staționate fiind în dreptul școlii, ocupă prima bandă, dar și din cauza pietonilor care traversează alandala, câte unul, câte unul, și aici ne referim la părinții care-și duc minorii la școală. Reprezentanții Primăriei au precizat că un polițist local se află în zonă pentru decongestionarea traficului.

Haosul a început încă de pe 10 septembrie anul curent. Se pare că părinții care-și duc minorii la Școala nr. 1 din Valu lui Traian își parchează autovehiculele în dreptul unității de învățământ, ocupând prima bandă pe acea mică porțiune de drum.

De cealaltă parte, cei care aleg să vină în calitate de pietoni, traversează neorganizat, unul după altul, unii chiar alergând, chiar dacă sunt cu copiii de mână. Și, din câte se pare, aceste două situații duc la o perturbare serioasă a traficului rutier în sensul că, după cum au precizat participanții la trafic, cozile de mașini se întind pe distanțe mari.

”În fiecare dimineață este aceeași situație, la ora 8.00, cozile de mașini se întind de la școală și până încolo, spre Murfatlar. Prima bandă este ocupată în dreptul școlii, iar pietonii, adică părinții, traversează haotic. Unul după altul, la intervale mici, de nu ai timp să te pui în mișcare cu vehiculul. Nu s-ar grupa și ei, Doamne ferește! Și așa se formează acele cozi interminabile. Oare o educație rutieră și pentru pietoni nu se poate? Să se asigure când traversează, să se grupeze și ei”, ne-a spus un șofer care este nevoit să treacă prin zona respectivă zilnic.

Reprezentanții Primăriei au precizat că știu situația și, zilnic, un polițist local este prezent în zonă. Cât despre educația rutieră în cazul pietonilor, precizăm că Poliția Română a avut și are în desfășurare mai multe acțiuni, grupul țintă fiind format din copii. Cei mici au primit recomandări utile pentru atunci când circulă pe stradă, fiind învățați să traverseze doar prin loc special amenajat sau pe culoarea verde a semnaforului, să se asigure atunci când vor să traverseze și să nu alerge pe trecerea de pietoni.

Este corect să se traverseze în acest mod? Ce spun polițiștii

Potrivit Art. 72 din Codul Rutier, pietonii sunt obligaţi să se deplaseze numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stângă a drumului, în direcţia lor de mers. Când şi acostamentul lipseşte, pietonii sunt obligaţi să circule cât mai aproape de marginea din partea stângă a părţii carosabile, în direcţia lor de mers.

(2) Pietonii au prioritate de trecere faţă de conducătorii de vehicule numai atunci când sunt angajaţi în traversarea drumurilor publice prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor.

(3) Traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localităţi, pe la colţul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.

(4) Pietonii surprinşi şi accidentaţi ca urmare a traversării prin locuri nepermise, la culoarea roşie a semaforului destinat acestora, sau a nerespectării altor obligaţii stabilite de normele rutiere poartă întreaga răspundere a accidentării lor, în condiţiile în care conducătorul vehiculului respectiv a respectat prevederile legale privind circulaţia prin acel sector. Așa cum se poate observa, pietonii nu au foarte multe obligații.

Oamenii legii din cadrul Serviciului Rutier Constanța au făcut demersuri, în sensul că au făcut propuneri pentru a schimba ceva la legea care vizează pietonii, în sensul întăririi disciplinei pietonale prin impunerea unor reguli, mai ales în ceea ce privește traversarea carosabilului în mod organizat, în grup, însă nu au primit nici un răspuns. Prin urmare, momentan, totul se limitează la bunul simț. ”Nu reușești din lege să îndrepți lipsa bunului simț. Dacă nu-l ai, nu te îndreaptă nimic”, au mai spus șoferii.

Video:

