REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Traficant de droguri periculos, din Ucraina, prins la Constanța

Traficant de droguri periculos, din Ucraina, prins la Constanța

Bianca NEDELCU 3 aprilie 2024 | 00:00 2064

Un traficant de droguri ucrainean, căutat intens de justiția din țara sa pentru infracțiuni grave, a fost prins la Constanța și va rămâne în arest în așteptarea extrădării. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Constanța, stabilindu-se arestarea provizorie a lui Bilushchenko Serhii Serhiiovych.

Traficant de droguri periculos, din Ucraina, prins la Constanta

Bilushchenko este acuzat de o serie de infracțiuni serioase în Ucraina, precum cea de constituire a unui grup infracțional organizat și deținerea ilegală de substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv cu scopul punerii acestora în vânzare. Aceste infracțiuni sunt incriminate atât de legea penală ucraineană, cât și de cea română, reflectând gravitatea faptelor sale.

În baza art. 44 alin.7 din Legea nr.302/2004, republicată, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța. În baza art. 44 alin.1 și 8 din Legea nr. 302/2004, republicată, dispune luarea măsurii arestării provizorii în vederea extrădării pe o durată de 40 zile față de persoana urmărită BILUSHCHENKO SERHII SERHIIOVYCH, faţă de care se efectuează urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de paragraful 1 din art. 255 Cod penal Ucraina, (crearea şi organizarea unui grup infracţional), paragraf 3 din art. 27, paragraf 4 din art. 28, paragraf 3 din art. 307 Cod penal Ucraina (organizarea ilegală privind achiziţia, depozitarea şi transportul cu intenţia de a vinde substanţe psihotropice, infracţiuni comise în cadrul unui grup infracţional sau ca membru al unui asemenea grup), paragraf 3 din art. 27, paragraf 4 din articolul 28, paragraf 3 din art. 307 Cod penal Ucraina (organizarea ilegală privind achiziţia, depozitarea şi transportul cu intenţia de a vinde substanţe psihotropice, infracţiuni comise în mod repetat în cadrul unui grup infracţional sau ca membru al unui asemenea grup), fapte incriminate de legea penală română în infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat - art. 367 alin. 1, 2 şi 3 Cod penal, introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc şi de mare risc, fără drept - art. 3 alin. 1 şi 2 din Legea 143/2000 şi cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc şi de mare risc, fără drept - art. 2 alin. 1 şi 2 din Legea 143/2000 şi deţinerea fără autorizaţie, efectuarea fără drept a operaţiunilor cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive - art. 16 din Legea nr. 194/2011, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal.”, se arată în decizia instanței.

Bilushchenko a solicitat arestul la domiciliu

Cererea lui Bilushchenko de a fi plasat în arest la domiciliu a fost respinsă de Curtea de Apel Constanța ca nefondată, iar decizia instanței a fost contestată de ucrainean la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Traficant de droguri periculos, din Ucraina, prins la Constanta Decizie definitivă ÎCCJ

La sfârșitul lunii trecute, instanța supremă a respins contestația ca nefondată, menținând decizia de arestare provizorie și obligându-l pe Bilushchenko la plata cheltuielilor judiciare către stat.

Bilushchenko rămâne în arest până la extrădare

Această captură reprezintă un succes pentru autoritățile române în cooperarea judiciară internațională în materie penală împotriva traficului de droguri, subliniind angajamentul României în combaterea criminalității transfrontaliere. În acest moment, se așteaptă încheierea tuturor formalităților necesare în vederea extrădării, moment până la care infractorul rămâne sub imperiul măsurii arestului provizoriu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La art.2alin 1si 2 din Legea 143/2000si art.16 din Legea 194/2011 cu aplicația art.38 alin 1 C.P. s-ar încadra și interlopii Bălan Alexandru și fostul sef ANPC Horia Constantinescu. De ani de zile fac aceste ilegalități în stațiunea Costinești, în special vara la Beach Rakada și Clubul Gossep de pe plaja Costinești. Acești interlopi sunt mana în mana cu șeful politiei secția 3 din Costinești, care le permite astfel de ilegalități și chiar condusul autoturismelor proprii pe drumurile publice și pe aleile Stațiunii printre turiști.Coruptia este la ea acasă în aceasta stațiune.
5
1
slava uk! vecina noastra de langa casa ,niciodata nu ne lasa si nici noi pe ea!
5
1
In Murfatlar , Valul lui Train , de ani de zile se vand droguri de catre aceiasi indivizi si nu ii mai prinde nici dracu . In Constanta la fel , de ani de zile in aceleasi locatii se vand droguri si iar nu se intampla nimic . Din cand in cand apare cate unu ca ar fi prins dar astia sunt cei care nu decarteaza la cine trebuie . De la zi la zi , avem tot mai multi care devin consumatori de droguri . Oare de ce nu se face nimic pentru a stopa consumul de droguri , de ce se pune batista pe tambal si nu se scoate la lumina realitatea consumului de droguri .
11
1
Ma intreb si eu: cum a ajuns asta si multi altii in Romania daca in Ukraina s-a instaurat legea martiala si barbatii nu au voie sa paraseasca tara?
9
1
Nu este mai ok sa lucrați în familie fara nepalezi și fără romani sa munciți dvs ca patroni și va băgați toți verii nemurile la munca sa stati 12 ore în picioare și sa va plătiți 3 lei pe luna ,sa înghițiți stresul și toate figurile clienților nemulțumiți pe durata a 12 ore 5 zile pe săptămână sau 6 zile pe săptămână, Cine mai e încuiat sa lucreze în r*mânia când, norvegia,Danemarca, Suedia, și alte tari îți oferă 3000 euro -4000 acomodare si diurna de mancare și zboruri incluse. la munca hotilor
9
1
pe front cu el..
17
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436