REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

TRAFIC RUTIER INFERNAL în Constanţa: strada unde maşinile stau pe trotuar şi oamenii merg pe carosabil!

TRAFIC RUTIER INFERNAL în Constanţa: strada unde maşinile stau pe trotuar şi oamenii merg pe carosabil!

Replica API 9 decembrie 2017 | 00:00 347

Situația autovehiculelor parcate pe trotuare nu mai este una nouă. O soluție prea rapidă nu există și asta pentru că nu sunt locuri amenajate suficiente. În plus, în ultima perioadă, municipiul de la malul mării se confruntă cu o aglomerație de nedescris în trafic, mai ales la orele serii, când oamenii au terminat programul de lucru. Legat de trotuarele ocupate, din păcate, exemple sunt multe. Cum este și Aleea Capidava din Tomis Nord.

Cine se plângea de traficul rutier din București, să vină la Constanța – ar spune acum mulți dintre locuitorii urbei noastre. Dacă, în trecut, ne confruntam cu o problemă din acest punct de vedere mai ales pe timpul sezonului estival, acum chiar că nu mai este nici o diferență. Se circulă efectiv bară la bară, pe mai toate arterele principale din oraș și mai ales la orele dimineții și serii, când cetățenii încep și termină programul de lucru de la serviciu. Nu mai este mult până să devenim colegi de suferință cu locuitorii capitalei.

”Pe Lăpușneanu, Tomis, Soveja, Mangaliei, Aurel Vlaicu e jale. Se circulă bară la bară. Iar seara e și mai și. S-a aglomerat foarte tare, nu mai este diferență între sezonul estival și iarnă”, spun oamenii. Și, pe lângă acest aspect, Constanța se confruntă și cu zone în care pietonii nu au loc să meargă pe trotuar. Săptămâna trecută o mămică sesiza faptul că, în zona Casa de Cultură, nu a avut loc să treacă cu bebelușul ei care se afla în cărucior, fiind nevoită să ocolească pe carosabil. Iar zonele sunt multe, nu numai Casa de Cultură.

Așa cum e și o parte a străzii Caraiman, spre exemplu, cât și multe altele. Ajungem și în Tomis Nord, unde străduțele sunt înguste, iar locuri de parcare nu prea spre deloc. Prin urmare, șoferii își lasă autoturismele pe trotuar. Așa este și pe Aleea Capidava. Pe toată lungimea ei, cum se poate observa și în imagini, vehiculele sunt aliniate, iar oamenii merg pe stradă.

În plus, locuitorii zonei susțin că totul s-a aglomerat și de când a apărut școala, dar și biserica. ”Când își aduc la școală copiii e totul blocat. La fel și când e vreo sărbătoare. Suntem nevoiți să așteptăm sau, când nu suntem cu mașinile, să mergem pe mijlocul străzii, pentru că pe trotuar nu ai loc să arunci un băț de chibrit”, au adăugat locuitorii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Las' ca revenim noi cu secera&ciocanelu' va confiscam averile,hartuim femeile hoastele creponate pot sta flexate tovarasii "are" gusturi,toti in salopeta, toti la cantina,toti cu Dacia golan iar cu tiganii astupam canalul DMN si-l facem autostrada.Capisci?
0
0
Sa impoziteze masinile cu motor mare. Nu pe a mea de 20ani care consuma 5%
0
3
S-a umplut orasul de taranoi de la Braila , Tulcea si Galati , i-a rupt foamea si ne-au invadat !
5
2
Ma baieti, daca votati cipani si branzari la primarie, care furaspatii verzi sa faca blocuri ieftine, iar acum vreti civilizatie?Asteptati alegerile si nu mai.votati psd si pnl.
11
2
Chiar ca sunteti tampiti. Unde naiba sa parchezi? !
2
4
Sunt multe masini cu numere de TL si BR care platesc impozitele in locatia de domiciliu chiar daca proprietarii lcouiesc in CT plus cei cu 3 masini la 4 insi plus faptul ca nu poti sa-ti predai usor masina veche nici sa o dezmembrezi ca iti cer dovada de predare la fisc si firma de reciclare nu ti-o dau daca nu le dai masina cu motor.Deci...
2
1
pune draq mana pe un act normativ, popandaule sau curvo care esti!
1
4
Vezi si groapa din Tomis IV, pt biserica
2
1
De asemenea, primaria nu este obligata sa fac trotuare pe care sa mearga toti retardatii ca tine!! Asta ca sa continui ideea ta de om idiot! Intr-un oras civilizat cu o primarie in care lucreaza oameni care nu sunt cretini ca tine aceste probleme s-ar fi rezolvat foarte frumos dar..........
7
11
Alifandri in ct haos prostie
1
2
Stiu ca unor persoane nu le cade bine dar este purul adevar. In Constanta sunt zeci de locuri de parcare. Problema este ca multi vor sa parcheze cat mai aproape de domiciliu, daca se poate sa intre si in sufragerie cu masina. Soferii puturosi nu concep sa mearga cativa zeci de metri.
22
5
nu este obligata primaria sa iti faca tie loc de parcare in municipiu ca ai facut tu 18 ani si ti-ai luat un cotet de masina sa iti bagi benzina de 15 lei sa te pimbi pe tomis sa o parchez de-a curmezisul... despre ce vorbim la o familie de 4 persoane sunt 3 autovehicule, educatia si prostul gust domina in Constanta, singura rezolvare este marirea taxelor si suprataxarea masinilor de peste 20 ani vechime..
21
16
in fiecare cartier se putea face o parcare supraetajata,macar unde mai sunt spatii,ca restul au fost alocate diferitilor spagari,scuze investitori..
20
7
E bineeee !!! mai facem niste biserici ....
18
0
O mizerie de oras.
31
2
Fenomenul Fagadau.Ati vrut PSD,aveti ce v-ati dorit:hotie,minciuna,talharie.
27
7
Tot orasul este asa.
26
0
Urgent trebuie modernizat si eficientizat transportul public. Introducerea sensurilor unice, limiterea vitezei la 30km pe h pe toate stazile exceptand bulevardele, monitorizarea Constantei cu camere de supraveghere, taxarea tuturor locurilor de parcare din centrul, Mamaia si din zonele pietelor a mall urilor, introducerea sensului unic, semaforizare inteligenta, desfiintarea anumitor sensuri giratorii, o impozitare semnificativa pentru cei ce detin 2 masin la aceiasi adresa, toate aceste masuri vor descuraja cetatenii in a folosi masina personala.
15
10
Nea Fagadau costruieste parcari supraetajate ca oricum te duci la puscarie dar macar lasi ceva bun in urma
26
5
Cu spagi se anuleza orice spatiu verde dintre blocuri pt.banditi si se fac alte blocuri;ca doar trebuie spalati banii furati,dar o regandire a acestor spatii care se pot amenaja si parcari frumoase si cu spatii verzi nu vrea nimeni,ca nu aduce profit,pe ei ai intereseaza cum sa ne fure nu sa devenim mai civilizati.
27
0
Unde sa duci sa parchezi atatea masini mai multe k locuitori
19
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614