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In articol , trebuia scris , ca ar fi bun un semafor cu timp...apesi pe un buton si ai 30 de secunde sa treci . Cum sa stai sa faci grupulete , sa treci ? Normal ca incerci sa te asiguri , ca si pieton , dar daca ai flux constant de masini , astepti seara sau viscolu , ca sa poti trece?? In Slovenia , la o trecere de pietoni , nesemaforizata , simpla , am fost intrebat ca de ce , maresc pasu ? Aia treceau normal , totu era un respect reciproc . In fine..ce sa mai....
0
0
Chestia cu pietonii care se arunca pe trecerea de pietoni mi se pare o expresie pe care nu o pot enunta decat cei cu un neuron stingher in cosmelie si cu permisul luat cu bani. Le e greu la soferi sa astepte sa treaca localnicii cu copiii strada pe trecere.
0
6
In tarile civilizate cand pietonii vor sa traverseze apasa pe un buton de pe stalpun semaforului. Din acel moment sunt 30 secunde de asteptare in care se aude un semnal si soferii au timp nu sunt pusi in fata unor pietoni care se arunca pe trecere! In felul acesta se si aduna mai multi pietoni nu trece cate unul cand i se nazare! Dureaza un minut dupa care e face verde la soferi si pt ca pietonii urmatori sa treaca iar apasa butonul.
8
1
Vad atatea comentarii aiurea. In primul rand nu se poate restrictiona traficul pe un drum european, nu apartine de primarie. Cat despre podul peste Calea ferata ar fi imposibil. Inaltimea este prea mare si nu este suficient spatiu pentru panta de urcare. Sa nu mai spun ca celor de pe acea strada ar trebui sa li se faca cai de acces.
0
0
semaforizata cu temporizare , cum sunt si in alte orase , ar fi solutia !
4
0
Cu un angajat , fost politist rutier hot din conducte , acum cu chica alba ...
4
1
Trebuie restrictionat tot ce depaseste 7,5 tone in Valu lui Traian. Cand nu era autostrada A2 se opareau toti ca nu este autostrada si tot asa. Acum este si toti tir-isti, in special containerele, o iau prin Valu, ca cica consuma mai putin pe aici. Si asa drumul este cum este, masini la greu, trebuie urgent luata o masura. Sa vedem cine are curaj?! Primaria sau Politia?
1
2
pentru descongestionarea traficului macar la prima bariera ar trebuii sa faceti domnule primar un pod peste calea ferata la fel ca cel de la cumpana peste autostrada ar fi minunat chiar daca se supara locatarii din zona viitorului pod peste calea ferata ,mai ales cel cu magazinul ,este oribil vii obost de la munca si trebuie sa stai uneori si 10 15 minute sa astepti trenul ,mai confortabil este la zona valea seaca podet decat la prima bariera si valea seaca
3
0
pentru descongestionarea traficului macar la prima bariera ar trebuii sa faceti domnule primar un pod peste calea ferata la fel ca cel de la cumpana peste autostrada ar fi minunat chiar daca se supara locatarii din zona viitorului pod peste calea ferata ,mai ales cel cu magazinul ,este oribil vii obost de la munca si trebuie sa stai uneori si 10 15 minute sa astepti trenul ,mai confortabil este la zona valea seaca podet decat la prima bariera si valea seaca
4
0
Sa faca Mazare o pasarela ca in mamaia si gata ,treaba rezolvata.
2
1
de la ultima strada techirghiol si pana la scoala sunt 2 km ,si normal ca moldovenii vin cu masinile sa mai stea la barfa una alta mai il vede pe primar se saluta altii a-si etaleaza masinile lume proasta in deal de bubuie care mai de care infumurat femeile mai clateste ochii la altii ,se mai lauda ce o sa faca cea facut ,noroc cu primarul ca le-a facut parcare de biciclete si trotinete sa mai descongestioneze traficul ai are dreptate ,,dar ce sunt prosti sa faca asa ,asta inseamna injosire pentru valureni ,,asa cand cumparati case orientativa sa fie cat mai aproape de sosea statie
3
0
Hai ca nu e chiar infernal. Nu mai exagerati atat cu "infernalul" vostru. E doar un aspect al vietii de zi cu zi.
4
3
Trecerea de pietoni este chiar in fata postului de politie si langa primarie . Pe timpul programului scolar ar trebui ca politia locala sa se ocupe de acest aspect in loc sa se ascunda prin masini pe stradute marginase....sa stea in apropierea trecerilor de pietoni .
6
0
Se duc si ei cu plozii lor cacaciosi la scoala.....ce aveti cu ei?
3
5
Sa vedeti ce minunat este la iesirea in DN de la prima bariera.Autobuzele,au statia pe colt.Dupa lupte seculare,cand deja esti la capatul rabdarii, pleaca autobuzul si poti sa iesi in sos,principala, mergi 100 m si dai de masini stationate in fata magazinului si o iei de la capat cu asteptarea, pentru ca pe banda 2 e caravana si nu te poti strecura.
4
0
Amendatii domne pe toti care parcheaza ilegal !
3
2
Si masinile totusi unde sa le parcheze si parintii? Pe gazon in curtea scolii? Si eu stau si astept la coada acolo mereu dar o alta varianta ?? Si la trecerea de pietoni ce ai vrea ?sa scrie nu trece nimeni pana nu se strang 10-15? .... unii chiar exagerati.. ok propuneti primarie sa faca semafor la trecere si atungi este altceva..
6
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272