REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Tragedie de Paște! Incendiu violent la o casă din Bărcănești

Tragedie de Paște! Incendiu violent la o casă din Bărcănești

Replica API 25 aprilie 2022 | 15:13 642

Tragedie în ziua de Paște! Dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Barbu Catargiu" al județului Ialomița a fost alertat, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, de producerea unui incendiu, izbucnit la locuința unui cetățean, din localitatea Bărcănești.

La fața locului s-au deplasat de urgență, trei echipaje de salvatori, din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. În sprijinul acestora au intervenit și membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate. Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că, flăcările se manifestau violent în interiorul casei și la nivelul acoperișului. Pentru lichidarea incendiului, dar și pentru înlăturarea efectelor negative, salvatorii au acționat aproximativ două ore. Au ars: acoperișul locuinței construit din lemn și acoperit cu țiglă, pe o suprafață de aproximativ 100 metri pătrați, mobilierul din patru camere, elemente de tâmplărie. S-au degradat mai multe articole electrocasnice.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată ca fiind, foc deschis în spații închise (o lumânare lăsată aprinsă, nesupravegheată).

Pentru a preveni producerea unor astfel de evenimente nedorite, recomandăm cetăţenilor, să respecte următoarele măsuri, pentru preîntâmpinarea incendiilor de acest gen:

- asigurați-vă că lumânarea stă vertical și că este fixată într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă;

- nu lăsați lumânările aprinse dacă trebuie să părăsiți încăperea. Cel mai bine este să le stingeți pentru a evita producerea unui incendiu în lipsa dumneavoastră;

- amplasați întotdeauna lumânările pe o suprafață netedă, rezistentă la căldură;

- nu amplasați lumânările aprinse foarte aproape de tot ceea ce se poate aprinde ușor (mobilier, perdele, ziare);

- aveți grijă să nu amplasați lumânările aprinse în locuri unde pot ajunge copiii și animalele, pentru a nu le răstura și provoca incendii;

- stingeți întotdeauna lumânările înainte de a le muta.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108