REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Traficantul de cocaină în compania căruia ar fi fost văzut fostul şef de la Poliţia Economică, trimis în judecată

Traficantul de cocaină în compania căruia ar fi fost văzut fostul şef de la Poliţia Economică, trimis în judecată

Replica API 4 iunie 2014 | 00:00 139

Khochaiche Khairallah Ismail a fost trimis în judecată, alături de Akra Alain zis Mohamad, pentru trafic internaţional de droguri, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Constanţa pe 2 iunie, primul termen fiind stabilit pe 4 iunie. Cei doi ar face parte dintr-o grupare specializată în trafic de cocaină însă au existat zvonuri conform cărora Ioan Tomescu, fostul şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor ar fi fost văzut în compania lui.

Ismail Khairallah Khochaiche, cetăţean libanez cu reşedinţa în Constanţa, şi Alain Akran, cetăţean francez de origine kuweitiană au fost filaţi mai mult timp şi prinşi în flagrant de către procurorii DIICOT, structura centrală, la mijlocul lunii februarie anul curent. Mai exact, cei doi se pregăteau să trimită în Liban o cantitate mare de cocaină, prin Portul Constanţa. În urma flagrantului, au avut loc 12 percheziţii, atât domiciliare, cât şi la anumite firma din Port, fiind găsite 30 de kilograme de cocaină, în valoare de aproximativ trei milioane de euro. Dar, cum era specificat şi mai sus, cei doi ar face parte dintr-o grupare infracţională cu tentacule în toată lumea. De asemenea, reamintim că la mijlocul lunii martie a anului curent, Ioan Tomescu a fost la un pas să-şi piardă funcţia de şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor, urmare a unui control al IGPR efectuat anul trecut la nivelul SIF, concluzia fiind că acesta nu s-a achitat de anumite sarcini de serviciu, el intrând în cercetarea prealabilă. Apoi, situaţia omului legii a intrat şi în discuţia Consiliului de Disciplină al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), care a propus retrogradarea comisarului-şef. Însă, tot în luna martie, gura târgului vorbea despre faptul că Ioan Tomescu a fost surprins în compania unui traficant de droguri libanez, Khochaiche Khairallah Ismail, la un restaurant din municipiu, situat pe strada Mircea cel Bătrân. Însă, sancţiunea primită de Tomescu n-a avut nici o legătură cu libanezul mai-sus pomenit. La scurt timp, Tomescu a fost schimbat din funcţie, împuternicit rămânând unul dintre adjuncţi.

Liliana CHIRU

Vezi şi:

LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272