REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

TRAFICANT de DROGURI în timpul LIBER, ȘMECHER pe FACEBOOK și `CERȘETOR` la PĂRINȚI!

TRAFICANT de DROGURI în timpul LIBER, ȘMECHER pe FACEBOOK și `CERȘETOR` la PĂRINȚI!

Replica API 23 septembrie 2021 | 00:38 5599

Un tânăr din Mangalia este deja o mai veche ”cunoștință” a oamenilor legii, dar și în lumea drogurilor. Încă din 2017 – 2018, tinerii știau că se învârte prin stațiunile din sudul litoralului și vinde ecstasy și amfetamină. A fost prins, trimis în judecată. La scurt timp a fost prins iar, fiind trimis în judecată la București, tot pentru trafic de droguri. Între timp, Tribunalul Constanța s-a pronunțat în primul dosar: 4 ani de închisoare, dar decizia nu e definitivă. Și, acum câteva zile, a fost, din nou arestat. Tot pentru trafic de droguri, fiind prins la Sunwaves, în Olimp. Însă, el avea alte preocupări: să obțină o pensie alimentară mai mare și să se dea în stambă pe Facebook.

Are 22 de ani (împlinește 23 în curând), se ține de școală și nu prea, însă s-a băgat în trafic de droguri.

Primul dosar: O ”ardea” prin Molotov

În vara anului 2018, totul a pornit de la faptul că trei tineri au fost prinși, în Vama Veche, în timp ce ”trăgeau pe nas” într-o mașină. Aceștia au precizat de unde au drogurile, cu mențiunea că Andrei Rareș Lămboiu frecventează clubul Molotov și vinde. Oamenii legii au mers la locul indicat și l-au identificat. Astfel, procurorii DIICOT au transmis, la acea dată, că, în noaptea de 3 spre 4 august, inculpaţii Reşid Alexandru Armand, Oprea Alexandru Florian şi Lămboiu Andrei Rareş au fost depistaţi de către o patrulă de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa, în timp ce intenţionau să pună în vânzare pe raza staţiunii 2 Mai - Vama Veche, cantitatea de 71 comprimate ecstasy, aproximativ 13 grame de amfetamină sub formă pulverulentă şi două grame de canabis. Au fost arestați preventiv, ulterior plasați în arest la domiciliu și apoi sub control judiciar.

Pe 26.09.2018 au fost trimiși în judecată pentru trafic de droguri, la Tribunalul Constanța, iar pe 30.09.2020 au fost condamnați, Lămboiu primind 4 ani și o lună. Însă, cum decizia nu a fost definitivă, a fost înregistrat apelul, următorul termen fiind stabilit pe 27.10.2021.

Al doilea dosar, la Tribunalul București

Însă, în tot acest timp, chiar dacă era trimis în judecată într-un dosar de amploare, tânărul din Mangalia și-a continuat activitatea pe acest palier infracțional. Pe 14.08.2020 a fost trimis în judecată într-un alt dosar, tot pentru trafic de droguri, la Tribunalul București. Alături de el, inculpați sunt: Ciprian Ghebuță, Alexandru Paul Popileanu, Vlad Alexandru Vasiliu, Aiman Khaled Nasser, Adrian Andrei Gîlă și Florin Gabriel Macariu.

Dosarul încă se află pe rol, următorul termen fiind stabilit pentru data de 24.09.2021.

Al treilea dosar: Sunwaves de la Olimp

În timp ce aștepta condamnarea definitivă în primul dosar și condamnarea pe fond în cel de-al doilea, Rareș abia aștepta festivalul Sunwaves de la Olimp, postând pe pagina sa de Facebook linkuri cu renumitul eveniment. Și s-a dus. Dar... ”la data de 20 septembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța - Serviciul Antidrog au depistat, în localitatea Olimp, judeţul Constanţa, în zona în care se desfăşura un festival de muzică electronică (Sunwaves - n.r.), un bărbat, de 22 de ani, care avea asupra sa comprimate de ecstasy”, potrivit oamenilor legii.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

În cursul zilei de marți, Tribunalul Constanța a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Potrivit informațiilor noastre. Da, e vorba de Andrei Rareș Lămboiu.

Voia pensie alimentară mai mare

În septembrie 2018, în timp ce fusese eliberat din arest (primul dosar), Rareș a mers în instanță, solicitând o pensie alimentară mai mare de la tată. Acesta obținuse, în 2003, prin sentință judecătorească, pensie alimentară în valoare de 25% din veniturile tatălui, până la majorat sau până la finalizarea studiilor, dar nu mai mult de împlinirea de 25 de ani. Tânărul, însă, voia o pensie mai mare, precizând că se află sub control judiciar. Judecătorii nu i-au dat dreptate.

Versuri de ”băiețaș” pe Facebook

Înainte de a fi arestat, acum, în septembrie, tânărul posta versuri de... ”băiețaș” pe Facebook: Arme albe și de foc, când vezi jocuri de noroc, în care dacă te-ai băgat nu prea poți să le pui stop, Vicii peste tot, Ești chemat la DIICOT, Și dintr-o greșeală poți să respiri, da’ să fii mort”.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cine-i si martalogu asta??
2
0
orlando si verde vinde droguri prin mangalia la scoala 3
3
0
Mi a zis Papacostea Alexandru ca nu i place pe distributie ca il doare spatele de la carat zahar si era mai bine cand vindea cocaina si lsd
4
0
Papacostea Alexandru vrea sa se lase de munca revine pe piata narcoticelor
6
0
cu copiii nebatuti la timp!
4
0
Ce ne intereseaza ce face un copil gaozar mai idiot ca noaptea
15
0
Asta are MELiC grav de tot...
3
2
Boala copiilor
3
3
Facebook chestii socoteli.
4
2
Vns vns radducanuuu
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369