REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Traficul rutier va fi resistematizat pe străzile Nicolae Iorga, Ion Rațiu și Poporului

Traficul rutier va fi resistematizat pe străzile Nicolae Iorga, Ion Rațiu și Poporului

Replica API 26 martie 2021 | 23:46 2502

Pentru a reduce poluarea generată de ambuteiajele din trafic și timpul pierdut de către conducătorii auto, Primăria Municipiului Constanța anunță că în prima jumătate a lunii viitoare va pune în practică un proiect de resistematizare rutieră în zona centrală a orașului care are drept obiectiv decongestionarea traficului rutier și îmbunătățirea mobilității urbane durabile. Mai precis, traficul rutier va fi resistematizat pe străzile Nicolae Iorga, Ion Rațiu și Poporului.

Astfel, se va evita blocarea circulației rutiere în intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga și în zona Școlii Gimnaziale Nr. 30 „Gheorghe Țițeica”. Traficul rutier va fi fluidizat la intersecția Victoria, prin interzicerea virajului la stânga de pe bulevardul Tomis pe strada Ion Rațiu.

De asemenea, se va reduce ambuteiajul format la intersecția străzii Ion Rațiu cu bulevardul Mamaia și strada Mircea cel Bătrân, prin crearea a 2 benzi cu sens unic pe fiecare arteră rutieră.

Condițiile de trafic rutier de pe bulevardele Mamaia și Tomis vor fi îmbunătățite prin reducerea valorilor de trafic. Mai mult, în prezent, sunt propuse spre avizare două proiecte care presupun crearea de zone de parcare pe străzile adiacente situate în zona delimitată de strada Ion Rațiu și strada Soveja și în arealul cuprins între strada Poporului, bulevardul Alexandru Lăpușneanu și bulevardul Mamaia. Se va putea parca pe ambele laturi ale străzii, fără ca circulația rutieră să fie obstrucționată.

Totodată, proiectul de resistematizare rutieră va facilita dezvoltarea unei rețele integrate de piste de biciclete în municipiul Constanța. Străzile Nicolae Iorga, Ion Rațiu și Poporului vor beneficia de piste de biciclete, care vor fi amenajate pe o singură parte a străzii. În acest fel, pistele de biciclete de pe bulevardele Tomis și Mamaia vor fi conectate pentru a oferi trasee mai lungi celor care utilizează vehiculele pe două roți și se va realiza legătura între căile de rulare amenajate pe cele două tronsoane ale bulevardului Mamaia, cel reabilitat care este cuprins între strada I.G. Duca și strada Mircea cel Bătrân și tronsonul delimitat de strada Mircea cel Bătrân și strada Soveja care urmează să fie modernizat.

Pentru ca aceste soluții să fie implementate, în perioada următoare traficul rutier din zona centrală va fi resistematizat astfel:

- strada Nicolae Iorga devine arteră cu sens unic, dinspre bulevardul Alexandru Lăpușneanu spre bulevardul Mamaia;

- strada Ion Rațiu devine arteră cu sens unic, dinspre bulevardul Mamaia spre bulevardul Tomis;

- strada Poporului devine arteră cu sens unic, dinspre bulevardul Tomis spre strada Mihai Viteazu.

Aplicarea acestor măsuri va asigura fluidizarea traficului rutier din zonele intens circulate și implicit, reducerea poluării. Menționăm că pe cele sectoare de drum oprirea și staționarea vor fi interzise. Proiectul a fost aprobat în cadrul Comisiei de Circulație și a primit avizul I.P.J. Constanța- Serviciul Rutier.

D.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai putine masini,aceasta este singura solutie .Restul este cancan
0
0
Solutia pentru traficul din Constanta este evidenta si a fost pusa mai demult pe masa. Este vorba de soseaua de coasta. Dar cum sa priceapa chitcanul asa ceva. De pomana tot face frectii cu sensuri unice si giratorii. Soseaua de coasta ar prelua probabil macar 30 de procente din traficul de pe Bd. Mamaia si Bd Lapusneanu. Dar ar fi proiect cu bani de la UE, mai greu cu para-indaratu'...asa ca semnati scufundamamiralul.ro
0
1
putin anagramat. Ar fi propuneri numai ca aceste proiecte nu s-au discutat public si aici ai dreptate alesii nostri locali nu prea au constiinta. Cel mai rau lucru il reprezinta desfiintarea parcarilor fara sa puna nimic in loc.
1
1
Daca aveti solutii mai bune pentru fluidizarea traficului rutier , soluutii sustinute de studii , nu fiti egoisti si aduceti le la cunostiinta administratiei locale pt a fi puse in practica. Pace
0
2
dae cu str.ADAMCLISI ce aveti de gand,trebuie neaparat sens unic,prea mult zgomot si prea multa poluare.
1
0
O sa fie bine. Nu va luati dupa soferii analfabeti. Daca se desfiinteaza si spalatoria si cauciucarii de pe Ion Ratiu traficul o sa fie perfect.
4
1
DIN ACEASTA CAUZA A PIERDUT FAGADAU ALEGERILE ... SI TOT DIN ACEASTA CAUZA O SA IL MAI VOTEZE P........ SI P-ASTA !!! MULTA .... SANATATE ! E PLINA TARA ASTA DE IDIOTI, PE BANII SI PE NERVII NOSTRII .
10
0
seniluleeee schimba pampersul !!!!
7
0
Incompetent, numai prostii face. scufundamamiralul.ro. Semnati sa-l fugarim pana nu apuca sa sifoneze toti banii orasului catre pnl.
10
1
sistematizare va taia toate locurile de parcare si va inrautati circulatia prin transformarea strazilor in strazi cu sens unic. Cea mai mare prostie este in dreptul spitalului unde nu stiu cum vor intra salvarile. Proiectele sunt facute de confort urb de pe vremea lui PSD, iar Chitac si noii consilieri au preluat-o ca primarii. Bineinteles ca o vor lua in freza la urmatoarele alegeri, dupa potopul de inrajuraturi al riveranilor. In loc sa infiinteze locuri de parcare ei le desfiinteaza si infiinteaza piste de biciclete in loc ca asa vor locuitorii. Gluma parcarea pe strazile laterale full.
6
0
ipj constanta- vai de voi. atat.
3
0
la mers pe jos!!!saraciilor care sunteti!!!
3
11
O mizerie ca si sens-urile dintre mamaia si navodari ala de la ipj rutiera , merita aruncati in groapa si aruncat cu pietre in ei
11
1
cu sensurile astea unice prost gandite mai mult poluezi pentru ca in loc sa mergi 1 km cu masina pana acasa, ocolesti si mergi 3 km ! realitatea e ca vor sa mai foote o dunga pe sosea ca sa mai inventeze niste parcari cu plata !!!!
15
2
si daca am garaj cum procedez? vand auto si cumpar bicla ?
13
0
cacaturi care ne vor face viata amara
10
2
Ia spuneti-ne si noua domnule Primar cati angajati ai primariei vin cu bicicleta la serviciu! Vreti probabil pe str Nicolae Iorga sa faceti pista de biciclete acolo unde acum cu greu gasim un loc de parcare. Ce analize faceti la Primarie, nu vedeti ca nu este loc pentru toate? Vreti parcari, piste de biciclete, spatii verzi dar se construieste in continuare pe terenuri unde nu au fost niciodata proprietari. Recuperati-va terenurile si apoi vedeti prioritatile cetatenilor, ca de aceea ati fost alesi. Ne cam complicati viata cu viziunile dumneavoastra.
17
2
V- ati vazut la putere si acum sunteti cu bita pe noi!
14
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272